NBA: Εμπλοκή του Ομπάμα σε σενάριο εξαγοράς ομάδας

Metrosport Team27 Οκτωβρίου 2022

Η αγάπη του Μπαράκ Ομπάμα για το μπάσκετ και για το NBA είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Ο πρώην πλανητάρχης όμως, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, σκέφτεται πολύ σοβαρά να γίνει μέλος της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας, αφού είναι έτοιμος να καταθέσει προσφορά για την εξαγορά ομάδας.

Όπως είναι γνωστό, οι Φίνιξ Σανς, ψάχνουν αγοραστή, αφού η εμπλοκή του νυν ιδιοκτήτη Ρόμπερτ Σάρβερ σε σκάνδαλο ρατσιστικών και μισογυνικών συμπεριφορών αλλά και σεξουαλικών παρενοχλήσεων, τον απομακρύνει από την ηγεσία της ομάδας, και όπως μεταφέρει ο δημοσιογράφος, Μπιλ Σίμονς, ο Ομπάμα ενδιαφέρεται να καταθέσει πρόταση.

Φυσικά, με δεδομένο ότι οι Σανς αυτή τη στιγμή κοστολογούνται από 2.5 έως 4 εκατομμύρια ευρώ την ίδια ώρα που ο πρώην πλανητάρχης υπολογίζεται πως έχει περιουσία 70 εκατομμυρίων, δεν πρόκειται να μπει μόνός του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά μέσω ενός επενδυτικού γκρουπ. Το σκεπτικό που κάνει ακόμη πιο εφικτό το σενάριο ο Ομπάμα τελικά να γίνει το αφεντικό της ομάδας του Φίνιξ, είναι πως στην ουσία θα μπει ως «μπροστινός» του επενδυτικού γκρουπ, αφού η επιρροή που έχει στην λίγκα είναι δεδομένη και φαντάζει αρκετή για να πείσει παίκτες να υπογράψουν στην ομάδα καθαρά λόγω του ίδιου.

Υπενθυμίζεται πως όταν οι ομάδες σκόπευαν να αποχωρήσουν από την φούσκα του Ορλάντο το 2020 με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για μία ακόμα δολοφονία Αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό, ο Ομπάμα έσωσε το πρωτάθλημα πείθοντας τους Λεμπρον Τζειμς και Κρις Πολ να σκεφτούν ήρεμα και να συνεχίσουν να αγωνίζονται, με τον μετέπειτα πρωταθλητή με τους Λέικερς να ευχαριστεί δημοσίως τον «φίλο» του που παρενέβη και τον έκανε να σκεφτεί λογικά.





Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.