Νέα εποχή σε 4 Γαλλίδες

Θανάσης Κυλώνης05 Ιανουαρίου 2021

Το 2021 ξεκίνησε με ένα γεμάτο ποδοσφαιρικά Σ/Κ και συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς μεσοβδόμαδα, μπαίνοντας από σήμερα στον… χορό και οι Γάλλοι με την επανεκκίνηση της Ligue 2.

Αρκετές αλλαγές έγιναν στη Γαλλία κατά το σύντονο διάλειμμα των πρωταθλημάτων. Η ουραγός της Β’ κατηγορίας Σατορού έχει νέο προπονητή τον παλιό μέσο της Ιντερ, Μπενουά Κοέ, και η Νανσί νέους ιδιοκτήτες, έναν διεθνή επενδυτικό όμιλο με εμπειρία στον αθλητικό τομέα. Η ομάδα της Λωραίνης παίζει σήμερα στη Βαλενσιέν, την ομάδα που συμμετείχε και στα δύο μεγαλύτερα σκορ της κατηγορίας τον 21ο αιώνα, το φετινό 4-5 στην Τουλούζ και το 5-6 από τη Μπεζιέ το 2019! Η Νανσί συνηθίζει τα μεγάλα σκορ, μ’ αυτά λοιπόν τα δεδομένα τόσο το g/g στο 2.10 όσο και το over στο 2.50 αξίζουν. Αρκετά γκολ αναμένονται και στο Τουλούζ - Παρί, δυο από τις καλύτερες ομάδες και επιθέσεις της κατηγορίας. 

Λογικό το 1.95 στο over, παίζεται και συνδυαστικά με g/g. Αποδεκτό και το 2.00+ στον άσο της Αζαξιό, είναι παράξενο για μια ομάδα με το δικό της υλικό και δυναμική να έχει μόλις 2 άσους φέτος. Η Πο, που είναι η χειρότερη εκτός έδρας ομάδα της κατηγορίας, φαντάζει ιδανικός αντίπαλος για να… τριτώσει το καλό.

Στη Ligue 1 που κάνει restart αύριο, ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο αντικατέστησε τον Τόμας Τούχελ στην Παρί Σεν Ζερμέν και ο παλιός ομοσπονδιακός τεχνικός Ραϊμόν Ντομενέκ τον Κριστιάν Γκουρκίφ στη Ναντ. Ο Αργεντίνος ντεμπουτάρει κόντρα στη μετριότατη φέτος Σεντ Ετιέν που έχει και σημαντικές απουσίες μεσοαμυντικά, η παράδοση είναι εντυπωσιακά υπέρ των Παριζιάνων, Ικάρντι, Σαράμπια και Νεϊμάρ επιστρέφουν πιθανότατα, κρατάω το διπλό μαζί με over στο 1.85. Προς αποφυγή ο άσος της Μαρσέιγ στο γειτονικό ντέρμπι με τη Μονπελιέ που εκτός έδρας είναι κίνδυνος-θάνατος φέτος, προτιμότερα τα καλοπληρωμένα g/g και over.

Στην Αγγλία, σήμερα και αύριο έχουμε τους ημιτελικούς του Λιγκ Καπ (μονά παιχνίδια φέτος). Η Τότεναμ ήταν η τυχερή της κλήρωσης αφού θα υποδεχτεί απόψε τη γειτόνισσα Μπρέντφορντ της Τσάμπιονσιπ, μεγάλο ντέρμπι έχουμε αύριο στο Μάντσεστερ, ανάμεσα στις φορμαρισμένες Γιουνάιτεντ και Σίτι. Πολύ πιθανό να μην φτάσουν τα 90’ για να κριθεί η πρόκριση στον τελικό, θα ρισκάρω στο υψηλό 3.70 του Χ.

Στην Ιταλία, με το Μίλαν-Γιουβέντους να ξεχωρίζει στο αυριανό εμβόλιμο πρόγραμμα, η Ιντερ έχει την ευκαιρία να προσπεράσει την συμπολίτισσα και να βρεθεί μόνη στην κορυφή. Η ομάδα του Κόντε σκοράρει με χαρακτηριστική ευχέρεια αλλά στην άμυνα μπάζει, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το κυριακάτικο 6-2 επί της ουραγού Κροτόνε. Αύριο παίζει στη Σαμπντόρια που έρχεται από την ήττα με 1-0 στη Ρώμη, σπανιότατα πάντως μένει «άσφαιρη» δυο σερί παιχνίδια. Θα ρισκάρω στο διπλό των «νερατζούρι» μαζί με g/g στο 3.15, αλλά και στο διπλό της αφελούς αμυντικά Ρόμα στην Κροτόνε.

ΤΡΙΑΔΑ Β’ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΑΖΑΞΙΟ – ΠΟ 1

ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ – ΝΑΝΣΙ G/G

ΤΟΥΛΟΥΖ – ΠΑΡΙ G/G & Over

ΔΥΑΔΑ Α’ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΜΑΡΣΕΪΓ – ΜΟΝΠΕΛΙΕ G/G & Over

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ – ΠΑΡΙ Σ.Ζ. 2 & Over

ΔΥΑΔΑ Α’ ΙΤΑΛΙΑΣ

ΚΡΟΤΟΝΕ – ΡΟΜΑ 2 & G/G

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ – ΙΝΤΕΡ 2 & G/G

ΠΙΘΑΝΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ Χ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.