Νέο γήπεδο Άρη: Με Τριμμάτη η ΠΑΕ στην σύσκεψη στο Μαξίμου -Ποια εντολή έδωσε ο Μητσοτάκης

Δημήτρης Κανελλάκης13 Αυγούστου 2022

Η δουλειά που έχει γίνει από πλευράς Άρη εδώ και ένα χρόνο, σε ό,τι αφορά στην κατασκευή νέου γηπέδου στην περιοχή του ΙΚΕΑ, είναι δεδομένο πως και μεθοδική ήταν και πολύ αποτελεσματική.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης χειρίστηκε άψογα την πρώτη -και πολύ σημαντική- φάση του ζητήματος, στις επαφές που είχε με την κυβέρνηση, κατά κύριο λόγο, αλλά και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Δήμος Θεσσαλονίκης-Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη), ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα ανταλλαγής των εκτάσεων, να παραχωρηθεί, δηλαδή, το «Κλεάνθης Βικελίδης» και να δοθούν στους «κίτρινους» τα 177 στρέμματα.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ άνοιξε τον δρόμο όχι μόνο για να υπάρχουν αυτή την στιγμή εξαιρετικές προϋποθέσεις ώστε να προχωρήσει ο Άρης με γρήγορα βήματα στην υλοποίηση ενός project το οποίο θα εκτοξεύσει την δυναμική και τις προοπτικές του, αλλά και για να προκληθεί το ενδιαφέρον ενός πανίσχυρου επιχειρηματία, όπως είναι ο Νίκος Τριμμάτης, ο οποίος εξειδικεύεται σε τόσο μεγάλα έργα, έχει άριστες σχέσεις με την κυβέρνηση, είναι Θεσσαλονικιός και γόνος οικογένειας που υποστήριζε τον Άρη.

Ο νέος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης έχει ήδη πάρει την σκυτάλη από τον Θόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος του ανέθεσε τον εν λευκώ χειρισμό, από δω και στο εξής, κάθε πτυχής που αφορά στην κατασκευή του νέου γηπέδου του Άρη.

Ο Νίκος Τριμμάτης θα είναι ο project leader, αυτός που θα εκπροσωπεί την ΠΑΕ Άρης στις επαφές με την κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αυτός που θα συντονίζει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να λυθούν όλα τα ζητήματα που πρέπει να λύσει η Πολιτεία και να δημιουργηθεί το κονσόρτσιουμ των επενδυτών που θα χρηματοδοτήσουν το τεράστιο έργο.

Η πρώτη επίσημη παρουσία Τριμμάτη θα είναι στην συνάντηση, που θα γίνει, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στις 22 Αυγούστου και όχι στις 19 που προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην σύσκεψη που έχει συγκαλέσει η κυβέρνηση και στην οποία αναμένεται να παραστούν πρωτοκλασάτοι υπουργοί και οι πιο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη σταλεί και είναι ξεκάθαρο: «βρείτε τις λύσεις, αντιμετωπίστε όποια προβλήματα υπάρχουν και δρομολογείστε τις εξελίξεις για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Άρη»

Με βάση αυτή την κατευθυντήρια γραμμή από τον πρωθυπουργό θα τεθούν τα ζητήματα στην σύσκεψη της 19ης Αυγούστου, στην οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του metrosport.gr είναι προγραμματισμένο να παραστούν:

Ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης,

Ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, κ. Άκης Σκέρτσος

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστής Χατζηδάκης

Ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης

Ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Ταγαράς

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Πολεοδομίας και Χωροταξίας, κ. Δημήτρης Οικονόμου

Ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης

Ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Πάρις Μπίλλιας

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος του συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης και μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας Τεχνικού Επιμελητηρίου, Σωκράτης Δημητριάδης

Ο αρχιτέκτονας-πολεοδόμος, κ. Τάκης Δούμας

Ο σύμβουλος επενδύσεων, κ. Δημήτρης Σαμαράς.

Από πλευράς Άρη, όπως προαναφέρθηκε την ΠΑΕ θα εκπροσωπήσει ο κ. Νίκος Τριμμάτης και τον ΑΣ Άρης ο πρόεδρός του, κ. Λευτέρης Αρβανίτης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.