NBA: Ο Ίρβινγκ προώθησε ταινία με αντισημιτικό περιεχόμενο

Metrosport Team29 Οκτωβρίου 2022

Ο Καϊρί Ίρβινγκ συγκαταλέγεται στη κατηγορία εκείνη των παικτών που προτιμούν να τραβούν πάνω τους της δημοσιότητα, αναζητώντας όμως αφορμές εκτός του παρκέ. Για άλλη μια φορά, λοιπόν, και στη προσπάθειά του να πετύχει κάτι ανάλογο προώθησε μέσω των προσωπικών του λογαριασμών στα Social Media μία ταινία που περνούσε αντισημιτικά μηνύματα. Φυσικά, οι άνθρωποι της ομάδας του δεν έμειναν σιωπηλοί σε αυτή του την κίνηση. 

Ο σταρ των Νετς, λοιπόν, πόσταρε στην επίσημη σελίδα του στο twitter το link μία ταινίας του 2018 που έχει τίτλο "Hebrews to Negroes: Wake Up Black America", η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο που είχε εκδοθεί το 2015 και είναι γεμάτο αντισημιτικά σχόλια. Μεταξύ άλλων στο συγκεκριμένο έργο αναφέρεται ότι ο εβραϊκός λαός λάτρευε τον Σατανά και ήταν υπεύθυνος για την σκλαβιά του αφρικανικού λαού, ενώ σε ένα άλλο σημείο αναφέρεται πως όταν στις ΗΠΑ διδάσκονται για το σκλαβοπάζαρο που γινόταν δεν γίνεται αναφορά στον ρόλο της Καθολικής εκκλησίας, των Αράβων και των Εβραίων.

Φυσικά, οι άνθρωποι της ομάδας του δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια, με πρώτο πρώτο τον ιδιοκτήτη των Νετς, Τζο Τσάι, να παίρνει ξεκάθαρα θέση, δείχνοντας ότι ο σύλλογος πρόκειται να πάρει αποστάσεις. Συγκεκριμένα, ο Τσάι έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter:

"Είμαι απογοητευμένος που ο ΚαΪρί φαίνεται να υποστηρίζει μία ταινία βασισμένη σε ένα βιβλίο γεμάτο αντισημιτικά σχόλια. Θέλω να καθίσω μαζί του και να σιγουρευτώ ότι καταλαβαίνει ότι αυτό μας βλάπτει όλους και ως άνθρωπος της πίστης είναι λάθος να προωθεί μίσος με βάση την φυλή, εθνικότητα και πίστη. Αυτό είναι πιο μεγάλο από το μπάσκετ".

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.