Νέο crash test στο Περιστέρι για το «πολύτιμο» τρίβαθμο

Δημήτρης Μπούζας28 Δεκεμβρίου 2022

Δεύτερη εμβόλιμη αγωνιστική και αντίστοιχη δεύτερη υψηλής επικινδυνότητας «έξοδος» για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του. Το ότι υπάρχει ανάγκη να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια στο συγκεκριμένο παιχνίδι, θεωρείται επιβεβλημένο, από τη στιγμή που οι τρεις βαθμοί αποτελούν σημαντική προοπτική και προϋπόθεση, για να προασπιστούν τα κεκτημένα.

Και όταν λέμε κεκτημένα, ασφαλώς εννοούμε το γεγονός της δυνατότητας που υπάρχει για να προσεγγίσεις και για να κατακτήσεις τους στόχους της χρονιάς. Κάτι που για την ώρα έχει εξασφαλιστεί με τις τελευταίες καλές εμφανίσεις και την ανάλογη συγκομιδή βαθμών. Η ψυχολογία της ομάδας θεωρείται και είναι καλή.

Τολμώ να την χαρακτηρίσω τη συγκεκριμένη στιγμή και ιδανική. Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Λουτσέσκου έχουν περιοριστεί και η επιστροφή του ετοιμοπόλεμου Λύρατζη, ενεργοποιεί σε απόλυτο βαθμό τη δεξιά πτέρυγα. Ο Ατρόμητος παρουσιάζεται στα τελευταία του παιχνίδια, μεταμορφωμένος προς το καλύτερο. 

Η πρόσφατη εκτός έδρας νίκη του στην Κρήτη, του δίνει πρόσθετο αέρα και ξεχωριστή ψυχολογία. Σίγουρα θα αποτελέσει ένα σκληρό καρύδι. Αλλωστε δεν το κρύβει πως βλέπει λίγο πιο ψηλά για μια «θέση στον ήλιο», ποντάροντας σε στραβοπατήματα όσων θέλουν να μπουν στα πλέι οφ. Στο info επίσης συμπεριλαμβάνεται και μια ανησυχία που προφανώς να μην την έχουν κάποιοι άλλοι (σ.σ ο ορισμός του «διδύμου» Κουτσιαύτη - Μανούχου).

Τολμώ προσωπικά να αναλάβω το κόστος και την ευθύνη της... καχυποψίας μου, ευχόμενος παράλληλα να διαψευστώ. Η επιλογή τους από την ΚΕΔ στο συγκεκριμένο αγώνα, προβληματίζει και ελαφρώς σκανδαλίζει. Κι αυτό για έναν απλό και μόνο λόγο. Και οι δύο αποδεδειγμένα αποτελούν διαιτητές ενταγμένους στο σκληρό ερυθρόλευκο διαιτητικό μπλοκ, που δεν διστάζει να εκτίθεται, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του λιμανιού. Αυτό από μόνο του βέβαια δεν λέει και πολλά ή μάλλον και τίποτα, αν όμως η αντίπαλη ομάδα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ, δεν ήταν ένα από τα πλέον πιστά παραρτήματα του Ολυμπιακού. Οι συσχετισμοί και οι συνδέσεις του «διδύμου» με διαιτητικά κακουργήματα υπέρ της ομάδας του δημοσίου, έρχονται απρόσκλητα να υπενθυμίσουν στους έχοντες μνήμη αλλά και πικρές εμπειρίες, πολλά στραβά και απρόβλεπτα.

Θέλω - μα δυσκολεύομαι – να πιστέψω πως αυτός ο διπλός προκλητικός ορισμός, είναι μια απλή σύμπτωση. Ειλικρινά εύχομαι να διαψευστώ, αλλά με πρώτα βιολιά τον Κουτσιαύτη και τον Μανούχο, κανείς δεν ξέρει τι είδους μουσική θα ακούσουμε.

Επιστρέφοντας όμως στην δεύτερη εμβόλιμη αγωνιστική που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως οι περισσότεροι της ευρωπαϊκής πεντάδας όντας «τραυματισμένοι»... και έχοντας απώλειες, θα επιχειρήσουν να «αποκατασταθούν». Το ερυθρόλευκο ρεπορτάζ επί παραδείγματι αναφέρει πως ο Μίτσελ θα ανακατέψει την τραπουλα περιμένοντας αντίδραση από όλους τους παίκτες του, στους οποίους επισημαίνει πως η ομάδα έχει εύκολο πρόγραμμα μπροστά της και μπορεί να αλλάξει πολλά.

Ο Γιοβάνοβιτς πιέζει για τον Πούχατς και επικεντρώνεται στο ρόλο που θα πρέπει πλέον να μονιμοποιηθεί, ο ποιοτικός Μπερνάρ. Μάλλον τον μονιμοποιεί πλέον σαν δεκάρι. Ηρεμος απόλυτα ο Αλμέιδα, απολαμβάνει τους «καρπούς» από τις πρώτες σημερινές μεταγραφές του (οργιάζει ο Φαν Βερτ). Τέλος, λογικό και αναμενόμενο θεωρείται ότι ο Άλαν Πάρντιου θα επιχειρήσει κάποιες αλλαγές, με βασικότερη την μονιμοποίηση πλέον του Λουίς Πάλμα στο βασικό σχήμα.

ΥΓ1: Ασυγκράτητοι μερικοί του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ. Αφου έχουν ξεπουλήσει τα 3/4 της ομάδας, τώρα ασχολούντιαι και με το... τιμολόγιο. Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι ο Μπότο είχε πει πως το ένα ποδι του Κουλιεράκη κοστίζει 15 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα διαβάζουμε και μετά από πρόταση 5 εκατομμυρίων ευρώ της Φενέρμπαχτσε στο ΠΑΟΚ, ότι ο νεαρός ταλαντούχος παίκτης κοστίζει 10 εκατομμύρια ευρώ!!! Συνεννοηθείτε, τα νούμερα δεν βγαίνουν.

ΥΓ2: Προσέξτε τη διαιτησία επίσης στο παιχνίδι Ολυμπιακού – Αστέρα Τρίπολης. Και ο πρώτος (Περράκης) και ο VARίστας (Παπαδόπουλος), αγαπημένα παιδιά και μεγάλες συμπάθειες του Καραπαπά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.