Νέες αποκαλύψεις στη δίκη για τα στημένα

Δημήτρης Μπούζας14 Φεβρουαρίου 2020

Τα...«παξιμάδια του Κουρίδη» και η έμμεση εντολή του πρώην ισχυρού άνδρα της ΕΠΟ ότι «πρέπει να κερδίσει ο Ολυμπιακός σε αυτό το παιχνίδι».

Του τίναξαν τον φούρνο και αυτός με τη σειρά του τους έκαψε τη γούνα, καταθέτοντας στη δίκη για τα στημένα. Αναφερόμαστε στην περίπτωση του Κωνσταντινέα που προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, δείχνοντας με το δάκτυλό του τους ηθικούς αυτουργούς του ιστορικού πλέον, αλλά και εγκληματικού εμπρησμού. 

Ο Μεσσήνιος ρέφερι προέβη σε περαιτέρω αποκαλύψεις, οι οποίες συνδέονται άμεσα με την εγκληματική ενέργεια και με όλα όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν την ταραγμένη διαιτησία του στο παιχνίδι Ξάνθης – Ολυμπιακού. Και τα οποία ξεκίνησαν με τις επιθέσεις που δέχθηκε εντός κι εκτός των αποδυτηρίων με τη λήξη του αγώνα και συνεχίστηκαν χωρίς διακοπή μέχρι την «ανατίναξη» της επιχείρησης του. 

Κατέθεσε ότι πριν από το συγκεκριμένο αγώνα, δέχθηκε την επίσκεψη του πανίσχυρου νομικού συμβούλου της ΕΠΟ, εκείνης της εποχής, πολυπράγμονα και γνωστού από την εν ψυχρώ εκτέλεση του Ηρακλή Κουρίδη, ο οποίος συγκεκριμένα και προσπαθώντας να δικαιολογήσει το λόγο της περίεργης και από το πουθενά εμφάνισης του, επικαλέστηκε τη δικαιολογία ότι είχε πληροφορηθεί πως ο φούρνος του Κωνσταντινέα έβγαζε τα καλύτερα παξιμάδια και ως εκ τούτου θεώρησε καλό να τον επισκεφτεί.

Πολυεργαλείο της ΕΠΟ, της παράγκας και τελών μονίμως σε διατεταγμένη υπηρεσία του Ολυμπιακού, ο τιτανομέγιστος Κουρίδης, αφού προμηθεύτηκε τα εκπληκτικά παξιμάδια του φούρνου Κωνσταντινέα και δικαιολόγησε με φαιδρό τρόπο ολόκληρο ταξίδι για αυτή την επίσκεψη, στο ξεπροβόδισμα έσκασε το μυστικό στον εμβρόντητο Μεσσήνιο ρέφερι. Σύμφωνα πάντοτε με την κατάθεση του Κωνσταντινέα, έξω ακριβώς από το φούρνο και όταν έφευγε, του είπε με εκείνο το ανάλαφρο κι ενθαρρυντικό και άνετο στυλάκι που το συνηθίζουν όσοι διαθέτουν εξουσία, πως την Κυριακή στο παιχνίδι που είναι ορισμένος να διευθύνει, ο νικητής θα πρέπει να είναι ο Ολυμπιακός! 

Ο Κωνσταντινέας τον κοίταξε έκπληκτος για να δεχθεί στη συνέχεια και το αντάλλαγμα στην δική του προσφορά αν τελικά «εξυπηρετήσει» τον Ολυμπιακό. Κι αυτό δεν ήταν άλλο από την απομάκρυνση του ανεπιθύμητου αρχιδιαιτητή Βασσάρα, ο οποίος δεν τον πήγαινε καθόλου τον Μεσσήνιο ρέφερι. 

Ο Κουρίδης λοιπόν μετά τα παξιμάδια για τα οποία σημειωτέον δεν του πήρε χρήματα ο φιλόξενος φούρναρης, αποκάλυψε τον πραγματικό σκοπό του ταξιδιού και της επίσκεψης του, μεταφέροντας στο Κωνσταντινέα την επιθυμία του μεγάλου αφεντικού και της ελεγχόμενης απόλυτα από τους ερυθρόλευκους εθνικής μας ομοσπονδίας. Το αντάλλαγμα; Η απομάκρυνση του Βασσάρα. Η περίπτωση λίγο – πολύ θυμίζει και την ιστορική ατάκα του πατέρα Σπάθα, με το γνωστό εκείνο «ο Ολυμπιακός να κερδίζει και όλοι οι άλλοι…». Με τη διαφορά βέβαια πως ο πατέρας Σπάθας αυτά τα έλεγε χωρίς να αποτελεί κορυφαίο στέλεχος ενός θεσμικού οργάνου, αλλά ένα μέλος μιας παρακρατικής συμμορίας. Κι αυτή η διαφορά ασφαλώς και αποτυπώνεται στο γεγονός ότι σήμερα ο ένας βαρύνεται και δικάζεται για κακουργηματικές πράξεις και ο άλλος απολαμβάνει τη μόνιμη ασυλία που παρείχε και παρέχει η παράγκα στα στελέχη της. 

Η πολύκροτη, πολύπαθη και περιπετειώδης διαδικασία όπως εξελίσσεται, η διερεύνηση ενόχων και του καταλογισμού ευθυνών για τα στημένα συνεχίζεται μετ εμποδίων. Με κυρίαρχη και τραγική διαπίστωση, αναθεωρήσεις, ακυρώσεις ή και το χειρότερο συμφωνημένες και καθοδηγούμενες προσπάθειες απαξίωσης σοβαρών στοιχείων και αρχικών καταθέσεων. Δυστυχώς βλέπουμε έκπληκτοι βασικούς μάρτυρες να δηλώνουν τελείως διαφορετικά πράγματα από αυτά που κατέθεσαν αρχικά και εμφανείς προσπάθειες να καλύψουν μεγαλόσχημους κατηγορούμενους. 

Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη αν τελικά θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι που συμμετείχαν σε αυτή την τεράστια επιχείρηση διαφθοράς. Όμως κάποια νέα στοιχεία όπως αυτή η κατάθεση του Κωνσταντινέα, ίσως να βοηθήσουν κάποια στιγμή οι δικαστές να ξεμπλέξουν το κουβάρι όπως έχουν διαμορφωθεί οι διαδικασίες της πολύκροτης υπόθεσης από την στρατιά των μεγαλοδικηγόρων που έχουν επιστρατεύσει πρωταγωνιστές και κομπάρσοι της εγκληματικής οργάνωσης. 

Η υπόθεση Κωνσταντινέα και η αντίστοιχη του Τζήλου είναι πανομοιότυπες. Προφανώς και οι ηθικοί αυτουργοί να είναι οι ίδιοι. Ωστόσο θα έλεγε κανείς πως ένα είναι το σίγουρο στην προκειμένη περίπτωση. Ότι υπάρχουν ελάχιστες ελπίδες να βρεθούν και να τιμωρηθούν.

ΥΓ: Τσιμουδιά από τον λαλίστατο ραδιοφωνατζή για το έγκλημα του Κουτσιαύτη στο Φάληρο. Δεν θέλησε να ταράξει την ηρεμία των Αθηνοπειραιωτών φίλων του, που νοιάζεται τόσο για αυτούς, όσο και για τα αφεντικά τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.