Να τελειώνει αυτή η αστειότητα!

Metrosport Team02 Μαΐου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας 

Ο ΠΑΟΚ με πάρα πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του ήταν αναμενόμενο να μην έχει τη δυνατότητα να δείξει το καλύτερο δυνατό πρόσωπο και μοιραία να υποχρεωθεί σε ισοπαλία απέναντι σε μια ΑΕΚ που οι φανέλες θυμίζουν μεγάλη ομάδα αλλά οι συμπεριφορές των παικτών της, μικρή. 

Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και μια τεράστια ευκαιρία στο τέλος του δευτέρου για να πάρει τη νίκη ενώ είχε να αντιμετωπίσει και έναν Βούλγαρο διαιτητή ο οποίος συνεπικουρούμενος από το VAR ακύρωσε ένα καθαρό τέρμα ενώ χαρίστηκε ουκ ολίγες φορές στους παίκτες της ΑΕΚ που με τις διαμαρτυρίες τους, το άτσαλο και σκληρό παιχνίδι τους, θα έπρεπε να είχαν δεχθεί πολλαπλάσιες κίτρινες κάρτες.

 Αλλά το ματς του ΠΑΟΚ ωχριά μπροστά σε αυτά που έγιναν λίγες ώρες νωρίτερα στο Καραϊσκάκης όπου ο Καραντώνης ως άλλος Βοσκάκης στη Λειβαδιά κρατούσε τη διάρκεια του παιχνιδιού μέχρι να κερδίσει ο Ολυμπιακός τα Γιάννενα. 

Οχτώ λεπτά αδικαιολόγητης καθυστέρησης τη στιγμή που ήδη είχαν υποδειχθεί τα ήδη πολλά έξι λεπτά. Θυμίζουμε μόνο ότι στον πρώτο ημιτελικό του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα είχαν υποδειχθεί μόλις 3 λεπτά καθυστέρηση παρά τις πολλαπλάσιες καθυστερήσεις ( VAR, καθυστερήσεις, αλλαγές) επειδή το 0-0 βόλευε τον «θρήνο»! Κατά συνέπεια όποιο ματς και να παίζει ο ΠΑΟΚ όσο και να προσπαθεί, ο Έλληνας διαιτητής είναι αυτός που κάνει τελικά τη διαφορά και θα δίνει το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό. 

Αν δεν το πάρουν χαμπάρι αυτό στον ΠΑΟΚ και δεν απαιτήσουν όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού να τα παίζουν ξένοι δε πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση. Όσο αφορά το παιχνίδι: όπως προαναφέραμε, στην πρώτη ευκαιρία ο ΠΑΟΚ με τον Τσόλακ κάνει γκολ. Η μπάλα βρίσκει το πλευρό και στη συνέχεια τον ώμο του. Ο κ. Κάκος όμως που έκρινε τη φάση , λόγω της φοβίας που έχει αναπτύξει με τον Μελισανίδη έβλεπε αλλιώς. Όπως είδε και το Var. Αυτό είχε σα συνέπεια ο ΠΑΟΚ να χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του. 

Το πρόβλημα εντοπίζονταν για μια ακόμη φορά από δεξιά με Τέιλορ. Τέσσερις φάσεις έκανε η ΑΕΚ και οι 4 από εκείνη τη πλευρά με τη μία να καταλήγει στα δίχτυα του Πασχαλάκη. Έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν ότι ο Τέιλορ δεν είναι μπακ. Προωθημένος ακραίος ίσως. Αλλά μπακ δεν είναι και αυτό το πλήρωσε ο Λουτσέσκου. Κατά τα άλλα ο ΠΑΟΚ ήλεγχε το ματς, η ΑΕΚ έκανε τελικές αλλά χωρίς να είναι επικίνδυνες πλην μιας όταν ο Πασχαλάκης απόκρουσε κεφαλιά και ο Αμραμπάτ από το ένα μέτρο αστόχησε. 

Ως απάντηση ο ΠΑΟΚ είχε ένα καλό σουτ του Ζίφκοβιτς ενώ και με την έναρξη του β ημιχρόνου και πάλι ο Ζίφκοβιτς από ένα μέτρο έστειλε τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Προηγουμένως ο ΠΑΟΚ είχε ισοφαρίσει όταν ο Τσούμπερ έκανε λάθος, ο Μουργκ το εκμεταλλεύτηκε έδωσε στον Τσόλακ και βρήκε πάλι δίχτυα με πολύ ωραίο σουτ. Από το 60 μέχρι το 80 δεν είχαμε το ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου. Και οι δυο ομάδες έδειχναν ότι δε μπορούν να αλλάξουν το 1-1 κάτι που παρά λίγο να κάνει ο Ολιβέιρα στην πρώτη επαφή με τη μπάλα στο 82. Συνοπτικά καμία από τις δυο ομάδες δεν έπαιξε ποιοτικό ποδόσφαιρο για διαφορετικούς λόγους. 

Η ΑΕΚ δεν μοιάζει με ομάδα ενώ ο ΠΑΟΚ με πολλές αλλαγές και κούραση δύσκολα θα έβγαζε κάτι καλύτερο. Τώρα αναμενόμενα θα πηγαίνει παιχνίδι με παιχνίδι προκειμένου να διατηρεί ρυθμό μέχρι τις 21 Μαΐου που θα γίνει ο τελικός. Ωστόσο αυτό το έκτρωμα που λέγεται ο Ολυμπιακός την Τετάρτη πρέπει να αντιμετωπιστεί καταλλήλως.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.