Νεοαποκτηθέντες Άρη: Ευκαιρία να γίνουν… ένα με την ομάδα

Γιώργος Στράντζαλης08 Νοεμβρίου 2020

Σε ρυθμούς διακοπής, λόγω των Εθνικών ομάδων, πήγε κατευθείαν τον Αρη η αναβολή του αγώνα με την ΑΕΚ. Οι Κιτρινόμαυροι αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να μπουν σε mood χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις, διάστημα στο οποίο δίνεται η δυνατότητα στον Άκη Μάντζιο να δουλέψει ακόμη περισσότερο στην αγωνιστική βελτίωση της ομάδας του, αλλά ταυτόχρονα και στα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα να μπουν καλύτερα στο κλίμα του Αρη και στην αγωνιστική φιλοσοφία του προπονητή.

Ο τελευταίος, στον αγώνα με τον Αστέρα πρόσθεσε στις επιλογές του 3 νέα πρόσωπα. Τον Μάριο Σιαμπάνη, τον Γιοχάν Μπεναλουάν και τον Σιαντέ Σίλβα. Ο πρώτος, λόγω της ταυτόχρονης απουσίας των Κουέστα-Μπουσέ, πραγματοποίησε την επανεμφάνισή του στην Super League μετά από 3 χρόνια και με την παρουσία του έδειξε ότι πίσω από τους δύο βασικούς γκολκίπερ υπάρχει μέλλον. 

Ο Μπεναλουάν παρότι ακόμη δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας πήρα φανέλα και κάλυψε το κενό του τιμωρημένου Ροζ. Με δεδομένο ότι προερχόταν από μεγάλη απραξία, η εμφάνισή του κρίνεται ανώτερη των προσδοκιών. Φάνηκε όμως ότι θα χρειαστεί χρόνο για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, να αισθάνεται σιγουριά για τον εαυτό του και σε κάθε περίπτωση να δεθεί με το υπόλοιπο σύνολο ώστε να επικοινωνεί καλύτερα και με περισσότερη ευκολία στο γήπεδο. Η νέα αναβολή και το διάστημα της διακοπής που ακολουθεί ασφαλώς και θα συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην περίπτωση του Σιαντέ Σίλβα. Στον αγώνα με τον Αστέρα ο Πορτογάλος πήρε τα πρώτα τριάντα λεπτά συμμετοχής του, άφησε τις θετικότερες των εντυπώσεων με τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα που διαθέτει, βάζοντας… δύσκολα για τη συνέχεια στον προπονητή του και μάλιστα σε μία γραμμή (την τριάδα πίσω από τον φορ) όπου υπάρχει πληθώρα επιλογών και μάλιστα ποιοτικών.

 Το νέο διάστημα της διακοπής δεδομένα θα βοηθήσει τον 23χρονο να βρει καλύτερα πατήματα με τους συμπαίκτες του, στον Μάντζιο να “πειραματιστεί” μαζί του για τις υπόλοιπες θέσεις της επίθεσης (πλην του αριστερού εξτρέμ) και με την επιστροφή της ομάδας σε δράση δεν θα αργήσει η στιγμή που θα τον δούμε να παίρνει φανέλα βασικού. Ειδικότερα σε αγώνες όπου ο Αρης θα αναγκαστεί να “ξεμπλοκάρει” σφιχτές άμυνες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.