Νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού: Ανοιχτά μόνο φαρμακεία και σούπερ μάρκετ!

Metrosport Team13 Μαρτίου 2020

H εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα γίνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Τα κρούσματα έχουν φτάσουν πλέον τα 190. Για την αποφυγή της έξαρσης του φαινομένου το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε μια σειρά αυστηρών μέτρων που θα συμβάλλουν στην καλύτερη προστασία των πολιτών και θα μειώσουν τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού. 

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αποφάσισε να επεκταθούν οι απαγορεύσεις. Κλείνουν καφέ μπαρ, εμπορικά κέντρα, βιβλιοθήκες, κέντρα αισθητικής και αθλητικές εγκαταστάσεις ενώ θα συνεχίσουν να λειτουργούν φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, φούρνοι και καταστήματα λιανικού εμπορίου.

Χαρακτηριστικά στη δήλωση του ανέφερε: «Θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί προκειμένου να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας και ειδικά όσους έχουν ανάγκη. Σήμερα και μετά από ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων-επιδημιολόγων, επεκτείνουμε τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, προκειμένου να μην έχομε μεγαλύτερη διασπορά. Αυτό το κάνουμε για δυο λόγους: Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν διαφορετικές περιοχές στην Ελλάδα με νέα κρούσματα γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα της μετάδοσης. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού για να προστατεύσουμε τους άλλους και να προστατευθούμε, δεν τηρούνται. Δίνουμε μία μάχη το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθεί και από το κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση». 

Από την πλευρά του, ο καθηγητής- λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, υποστήριξε ότι η εξάπλωση και η διασπορά του ιού συνεχίζεται στην Ευρώπη και στη χώρα μας και τόνισε ότι έχουν εντοπισθεί 11 «ορφανά» κρούσματα, εκ των οποίων τα 9 στην Αττική. Πέντε άτομα νοσούν σοβαρά και αυτή την ώρα είναι διασωληνωμένοι. Έχουν έλεγχθεί συνολικά 2.700 άτομα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.