Νέα Τούμπα: Αποκαταστάθηκε η τάξη, επανέρχεται στις ράγες το τρένο!

Αρις Νικολάκης20 Οκτωβρίου 2021

Άλμα εξελίξεων για τη Νέα Τούμπα αναδεικνύει ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με την προεργασία τού μεγαλεπήβολου έργου – βαθιά ανάσα για τη Θεσσαλονίκη. Και περί άλματος πρόκειται ουσιαστικά. Μετά το δυσθεώρητο κύμα οργής για την διαχείριση του θέματος από τον υφυπουργό Αθλητισμού και την Διοικούσα Επιτροπή του Καυτανζόγλειου, η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα.

Η αντίδραση της απέφερε την διαυγή ενημέρωση της. Η ευέλικτη δράση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνάμα επέβαλε - στην γραμμή «πολλά γίνονται, δίχως να λέγονται» - το κρυστάλλινο δίκαιο της. Κι επήλθε ηρεμία! Με σαφέστατες προοπτικές επιτάχυνσης του μεγαλεπήβολου έργου και για τον ΠΑΟΚ και βέβαια , επιμένουμε, για τη Θεσσαλονίκη.

Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ – όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση – κατέστησαν αφετηρία εξελίξεων. Ανέλαβε πρωτοβουλίες ο Ιβάν Σαββίδης. Το Μέγαρο Μαξίμου καθόρισε την απ’ ευθείας επαφή του με τον ΠΑΟΚ. Έθεσε στο περιθώριο Λευθέρη Αυγενάκη και Διοίκηση του Σταδίου Έγιναν ενημερωτικές συναντήσεις στελεχών του Ομίλου του Ιβάν Σαββίδη με υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη. Και το νερό μπήκε πάλι, στο αυλάκι!

Δίχως τούτο να σημαίνει πως όλα πλέον, εξελίσσονται ρόδινα. Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ καθίσταται σαφές πως υφίστανται εκκρεμότητες. Ορθά δε, απαιτεί την τακτοποίηση τους πριν την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο έχει καθυστερήσει. Ως «καθυστερημένο» το αναφέρει, χαρακτηριστικά. Κομματάκι αδόκιμο, εάν μάς επιτρέπεται…

Επανέρχεται λοιπόν, στις ράγες το …τρένο! Είχε εκτροχιαστεί εξ αιτίας εμπλοκής με ευθύνη του υφυπουργείου Αθλητισμού και της Διοικούσας Επιτροπής του Καυτανζόγλειου. Τέθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου στο περιθώριο του θέματος. Υφίσταται πλέον, απ’ ευθείας επαφή με τους εκπροσώπους του Ομίλου (φυσικά σε αυτόν εντάσσονται κι οι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) του Ιβάν Σαββίδη.

Για να συναχθεί - εκ τούτου του γεγονότος - το συμπέρασμα πως Λευθέρης Αυγενάκης και Διοίκηση Σταδίου είχαν καταστεί εμπόδια στις εξελίξεις!

Πέρα από την εντυπωσιακή αντίδραση της Κυβέρνησης και την αποκατάσταση της τάξης στο θέμα της Νέας Τούμπας, οφείλουμε, να πιστώσουμε στον Ιβάν Σαββίδη και τα στελέχη του Ομίλου του (είπαμε: της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εντασσόμενης σε αυτόν) το εξαιρετικό κουμάντο σε μία σοβαρά επικίνδυνη θαλασσοταραχή. Δίχως μάλιστα, γι’ αυτήν την θαλασσοταραχή η πλευρά του ΠΑΟΚ να φέρει οποιαδήποτε ευθύνη. Τούτο καθώς αυτή προκλήθηκε άνευ λόγου (;) κι αιτίας (;) από συγκεκριμένα και κατονομασθέντα πρόσωπα…

Όπως και να το κάνουμε πάντως, ακόμη και μετά την αποκατάσταση της τάξης… Είναι μακρύς και δύσκολος ο δρόμος για τη Νέα Τούμπα! Χρειάζεται επιφυλακή κι εγρήγορση από όλους, μα από όλους ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ. Ο δρόμος αυτός δεν είναι σπαρμένος με ρόδα. Με αγκάθια είναι!

Απλά, η δυναμική του κόσμου του ΠΑΟΚ είναι τέτοια ώστε να καθορίζει ακόμη και σε θαλασσοταραχές τον ορθό πλου ανάμεσα σε τόσους υφάλους και σκοπέλους. Μαζί με την δυναμική είναι και το κουμάντο που κάνει στο θέμα αυτό ο Ιβάν Σαββίδης. Όλα κι όλα. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι…

ΥΓ 1: Ο αυριανός εκτός έδρας αγώνας του ΠΑΟΚ με την Κοπεγχάγη

είναι, δίχως δεύτερη κουβέντα, ο δυσκολότατος (ναι, υπερθετικός ο βαθμός) στην παρούσα αγωνιστική περίοδο. Κι ως τέτοιος θεωρούμε πως θα αντιμετωπισθεί!

ΥΓ 2:Από την ψυχική και πνευματική ισορροπία του Ραζβάν Λουτσέσκου εξαρτώνται πολλά αύριο στην Δανία. Το 4-4 από το 0-1 και μετά το 4-1 τις… τσαλάκωσε αμφότερες, βλέπετε. Κι έτσι είναι το δυσκολότατο τεστ (ναι, υπερθετικός βαθμός κι εδώ) στην παρούσα αγωνιστική περίοδο για τον Ρουμάνο προπονητή…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.