«Ναι» Σοτέλδο στον ΠΑΟΚ -Ειλημμένη η απόφαση Σαββίδη-Μπότο-Λουτσέσκου

Γιώργος Καστάνης11 Ιουλίου 2022

ΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΩΤΟΥ-ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΙΡΗ

Με σύμμαχό του, τον 25χρονο άσο κινείται ο Δικέφαλος τις τελευταίες ώρες για να κλείσει θετικά η μετακίνησή του στην Τούμπα. Ο Γέφερσον Σοτέλδο έχει πειστεί πως η καλύτερη προοπτική για την εξέλιξη της καριέρας του, είναι να έρθει στη Θεσσαλονίκη και τον Δικέφαλο και φυσικά να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Σοτέλδο μάλιστα έχει εκφράσει την επιθυμία του και στον ατζέντη του, όμως είναι υποχρεωμένος να περιμένει τις εξελίξεις στην υπόθεση. Ο Σοτέλδο θέλει ΠΑΟΚ, μετέφερε ξεκάθαρα το μήνυμα και δείχνει απόλυτα θετικός στο να έρθει στην Ελλάδα και στην ομάδα που καθοδηγεί ο Λουτσέσκου. Αλλωστε ο Ρουμάνος προπονητής, ήθελε να τον αποκτήσει όταν ήταν τεχνικός στην Αλ Χιλάλ. Τότε το ενδιαφέρον και η προσέγγιση, δεν επέφεραν το ανάλογο αποτέλεσμα. Τώρα, η εκτίμηση που επικρατεί, είναι πως η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Ολη την προεργασία την έκανε ο Ζοσέ Μπότο, που στόχευσε σωστά για να μπορέσει να κινηθεί με ασφάλεια, καθώς ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν παίκτη που μπορεί να παίξει με ευχέρεια, πίσω από τον επιθετικό. Χθεσινοβραδινές πληροφορίες του Metrosport.gr ανέφεραν πως ο Ζοσέ Μπότο (που βρίσκεται στην Πορτογαλία για να ξεκουραστεί για λίγες ημέρες μετά από 15 ημέρες συνεχούς παρουσίας με τα μέλη της αποστολής στην Ολλανδία), επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Τίγκρες, της ομάδας που έχει τα δικαιώματα του Σοτέλδο. Ήθελε να ξεκαθαρίσει το θέμα για να ανοίξει ο δρόμος για την σπουδαία μεταγραφή.

Ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου ουσιαστικά τα έχει βρει με τον βραχύσωμο μεσοεπιθετικό για το συμβόλαιό του και μένει να πετύχει συμφωνία με τον πρόεδρο της μεξικανικής ομάδας, Μαουρίτσιο Κουλέμπρο, ο οποίος έχει κάνει στην άκρη τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας και κάνει την διαπραγμάτευση με τον ΠΑΟΚ, επειδή θεωρείται αρκετά σκληρή σε οικονομικό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μεξικό, μέχρι χθες το βράδυ, η πρόταση του ΠΑΟΚ ήταν η μοναδική που είχαν στα χέρια τους οι Μεξικανοί και αυτό το γεγονός, προφανώς αποτελεί ένα διαπραγματευτικό ατού για τον Δικέφαλο.

Αυτή την πληροφορία ήρθε να συμπληρώσει η δήλωση του προέδρου της Σάο Πάολο, Χούλιο Κασάρες: «Δεν ψάξαμε ποτέ ξανά τον Σοτέλδο. Δεν τον ψάχνουμε και δεν θα τον αναζητήσουμε». Και το επαναλαμβάνουμε στο ρεπορτάζ, γιατί ορισμένα μεξικανικά μέσα ενημέρωσης, είχαν αναφέρει προ ημερών πως και η Σάο Πάολο ενδιαφέρεται για τον παίκτη, κάτι που όμως δεν ισχύει.

Οι δύο ομάδες συζητάνε, όπως είχε γράψει το Metrosport.gr για έναν χρόνο δανεισμό του παίκτη, με οψιόν αγοράς που κυμαίνεται μεταξύ τριών και τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ. Ο ΠΑΟΚ πιέζει πάρα πολύ, καθώς είναι ειλλημένη απόφαση της τριάδας, Σαββίδη-Μπότο-Λουτσέσκου να αποκτηθεί ένας παίκτης από το πάνω ράφι για την συγκεκριμένη θέση. Γι΄ αυτό και δεν αποκλείεται να υπάρχουν άμεσα εξελίξεις.

Η Μεξικάνικη Τίγκρες θέλει να απαλλαγεί από το συμβόλαιο του Σοτέλδο,για να αδειάσει θέση ξένου και να φέρει άλλο παίκτη στην θέση του για την άμυνα της. Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ θέλει να ξεκαθαρίσει το θέμα το συντομότερο δυνατό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.