Netcompany Hackathon Thessaloniki: Επιστρέφει για 2η χρονιά στην πόλη

Metrosport Team19 Φεβρουαρίου 2026

Το Netcompany Hackathon διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει, με καταληκτική ημερομηνία την 1η Μαρτίου.

Μετά την πολύ επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, το Netcompany Hackathon Thessaloniki επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, φέρνοντας και πάλι κοντά την ακαδημαϊκή κοινότητα και την αγορά πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη. Διοργανώνεται από τις 6 έως τις 20 Μαρτίου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Netcompany Hackathon Thessaloniki απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές των τριών μεγαλύτερων πανεπιστημίων της πόλης, οι οποίοι καλούνται να σχηματίσουν ομάδες έως πέντε ατόμων και να εργαστούν σε μια θεματική ενότητα, ώστε να σχεδιάσουν μια τεχνολογική λύση συνδυάζοντας καινοτομία, δημιουργικότητα και ομαδικό πνεύμα. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να εξελίξουν τις δεξιότητές τους, καθώς και να λάβουν καθοδήγηση και συμβουλές από έμπειρους επαγγελματίες του κλάδου της πληροφορικής.

Οι τρεις κορυφαίες ομάδες θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης MOMus στις 20 Μαρτίου, όπου θα τους απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα, ενώ όλοι οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν προοπτικές καριέρας στη Netcompany.

Ο κ. Χρήστος Κοντέλλης, Country Managing Partner Netcompany SEE, δήλωσε σχετικά: «Μετά τη θετική ανταπόκριση και τη μεγάλη συμμετοχή από τη φοιτητική κοινότητα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που πραγματοποιούμε, για δεύτερη χρονιά, το Netcompany Hackathon στη Θεσσαλονίκη. Συνεχίζουμε, έτσι, μια πρωτοβουλία που ενώνει τους φοιτητές, τα πανεπιστήμια και την αγορά εργασίας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να δουλέψουν μαζί σε πραγματικές προκλήσεις και να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε τεχνολογικές λύσεις. Ανυπομονούμε να δούμε τα projects που θα ξεχωρίσουν και να γνωρίσουμε την επόμενη γενιά επαγγελματιών πληροφορικής».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στο netcompany.com/hackathon-thessaloniki-2026. Οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, με καταληκτική ημερομηνία την 1η Μαρτίου.

Σχετικά με τη Netcompany

Η Netcompany ιδρύθηκε το 2000 στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Με πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία σε μεγάλα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, στηρίζει τους πελάτες της ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους προς ένα βιώσιμο και ψηφιακά ασφαλές μέλλον.

Δραστηριοποιείται σε πάνω από 10 χώρες ενώ οι πάνω από 9.400 εξειδικευμένοι επαγγελματίες της, αξιοποιούν την τεχνολογία αναπτύσσοντας ευέλικτες και καινοτόμες ψηφιακές λύσεις δημιουργώντας ένα καλύτερο ψηφιακό αύριο για όλους.

www.netcompany.com

Για περισσότερες πληροφορίες:

Senior Communication & Marketing Manager SEE

Γεωργία Ασκητοπούλου, +30 6940271235

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Μαζί και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.