Νεϊμάρ και Μπερνάτ έστειλαν την Παρί στους «8» του CHL

Πέτρος Χαριζακλής11 Μαρτίου 2020

Το τρίτο εισιτήριο για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Παρί σεν Ζερμέν με τη νίκη της με 2-0 επί της Ντόρτμουντ στο άδειο «Παρκ ντε Πρενς». 

Η ομάδα του Παρισιού ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δίκαια πέρασε στην επόμενη φάση. Λίγη για τόσο σπουδαίο ματς η ομάδα του Φαβρ που έμεινε εκτός.

Αποτελεσματική η Παρί, «καθάρισε» ο Νεϊμάρ

Λίγες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος στο «Παρκ ντε Πρενς», με την Παρί να είναι πιο αποτελεσματική και να πετυχαίνει δύο τέρματα. Στο 19΄η πρώτη καλή ευκαιρία ήταν για την Ντόρτμουντ. Ο Χακίμι έτρεξε στην κόντρα σέντραρε για τον Χάαλαντ, ο οποίος δεν πρόλαβε. Στη συνέχεια ο Σάντσο δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, αλλά ο Νάβας δεν ανησύχησε. Εξι λεπτά αργότερα η Παρί απάντησε, με τον Ντι Μαρία να δίνει στον Καβάνι, ο Ουρουγουανός σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Μπούρκι να διώχνει με το πόδι. Στο 28ο λεπτό η Παρί μπήκε μπροστά στο σκορ όταν μετά από κόρνερ, με τον Νεϊμάρ να σκοράρει με κεφαλιά-ψαράκι. Με την εκπνοή του ημιχρόνου η Παρί πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Η Παρί διεκδίκησε την μπάλα με δύναμη στη μεσαία γραμμή, o Mπερνάτ τσίμπησε την μπάλα μετά από ασίστ του Σαράμπια μέσα στην περιοχή και σκόραρε το δεύτερο γκολ.

Λίγα πράγματα στο δεύτερο, αψιμαχία και κόκκινη στο τέλος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ντι Μαρία εκτέλεσε φάουλ στο 54΄και ο Μπούρκι έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 77' σουτ επιχείρησε ο Γιούλιαν Μπραντ, η μπάλα κάπου κόντραρε και πήρε περίεργη τροχιά πριν καταλήξει κόρνερ. Αλλη καλή ευκαιρία δεν είχε η Ντόρτμουντ για να μειώσει και να στείλει το ματς στην παράταση. Στο 89΄ο Εμρέ Τσαν δέχθηκε κόκκινη για αψιμαχία με τον Νεϊμάρ, με τον Βραζιλιάνο να δέχεται και αυτός κίτρινη.

Παρί: Νάβας, Μπέρνατ, Κιμπέμπε, Μαρκίνιος, Κέρερ, Νεϊμάρ, Γκουεγιέ, Παρέδες (92΄Κουαζί), Ντι Μαρία (79΄Κουρζάβα), Καβάνια, Σαράμπια (64΄Μπαπέ)

Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Ζαγκαντού, Χούμελς, Πίστσεκ, Γκερέρο, Βίτσελ (71΄Ρέινα), Τσαν, Χακίμι (87΄Γκέτσε), Αζάρ (69΄Μπράντ), Σάντσο, Χάλαντ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.