Nations League: Επική ανατροπή και τελικός για τη Γαλλία!

Στέφανος Αβραμίδης08 Οκτωβρίου 2021

Το μέταλλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας έδειξε η Γαλλία στον ημιτελικό με το Βέλγιο και προκρίθηκε στον τελικό του Nations League.

Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0, οι «τρικολόρ» δεν πέταξαν λευκή πετσέτα και με μία τρομερή αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο γύρισαν το παιχνίδι πήραν τη νίκη με 3-2 και το εισιτήριο για τον τελικό όπου τους περιμένει η Ισπανία που «λύγισε» με 2-1 την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία.

Μέσα σε ένα τρίλεπτο το Βέλγιο σόκαρε τους Γάλλους με δύο γκολ από τους Καράσκο και Λουκάκου.


Το «come back» της Γαλλίας ξεκίνησε στο 62 με γκολ του Μπενζεμά. Δύο λεπτά αργότερα, ο Τίλεμανς ανέτρεψε τον Γκριεζμάν και 5 λεπτά αργότερα μέσω VAR δόθηκε πέναλτι. Το αξιοποίησε με υποδειγματική εκτέλεση ο Μπαπέ για το 2-2.

Ακολούθησαν μεγάλες συγκινήσεις. Στο 87' ο Λουκάκου σκόραρε αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 90' ο Πογκμπά σημάδεψε το δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ. 

Ένα λεπτό αργότερα, ο Τεό Ερνάντέζ με τρομερό σουτ ολοκλήρωσε την ανατροπή για τη Γαλλία που διατήρησε το σκορ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις:

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ντεναγιέρ, Βερτόνγκεν, Καστάνιε (92' Μπατσουαγί), Βίτσελ, Τιέλεμανς (70' Βανάκεν), Καράσκο, Ντε Μπρόινε, Αζάρ (74' Τροσάρ), Λουκάκου.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Λούκας Ερναντέζ, Παβάρ (92' Ντιμπουά), Πογκμπά, Ραμπιό, Τεό Ερναντέζ, Γκριεζμάν, Μπενζεμά (95' Βερετού), Μπαπέ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.