Να τη πετιέται αποξαρχής, κι αντρειεύει και θεριεύει

Βασίλης Μάστορας27 Μαρτίου 2021

«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Συνεχώς ξεψυχάει» έχει πει ο μεγάλος Ελληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Χορν. Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου έδειχνε ότι ξεψυχάει τα τελευταία επτά χρόνια, που απέχει από την τελική φάση των μεγάλων διοργανώσεων, αλλά στη Γρανάδα έδειξε ότι δεν έχει… πεθάνει. Ότι δικαιούται να ονειρεύεται καλύτερες ημέρες. Είτε αυτές είναι η παρουσία της στο Κατάρ ή ο περισσότερο ρεαλιστικός στόχος να συμμετάσχει στο EURO 2024.

O Τζον Φαν’τ Σχιπ πριν από τον αγώνα με την Ισπανία έδειχνε αισιόδοξος και κυρίως ρεαλιστής. «Ξέρουμε ότι δεν θα έχουμε 80% κατοχή, δεν υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας…» δήλωσε ο Ολλανδός και δικαιώθηκε από την εξέλιξη του αγώνα. Η Ελλάδα μετά από αρκετό καιρό, άρχισε να προσαρμόζεται στην ανάγκες του κάθε αγώνα. Αφησε κατά μέρος την ανεμελιά και την προσπάθεια να παίξει θεαματικό ποδόσφαιρο. Εδειξε μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνα, λειτούργησε εξαιρετικά μεσοαμυντικά, χωρίς πανικό και υποχρέωσε τους Ισπανούς να έχουν ανώφελη κατοχή της μπάλας. Δηλαδή η Εθνική έκανε ό,τι ακριβώς έπρεπε να κάνει για να φύγει από το γήπεδο με ψηλά το κεφάλι. Και επειδή στο δίλλημα μία βαριά ήττα με ποιοτικό ποδόσφαιρο ή ένα καλό αποτέλεσμα με αμυντικό παιχνίδι, κερδίζει το δεύτερο έχω την άποψη ότι μια χαρά τα πήγε η Εθνική. Μπαίνει στη λογική του αποτελέσματος ή αν προτιμάτε «αυτό μπορούμε, αυτό κάνουμε».

Είναι σημαντικό ότι ο Τζον Φαν’τ Σχιπ μπαίνει πλέον στα… παπούτσια των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Η Εθνική στον πρώτο αγώνα του Οτο Ρεχάγκελ στον πάγκο, τον Σεπτέμβριο του 2001, έχασε με 5-1 στην Φινλανδία. Αποτέλεσμα το οποίο αποτέλεσε πιλότο για τις επόμενες αποφάσεις του Γερμανού. Ο Φαν’τ Σχιπ έκανε ντεμπούτο στις 5 Σεπτεμβρίου του 2019. Κατά σύμπτωση πάλι στη Φινλανδία, όπου έχασε η Εθνική με 1-0. Ακολούθησε η ισοπαλία 1-1 με το Λιχτενστάιν, κι εκεί άρχισε να λειτουργεί ένα σύστημα απαξίωσης του Ολλανδού προπονητή.

Η Εθνική του Οτο Ρεχάγκελ κατέκτησε το EURO 2004. Αυτή του Ολλανδού που δείχνει ότι κάνει βήματα προόδου, το πιθανότερο είναι να συνεχίσει την ανοδική πορεία. Προς το παρόν είναι μία ομάδα η οποία ωριμάζει καταθέτοντας όσα μπορεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Που αξίζει να στηριχθεί μαζί με τον προπονητή μέχρι το τέλος της προκριματικής φάσης του EURO 2024.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.