Νέος Κόσμος: «Μπλόκο» της Αστυνομίας στο «έθιμο» με τις μολότοφ

Metrosport Team12 Απριλίου 2026

Κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η Ανάσταση φέτος στον Νέο Κόσμο της Αθήνας, με την ΕΛ.ΑΣ. να βάζει φρένο στο επικίνδυνο «έθιμο» με τη ρίψη μολότοφ, που τα τελευταία χρόνια προκαλούσε μεγάλη αναστάτωση.

Η περιοχή γύρω από την οδό Λαγουμιτζή μετατράπηκε σε ζώνη αυξημένης επιτήρησης από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (11/4). Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένων διμοιριών των ΜΑΤ, είχαν αναπτυχθεί σε κομβικά σημεία, πραγματοποιώντας εκτεταμένους ελέγχους.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, εντοπίστηκαν σακίδια που περιείχαν βόμβες μολότοφ, έτοιμες προς χρήση, γεγονός που οδήγησε σε άμεση παρέμβαση των αρχών.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν επτά προσαγωγές, εκ των οποίων οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Το «Χριστός Ανέστη» φέτος ακούστηκε σε σαφώς πιο ήρεμο κλίμα, με περιορισμένη χρήση βεγγαλικών και χωρίς τις εκρήξεις και τις φωτιές που είχαν γίνει σχεδόν «παράδοση» από το 2011.

Η πρακτική της ρίψης μολότοφ είχε ξεκινήσει πριν από περίπου 15 χρόνια και εξελίχθηκε σε σοβαρό πρόβλημα για κατοίκους και αρχές, προκαλώντας προκαλώντας πολλές φορές υλικές ζημιές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Μαζί και στο spotify


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.