Ναι, φως σε όλα! Με... τι είδους όμως φως; Μήπως με το ίδιο που μας τυφλώνει χρόνια;

Δημήτρης Μπούζας18 Δεκεμβρίου 2020

Η «υπόθεση Σιαμπάνη» σίγουρα έχει «ψωμάκι» για πολλούς. Προσωπικά πιστεύω πως ο νεαρός τερματοφύλακας υπήρξε άθελα του θύμα του παρορμητισμού του και συγκυριών, αλλά και προθέσεων και συμπεριφορών ανεξιχνίαστων ως ένα σημείο μέχρι στιγμής.

Η αποκάλυψη των πρώτων στοιχείων σε αυτή την υπόθεση έμοιαζε να μπάζει από παντού και έδινε όμως την ευκαιρία σε όσους είχαν διάθεση και θάρρος, να τοποθετηθούν και να καταθέσουν μια πρώτη άποψη. Βάση - το επαναλαμβάνουμε - των όσων παρουσιάστηκαν αλλά και των όσων διέρευσαν από τις καταθέσεις των δύο παικτών (Σιαμπάνης, Δεληζήσης). Ανάμεσα σε αυτούς τοποθετώ και τον εαυτό μου, θεωρώντας την όλη δομή της σαν ένα αδέξιο σχεδιασμό, ο οποίος έφερε άμεσα και στην επιφάνεια πολύ σοβαρά πράγματα.

Πρωτίστως έναν τρίτο παράγοντα να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και άμεση στήριξη για κάτι που αφορούσε μια άλλη ομάδα και όχι τη δική του. Επιπρόσθετα προσωπικά και πληροφορούμενος ότι στην κατάθεση του ο Σιαμπάνης επέμενε ότι σε αυτό δεν είχε καμία σχέση ο ΠΑΟΚ, όπως επίσης και ποιο ήταν το «δίδυμο» των συνομιλητών του, σχημάτισα μία πρώτη κατά την άποψη μου προς τη σωστή κατεύθυνση εντύπωση.
Την οποία σαφέστατα ενίσχυσε πολύ σημαντικά και η μεγάλη γκάφα του κ. Καραπαπά να αποκαλύπτει ότι γνώριζε τον έναν εκ των δύο συνομιλητών. Συνοπτικά την άποψη μου την κατέθεσα, χαρακτηρίζοντας το σενάριο από αδέξιο έως καταστροφικό. Ασφαλώς και θεώρησα υπαρκτή την συνάντηση και την συνομιλία, χωρίς όμως να γνωρίζω το αντικείμενο της. Είναι φυσιολογικό να πέρασε από το μυαλό μου μια πρόταση που θα είχε σχέση με το παιχνίδι της Κυριακής, ακόμη και της εξαγοράς, αν και αυτό το τελευταίο το θεωρούσα ακατανόητο και εντελώς ακραίο από κάθε άποψη.

Απέκλεισα βεβαίως την ανάμειξη του ΠΑΟΚ εξαιτίας και της επιμονής του Σιαμπάνη να θεωρεί οτι ο ΠΑΟΚ ήταν έξω από αυτή την υπόθεση, όσο και από την άμεση αντίδραση της ΠΑΕ του δικέφαλου, που ζητούσε άμεσο άνοιγμα του τηλεφωνικού απορήτου όλων των θεωρούμενων βασικών παραγόντων που θα μπορούσαν να δώσουν λύση και εξήγηση στο «πρόβλημα» που προέκυψε. Το κλείνω όμως εδώ το θέμα, περιμένοντας τις όποιες εξελίξεις θα υπάρξουν σε επίπεδο διωκτικών και ανακριτικών Αρχών, για να έρθω στο ρόλο που ανέλαβαν οι ντελιβεράδες του λιμανιού και η θλιβερή προπαγάνδα τους. Σε έναν ρόλο και σε μια παρουσία που αφαίρεσαν ένα μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας των όσων διακινήθηκαν για το περιστατικό.

