Να ξαναρχίσουν τα πλέι οφ, μήπως και ηρεμήσει λίγο η κατάσταση

Δημήτρης Κανελλάκης30 Μαρτίου 2023

Έχω την εντύπωση ότι περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αυτές τις μέρες παρακαλάμε να ολοκληρωθεί η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων και να ξαναρχίσουν πλέι οφ και πλέι άουτ.

Μήπως και περιοριστεί λίγο αυτή η, χωρίς προηγούμενο, αναστάτωση, με τις δηλώσεις εκπροσώπων των ισχυρών του ποδοσφαίρου, τις προσωπικές επιθέσεις, τα χτυπήματα στον πρόεδρο της ΕΠΟ και τον αρχιδιαιτητή, μια κατάσταση η οποία έχει μολύνει σε τόσο μεγάλο βαθμό το καθαρά αγωνιστικό σκέλος, που απειλεί, στο τέλος, να μας οδηγήσει στην απέχθεια, σε μια σεζόν που έχουμε τόσους λόγους να βλέπουμε το ελληνικό πρωτάθλημα.

Και χθες και προχθές και όλες τις προηγούμενες ημέρες, οι πρωταγωνιστές σε αυτό το σόου δεν έχουν σταματήσει λεπτό να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, να πυροδοτούν, να προσπαθούν με κάθε τρόπο όχι μόνο να συντηρήσουν αλλά και να ενισχύσουν αυτή την ένταση, αντί να κάνουν το παν, ως όφειλαν, για την εκτόνωση της κρίσης και να τη μετακίνηση του ενδιαφέροντος αποκλειστικά στο αγωνιστικό κομμάτι.

Καταλαβαίνω, το έχω γράψει, άλλωστε, πολλές φορές το τελευταίο διάστημα, ότι οι πιθανότητες για να ηρεμήσουν τα πνεύματα είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες κι ότι αν αυτοί που φουντώνουν το πράγμα δεν θέλουν να σβήσουν τις φωτιές, τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει.

Απλά, να αρχίσουν πάλι τα παιχνίδια, μήπως και βοηθήσει λίγο το αγωνιστικό κομμάτι να στρέψουμε κάπως το βλέμμα μας και αλλού. Όχι μόνο στις δηλώσεις, όχι μόνο στις επιθέσεις.

Παρότι, βέβαια, θα το επαναλάβω πως, όταν δεν υπάρχει συμφωνία για τους διαιτητές, όταν αμφισβητούνται και οι επιλογές των ξένων, όταν κάποιοι από τους ισχυρούς δηλώνουν ευθέως ότι δεν εμπιστεύονται τον Μπένετ ή την ΕΠΟ, ακόμη κι αυτές οι ελπίδες είναι περιορισμένες.

Διότι, το πιο πιθανό είναι, ακόμη κι αν δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να αντιδρά μια ομάδα, με το παραμικρό λάθος διαιτητή να υπάρχουν πολύ μεγάλες αντιδράσεις, η αμφισβήτηση να παγιωθεί και στις αποφάσεις των διαιτητών να φορτώνουν οι ομάδες κάθε αρνητικό αποτέλεσμα.

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του...», είχα γράψει σε προηγούμενο άρθρο, με το ίδιο θέμα. Ειλικρινά, δεν ξέρω αν και το... χέρι του Θεού μπορεί να βοηθήσει για να αλλάξουν τα πράγματα, σε αυτό το τόσο ακραίο σκηνικό που έχει στηθεί φέτος στο πρωτάθλημα της Super League και στο τόσο χαμηλό επίπεδο που έχει πέσει η αντιπαράθεση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.