NBA: Πέτυχε buzzer - beater από το σπίτι του ο Τσάντσαρ

Metrosport Team21 Νοεμβρίου 2022

Μία σπάνια αλληλουχία συμβάντων εκτυλίχθηκε στην αναμέτρηση ανάμεσα στους Ντάλας Μάβερικς και τους Ντένβερ Νάγκετς, με τον Βλάτκο Τσάντσαρ να πετυχαίνει τρίποντο πίσω από το κέντρο μετά από ακύρωση τριπόντου εις βάρος του Λούκα Ντόντσιτς.

Τα πράγματα όμως δεν ήταν τόσο απλά. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Λούκα Ντόντσιτς ευστόχησε σε buzzer beater τρίποντο, βοηθώντας την ομάδα του να ολοκληρώσει το ημίχρονο στο +7(59-52). Ένα replay όμως ήταν υπέραρκετο να «βάλει» φωτιά στον αγώνα αφού με την επιστροφή των ομάδων στο παρκέ, ακολουθήθηκε μία διαδικασία που δεν συναντάται συχνά. Το τρίποντο του Ντόντσιτς που «έκλεισε» το ημίχρονο ακυρώθηκε καθώς ο Σλοβένος είχε πατήσει την πλάγια γραμμή με σκοπό να υπολείπονται δύο δευτερόλεπτα για την ολοκλήρωσει του πρώτου ημιχρόνου. Έτσι η κατοχή πήγε στους Νάγκετς, με σκοπό να ολοκληρωθεί τυπικά η δεύτερη περίοδος πριν ξεκινήσει η τρίτη. 

Έτσι ο προπονητής των Νάγκετς Μάικ Μαλόουν, κοίταξε τον πάγκο και «πέταξε» το μυστικό του όπλο τον Τσάντσαρ. Με την κατοχή να είναι πίσω από το κέντρο και με δύο δευτερόλεπτα στο ρολόι, λίγοι πίστευαν πως θα άλλαζε κάτι. Ο επίσης Σλοβένος, πέτυχε ένα αδιανόητο σουτ πίσω από το κέντρο, βοηθώντας την ομάδα του να μειώσει στον πόντο (56-55), κάτι που έδωσε στους Νάγκετς που στερούνταν τις υπηρεσίες των βασικών τους, να πιστέψουν τους εαυτούς τους και να φτάσουν στο τέλος σε ένα μεγάλο «διπλό» μέσα στο Ντάλας με σκορ 97-98.

"Τον αποκαλούμε half-court Βλάκτο. Για αυτό τον έριξα στο παρκέ. Ο τύπος έχει απίθανη ικανότητα στο να βάζει τέτοια σουτ. Πιστεύω πως το γεγονός ότι το έκανε σε ένα τέτοιο παιχνίδι άλλαξε όλο τον ρυθμό" δήλωσε μετά τον αγώνα ο Μαλόουν, αποθεώνοντας τον παίκτη του. 

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.