Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά Μάρδα

Metrosport Team01 Φεβρουαρίου 2021

Επίθεση κατά του πρώην υφυπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Μάρδα, εξαπέλυσε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με αφορμή την πρότασή του για αξιοποίηση αστυνομικών που παρακολουθούν μεταπτυχιακά προγράμματα στη φύλαξη των πανεπιστημίων.

«Η άποψη του κ. Μάρδα, ως μέλους και πρώην βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, περί αστυνομικών – φοιτητών, ούτε εκφράζει αλλά και ούτε συνάδει με τις αξίες της αριστεράς του κόμματος ή της ν. ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποτελεί προσωπική άποψη που αμαυρώνει την ιδεολογία μας, όπως θα αμαύρωνε κι αυτή με τη σειρά της ένα κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Η παρουσία αστυνομίας εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, με οποιαδήποτε μορφή, δεν εγγυάται ούτε στο ελάχιστο την ασφάλεια και την φύλαξη των πανεπιστημίων, αλλά αντιθέτως αποτελεί πλήγμα στην ελευθερία, τη δημοκρατία και δημιουργεί εμπόδιο για την εύρυθμη λειτουργία τους. Απόψεις όπως αυτή του κ. Μάρδα αποτελούν μειοψηφία εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας και έρχονται να εξυπηρετήσουν συντηρητικές ιδεοληψίες, που στο τέλος της ημέρας δίνουν άλλοθι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης ΝΔ. Η Αριστερά ούτε έχει, ούτε είχε σχέση με αυτές.

Για εμάς, η πραγματική ενίσχυση της ασφάλειας εντός των ιδρυμάτων είναι αλληλένδετη τόσο με την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους, όσο και με αναβάθμισή τους σύμφωνα με τις ανάγκες της νέας γενιάς. Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκαν και θα συνεχίσουν να στέκονται απέναντι στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία που προσπαθεί να επιβληθεί εντός των πανεπιστημίων από τη κυβέρνηση της ΝΔ. Καταδικάζουμε και θα συνεχίσουμε να καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες στάσεις και προτάσεις και δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν θα ανεχτούμε άλλες ατομοκεντρικά υποκεινούμενες πρακτικές που υποδαυλίζουν το κόμμα και τις αξίες μας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.