Νίκες με Λαμία και Γάνδη ανοίγουν ορίζοντες…

Αρις Νικολάκης05 Μαρτίου 2022

Την Κυριακή με την «τας ή επί τας» Λαμία, την Πέμπτη με τη Γάνδη, την Κυριακή πλέι οφ (1η αγωνιστική), την Πέμπτη πάλι, με Γάνδη. Και στο βάθος καραδοκεί ο Ολυμπιακός για το Κύπελλο.

Δεν το λέτε κι εύκολο πρόγραμμα αλλά… ΠΑΟΚ είσαι αφού!

Έστω κι εάν είσαι… Αυτός ο ΠΑΟΚ. Του πρωτόγνωρου πλήθους των προβλημάτων με αιτίες κι εκτός αλλά – να μην το λησμονούμε – εντός Τούμπας. Αυτός ο ΠΑΟΚ που εκεί που να σβήσει, να τος πετιέται κι αντρειεύει και θεριεύει. Όπως αντρείεψε και θέριεψε – αν και λαβωμένος μετά την αποβολή - στο «Σπύρος Λούης».

Το θέμα πάντως, για τον Κυπελλούχο δεν είναι οι δυνάμεις του για να αντρειεύει και να θεριεύει. Το θέμα είναι οι δυνάμεις του για να παραμένει έτσι. Ανδρείος και θεριό! Το θέμα είναι η χρονική διάρκεια της μάξιμουμ - με το συγκεκριμένο ρόστερ – απόδοσης ισχύος του.

Κι αυτές οι δυνάμεις… Πνευματικές, ψυχικές και σωματικές, δεν πέφτουν από τον ουρανό. Διατίθενται, όσο τις διαθέτει ο καθείς τους, από τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Η διαχείριση αυτών των δυνάμεων με τα ups και τα downs της (κατά πως λέμε στα πατρογονικά χωριά μας) από τον Ραζβάν Λουτσέσκου κρίνεται θετική. Δεν την κρίνουμε βέβαια, εμείς ως τέτοια. Τα αποτελέσματα την κρίνουν. Τούτο δε, επί του παρόντος. Επί του μέλλοντος; Ο χρόνος θα δείξει, τελικά.

Έχει δε, σημασία το τελικό αποτέλεσμα. Καλώς ή κακώς αυτό έχει. Αυτό – βλέπετε - κρίνει μια ολόκληρη αγωνιστική περίοδο. Αυτό μοιράζει μερτικό από τη χαρά ή τη λύπη…

Για να λέμε δε, τα πάντα όλα… Εάν κι εφ’ όσον ο ΠΑΟΚ δεν πάρει ξανά το Κύπελλο, δεν ακολουθήσει τη συνήθεια η οποία έγινε λατρεία… Οι πανηγυρισμοί για τη συγκλονιστική πρόκριση στους Ημιτελικούς στο «Σπύρος Λούης» θα είναι μία αχνή στενόχωρη (επειδή πήγε χαμένη η πρόκριση) ανάμνηση. Τέτοια θα είναι κι οι πανηγυρισμοί για την επική πρόκριση στην Τούμπα, με τη Μίντιλαντ.

Και στο Πρωτάθλημα εάν χαθεί η δεύτερη - της παρηγοριάς, που λέει, ο λόγος – θέση… δεν θα υπάρχει λόγος, ανάμνησης αγώνων όπως η ισοπαλία με την ΑΕΚ στο «Σπύρος Λούης», η νίκη με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαίδης» κι άλλοι!

Έτσι είναι η ζωή (και) στο ποδόσφαιρο. Πως να την αλλάξεις όταν την ορίζει κι η τύχη. Μπορεί να αναφέρει ο Απόστολος Παύλος σε μία επιστολή του (μη θέλετε, να θυμόμαστε και προς ποιους…): «Ό γαρ εάν σπείρη άνθρωπος, τούτο και θερίσει» αλλά… Στο ποδόσφαιρο δεν χωρά αυτή η αναφορά. Δεν της αφήνει χώρο η τύχη.

Δίχως να λέμε, πως ο ΠΑΟΚ έσπειρε εφέτος. Τουναντίον. Καθώς γι’ αυτό έμεινε νωρίς, νωρίς εκτός θερισμού (κι) εφέτος στο Πρωτάθλημα.

Με λίγη τύχη όμως, ο Κυπελλούχος θα μπορούσε εφέτος, άνετα – και μπορεί ακόμη έστω και δύσκολα – να ευστοχήσει στους εναπομείναντες στόχους του.

Για να μείνει πάντως, σε τροχιά ευστοχίας για δυο εξ αυτών των στόχων του, θέλει νίκες με Λαμία εκτός και Γάνδη εντός. Τέτοιες νίκες ανοίγουν ορίζοντες στον ΠΑΟΚ. Ιδού λοιπόν, η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Για να (τον) δούμε…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.