Νέο πλάνο Φερέιρα με 4 κλειδιά!

Κώστας Πετρωτός08 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ έκανε την νέα αρχή που τόσο πολύ έψαχνε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η εμφάνιση των παικτών του Δικεφάλου ήταν εμφατική και πλέον το ζητούμενο είναι να υπάρχει διάρκεια στην καλή απόδοση. Ο Αμπέλ Φερέιρα και οι συνεργάτες του έχουν μπει τις τελευταίες μέρες σε μία διαδικασία ανάλυσης των δεδομένων μετά και το τελευταίο παιχνίδι και επιχειρούν να να στήσουν ένα νέο πλάνο με το οποίο θα γίνει η τελική αντεπίθεση για το νταμπλ.

Στο συγκεκριμένο σχέδιο υπάρχουν τέσσερα βασικά σημεία που θεωρούνται πολύ σημαντικά για να μπορέσει ο Δικέφαλος να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες του έμψυχου δυναμικού του. Η «Μ» επιχειρεί να τα καταγράψει:

1. Η επιστροφή του Μίσιτς στην θέση «8»

Ο 26χρονος Κροάτης δοκιμάστηκε ως επιτελικός μέσος, δεν πήγε άσχημα, αλλά η απουσία του από την πίσω ζώνη της μεσαίας γραμμής «φώναζε». Την στιγμή που υπάρχουν και άλλοι δύο επιτελικοί, όπως ο Μπίσεσβαρ και ο Πέλκας, δύσκολα θα φύγει από την θέση «8».

2. Η αξιοποίηση Βιεϊρίνια, Γιαννούλη, Μάτος στα άκρα

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια άλλαξε όλο τον ΠΑΟΚ με την παρουσία του ως δεξιός μπακ κόντρα στους «πράσινους». Ο ΠΑΟΚ βρήκε έναν μπαλαντέρ από την άμυνα, όπως συνέβαινε και πέρυσι κι αυτό θα συμβεί αρκετές φορές από εδώ και στο εξής. Ο Γιαννούλης είναι η βασική επιλογή αριστερά, αλλά έχοντας ο ΠΑΟΚ και τον άκρως ποιοτικό Μάτος, είναι δεδομένο ότι ο Φερέιρα έχει την δυνατότητα για ροτέισιον υψηλού επιπέδου.

3. Η ενίσχυση του ρόλου του Λάμπρου

Ο Λάζαρος Λάμπρου συνέχισε ορμητικά την παρουσία του στα ματς του ΠΑΟΚ και έπεισε ότι πλέον μπορεί ο ΠΑΟΚ να βασίζεται πάνω του ως λύση πρώτης γραμμής. Αρχής γενομένης από το ματς με τον ΟΦΗ, ο ρόλος του θα γίνει πολύ πιο ενεργός σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

4. Φορμάρισμα Μαουρίσιο και μοίρασμα χρόνου σε Αουγκούστο, Εσίτι

Ίσως δεν τονίστηκε αρκετά ότι κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Μαουρίσιο έκανε μακράν το καλύτερο παιχνίδι του από την επιστροφή του στην ενεργό δράση. Ο Φερέιρα περιμένει το ανέβασμα να συνεχιστεί και θέλει να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια, δίνοντας ανάσες στον Βραζιλιάνο, αλλά και τον Μίσιτς με τους Αουγκούστο και Εσίτι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.