Νάπολι: Το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της - Όλα τα «φόντα» για τον τίτλο!

Metrosport Team19 Οκτωβρίου 2021

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Κεσανλής 

Η Νάπολι, η Μίλαν και η Λίβερπουλ είναι οι μοναδικές ομάδες από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης που δεν έχουν γευτεί ακόμη την ήττα. Βέβαια οι «παρτενοπέι» τρέχουν σερί 8 νικών σε 8 παιχνίδια, πραγματοποιώντας το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας. 

Ο τεχνικός της Νάπολι, Λουτσιάνο Σπαλέτι, έχει περάσει την δικιά του ποδοσφαιρική φιλοσοφία στον σύλλογο, δημιουργώντας ένα πραγματικό τρένο χωρίς να έχει χάσει ούτε έναν βαθμό σε 8 αγωνιστικές.

Στην χθεσινή αναμέτρηση κόντρα στο πάντα υπολογίσιμο Τόρινο στο Στάδιο «Ντιέγκο Μαράνοντα», οι γηπεδούχοι δεν ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι. Απειλήθηκαν σε κρίσιμα χρονικά σημεία, όμως καταφέραν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο πρώτο ημίχρονο με το κερδισμένο πέναλτι του Ντι Λορένζο, αλλά ο Λορένζο Ινσίνιε νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Τορίνο. Ο Ιταλός μεσοεπιθετικός, δεν βρίσκεται στα «φόρτε» του αυτή τη χρονική περίοδο, καθώς έχει σκοράρει μόλις δύο τέρματα στο Πρωτάθλημα, τα οποία και τα δύο είναι από πέναλτι, έχοντας αστοχήσει και σε άλλα τρία. 

Εκεί που το ματς έδειχνε να λήγει 0-0, με κίνδυνο να χαλάσει αυτό το τρομερό σερί νικών για την Νάπολι, εμφανίστηκε ο απόλυτος πρωταγωνιστής μέχρι στιγμής της Νάπολι, Βίκτορ Οσιμέν. Ο Νιγηριανός επιθετικός με καρφωτή κεφαλιά χάρισε την νίκη στην ομάδα του, φτάνοντας τα οκτώ τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις.


Ο Ιταλός τεχνικός, θα πρέπει να διαχειριστεί κατάλληλα το ρόστερ του συλλόγου, καθώς υπάρχουν και οι υποχρεώσεις για το Europa League. Η Νάπολι στην Ευρώπη, δεν έχει δείξει το καλό της πρόσωπο, διότι μετρά έναν βαθμό σε δύο αγωνιστικές, δίχως ακόμη να πετύχει κάποια νίκη. Αποδεικνύοντας ότι ο τίτλος της Seria A είναι ο πραγματικός στόχος.

Οι φίλοι της Νάπολι έχουν κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται τον τίτλο μετά από 31 χρόνια, παρόλο που ακόμη το ιταλικό Πρωτάθλημα βρίσκεται στην 8η αγωνιστική, με πολλούς μνηστήρες να ανεβαίνουν, όπως η Γιουβέντους, η Μίλαν και η Ίντερ.

Μετά το θάνατο του Ντιέγκο Μαράντονα, η Αργεντινή κατέκτησε το Copa America έπειτα από 28 χρόνια. Η Ιταλία πανηγύρισε ευρωπαϊκό έπειτα από 53 χρόνια, γιατί όχι λοιπόν και η αγαπημένη του Νάπολι να κερδίσει κάποιο τίτλο υστέρα από 31 χρόνια;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.