Νίκη χρυσάφι για τον ΠΑΟΚ σε ματς για γερά νεύρα

Metrosport Team13 Ιανουαρίου 2020

Την σφραγίδα του σε ένα ακόμη πολύ σημαντικό παιχνίδι από την ημέρα που επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του, έβαλε ο Αντρέ Βιεϊρίνια. Και βοήθησε ουσιαστικά, ώστε να επιτευχθεί μία νίκη πραγματικό χρυσάφι, σε ένα ματς για πολύ γερά νεύρα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος της ΑΕΚ, είχε μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής, περισσότερες τελικές ενέργειες, φάσεις καραμπινάτες μπροστά στην εστία της Ένωσης, όμως εκεί βρισκόταν σχεδόν σε όλες τις φάσεις ο Μπάρκας. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ είπε όχι σε τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ και ήταν αναμφίβολα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αθηναϊκής ομάδας. Δεν μπόρεσε όμως να αποτρέψει το μοιραίο στην αποτελεσματική εκτέλεση πέναλτι του Βιεϊρίνια που σημάδεψε σωστά στο κέντρο της εστίας και δεν του άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Ο ΠΑΟΚ παίζοντας με κλασικό εξάρι τον Εσίτι, προσπάθησε να κοντρολάρει τον ρυθμό στο κέντρο, να ανακόψει τις επιθετικές πρωτοβουλίες του αντιπάλου, είχε επιθετικές τάσεις και τελικώς τα κατάφερε. Με εξαίρεση το πρώτο 20λεπτο στο οποίο ο Δικέφαλος δέχθηκε ασφυκτική πίεση από τους αντιπάλους του και δεν μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι του, στη συνέχει κυριάρχησε, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και τελικά πήρε μία πολύ σπουδαία νίκη.

Κομβικός ήταν ο Βιεϊρίνια, παρά το γεγονός ότι είναι ανέτοιμος, δεν μπόρεσε να βοηθήσει όπως θα ήθελε ο Σφιντέρσκι, ο Μίσιτς ανέβασε ρυθμούς κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπίσεσβαρ έχασε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία μετά από ασίστ του Βιεϊρίνια αλλά γενικότερα ήταν εγκλωβισμένος.

Ο ΠΑΟΚ με αυτή τη νίκη έφθασε στους 43 βαθμούς, βρίσκεται μόλις έναν πίσω από τον Ολυμπιακό και συνεχίζει ακάθεκτος για τον τίτλο. Συν τοις άλλοις ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα, επέβαλε τον ρυθμό του και με αυτή την νίκη, όπως δήλωσε και ο Βαρέλα, έδειξε πως μπορεί να κερδίζει αυτά τα παιχνίδια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.