Η ομάδα λοιπόν με το πλεόν βεβαρημένο παρελθόν, έρχεται σήμερα να ζητήσει «φως σε όλα»! Το γιατί ας το αφήσουμε στην άκρη και ας πάμε στο από ποιους το ζητούν. Αυτό το τελευταίο επί του προκειμένου έχει ιδιαίτερη σημασία, η οποία είναι άκρως ενδεικτική κι επιβεβαιώνει από το που και πως οδηγούνται σε αυτού του είδους τις απαιτήσεις οι αποθρασυμένοι τελείως επιτελείς του λιμανιού. Πρόσφατο δείγμα η αποκάλυψη του δικαστικού σκανδάλου με τον ενταφιασμό της πολύκροτης υπόθεσης της εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του Τζήλου. Οι νομικοί κύκλοι την απόφαση την χαρακτηρίζουν μέγα σκάνδαλο.

Διωκτικές και δικαστικές Αρχές στη Λάρισα έχοντας ατράνταχτα τεκμήρια αποδόμησαν την υπόθεση, απάλλαξαν υποψήφιους φονιάδες και ηθικούς αυτουργούς, περιορίζοντας τις ενοχές σε ένα και μόνο πρόσωπο. Συνηθισμένοι λοιπόν οι λιμανίσιοι σε σχέσεις ασυλίας και ατιμωρισίας, ξεπέρασαν μεγάλες κατηγορίες σε στημένα, σε άλλες δίκες και όπου εκλήθησαν να απολογηθούν.
Ας μην ξεχνάμε τα απαλλακτικά βουλεύματα που βγήκαν, τις ποινές χάδια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς σε επίπεδο εύνοιας σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η ομάδα λοιπόν ζητά να ριχτεί άπλετο φως κι αυτό γιατί μονίμως βγαίνει εύκολα λάδι και αλώβητη από όλες τις περιπέτειες της. Κάπου ποντάρει και όταν ποντάρει, ποτέ δεν διαψεύδεται. Έχει τεράστια δύναμη, σκηνοθετεί, κατασκευάζει κι επινοεί ότι επιθυμεί (περίπτωση πολυιδιοκτησίας) προκειμένου να διατηρείται στην κορυφή και να διαφεντεύει τα πάντα στον χώρο. Έρχεται λοιπόν σήμερα ο Ολυμπιακός με την πανίσχυρη προπαγάνδα του (ΝΕΑ, MEGA) ακόμη και να προειδοποιεί τους εδώ στη Θεσσαλονίκη διωκτικούς, ανακριτικούς και δικαστικούς θεσμούς, ότι θα πρέπει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Όπως φαίνεται να την κάνουν σωστά και οι αντίστοιχοι θεσμικοί του λεκανοπεδίου. Απίστευτο θράσσος! Φως λοιπόν σε όλα τα άλλα εκτός από τα δικά τους. Το τι είδους φως, νομίζω ότι εύκολα μπορείτε να το αντιληφθείτε. Κλείνοντας το σχόλιο, θα ήθελα να τονίσω πως όλοι μας μηδενός εξαιρουμένου θα θέλαμε και η συγκεκριμένη υπόθεση να διερευνηθεί εξωνυχιστικά και να ριχτεί άπλετο φως. Όχι του τύπου της παράγκας, αλλά ξεκάθαρο και δίκαιο. Υπάρχουν πολλοί και σοβαροί λόγοι για αυτό. Σημαντικότερος των οποίων είναι ότι επιβάλλεται να υπάρξει και να διατηρηθεί ηρεμία στην πόλη και να αποφευχθούν πιθανές ακραίες καταστάσεις. Όλοι θα πρέπει να απομακρυνθούν από μια φωτιά την οποία υποδαυλίζουν οι γνωστοί άθλιοι του λεκανοπεδίου.
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.