Να τηρήσει ο Ραζβάν την υπόσχεσή του

Αρις Νικολάκης12 Μαΐου 2022

Ένα εκκωφαντικό μήνυμα εστάλη από την Τούμπα με το ξεκίνημα του αγώνα. Το εξέφραζαν οι άδειες κερκίδες. Και με το τελείωμα εστάλη ένα πολύ πιο εκκωφαντικό. Το εξέφραζαν οι άγριες αποδοκιμασίες…

Ο ΠΑΟΚ ήδη έφθασε στο χείλος του γκρεμού. Η ήττα από τον Άρη τον βύθισε ακόμη περισσότερο. Τούτο δε, ενόψει Τελικού πάγωσε πολύ περισσότερο τον κόσμο του. Εάν η – μία ακόμη σε δέκα αγωνιστικές - ήττα είναι κακό…. Το πάγωμα του κόσμου είναι το χειρότερο. Κι ΠΑΟΚ πήγε από το κακό στο χειρότερο. Είναι πλέον, ένα βήμα πριν το χείριστο. Είναι στο χείλος του γκρεμού!

Εδώ γεννάται το διπλό ερώτημα: Την σπρώχνει, για να πέσει ο κόσμος με την δικαιότατη οργή του κι αγανάκτηση ή βάζει πλάτες, να μην πέσει. Ρητορικό διπλό ερώτημα αλλά ερώτημα!

Πολλά έλειπαν και χθες, από τον γενικά αδρανούντα ΠΑΟΚ. Έλειπε κυρίως, η ψυχή. Αυτή λείπει από το ξεκίνημα των πλέι οφ. Σκούριασε από την αδράνεια…

Η δράση πάντως, του Ραζβάν Λουτσέσκου… Μετά τη λήξη του αγώνα, το τονίζουμε… Η εξωαγωνιστική δράση λοιπόν, του Ρουμάνου προπονητή, με τις εξηγήσεις (ίσως κι απολογία…) στον έξαλλο κόσμο, άλλαξε το κλίμα στην Τούμπα. Ή – εάν θέλετε – δεν επέτρεψε να εκτραχυνθεί! Πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε το πέρασμα από τις άγριες αποδοκιμασίες στο «Το Κύπελλο κι αυτό στον Πύργο τον Λευκό»!

Το διπλό ερώτημα πάντως, παραμένει. Κι είναι το ζητούμενο. Θα βάλουν ή θα γυρίσουν πλάτη οι φίλοι του «δικέφαλου» στην ομάδα τους; Θα σκαλίσουν στην εσχατιά του βυθού της δικής του ψυχής, να βρούνε φωτιά; Για να δούμε, τι θα δούμε αύριο, μεθαύριο. Σήμερα; Είπαμε. Ο ΠΑΟΚ είναι στο χείλος του γκρεμού.

Για τον αγώνα με τον Άρη δε χωρά κριτική στον ΠΑΟΚ. Στην Τούμπα υπήρχε μόνον ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Ομάδα δεν υπήρξε! Για να επιμείνουμε. Η ήττα είναι το κακό. Το πάγωμα του κόσμου είναι το χειρότερο. Το λέγαμε μέχρι χθες, πλαγίως. Το λέμε από σήμερα ευθέως. Για να τονίσουμε ξανά πως μετά τη λήξη ο Ραζβάν Λουτσέσκου σκάλισε τις στάχτες στην κερκίδα, να ξανάβρει φωτιά. Καιρός να τις σκαλίσει και στην ομάδα του.

Για το ελλιπές ρόστερ του Κυπελλούχου μάλλιασε το… χέρι μας, να γράφουμε. Οι ελλείψεις καλυπτόταν από κάποιες παρουσίες κι από κατάθεση ψυχής πολλών παικτών. Δίχως αυτές τις παρουσίες και δίχως καταθέσεις ψυχής η γύμνια του ρόστερ …εξορύσσει οφθαλμούς!

Αυτήν την ώρα, αυτό το ρόστερ έχει ο ΠΑΟΚ. Κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου καλείται, νε αυτό να τηρήσει την υπόσχεση του χθες, στον κόσμο. Ξεζουμίζοντας το; Στραγγίζοντας το; Αυτός ξέρει. Αυτός υποσχέθηκε το Κύπελλο!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.