Να προσέξουν προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης19 Οκτωβρίου 2020

Λένε: Οι αλλαγές του Φερέιρα έσωσαν την παρτίδα. Διαφωνούμε. Την παρτίδα έσωσαν – εάν θεωρείται… σωτηρία της ο ένας βαθμός – οι (κάλλιο αργά παρά ποτέ) διορθώσεις των λαθών του Αμπέλ. Και κυρίως, ο Ζίβκοβιτς με τις τρεις σωτήριες, τις εκπληκτικές αποκρούσεις του. Όλα αυτά για λέμε τα πάντα, όλα…

Εντάξει. Ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς καλύτερος της ΑΕΚ. Ε, και; Δεν ήταν καλύτερος κι από την Κράσνονταρ; Κι αποκλείσθηκε; Στο ποδόσφαιρο οι εντυπώσεις δεν έχουν στάλα ουσίας. Το γκολ αντίθετα είναι πλημμυρισμένο!

Για να λέμε πάντως, και πρέπει να λέμε του στραβού (ναι, στον Πορτογάλο προπονητή αναφερόμαστε) … Αυτός φταίει που ο Τσόλακ κι ο Σφιντέρσκι δεν πλάσαραν ορθά ή ήταν άτυχοι στα πλασέ τους; Όχι, βέβαια. Δεν φταίει ο Πορτογάλος όταν ο Βαρέλα κι ο Ίνγκασον χάνουν μέσα από τα πόδια τους τον Ανσαριφάρντ. Πότε φταίει; Τότε που επιλέγει μία ενδεκάδα με σαφή έλλειψη παικτών δημιουργών. Κι ενώ ο ΠΑΟΚ κυριαρχεί, δεν κάνει αναλόγως ευκαιρίες για γκολ. Εκεί φταίει. Δίχως δεύτερη κουβέντα.

Οι έξι χαμένοι βαθμοί του ΠΑΟΚ σε πέντε αγώνες το Πρωτάθλημα… Τζάμπα χαμένοι οι οποίοι οφείλονται και σε πολλά λάθη του Φερέιρα… Καθιστούν Γολγοθά την περαιτέρω πορεία του. Είναι πολλοί χαμένοι βαθμοί. Αυτό το είναι το κακό. Το χειρότερο είναι πως δεν δείχνει ισχυρός, για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Και το χείριστο είναι πως αντί να διορθώνονται τα αγωνιστικά κακώς κείμενα του… Χειροτερεύουν.

Ο ένας βαθμός φυσικά, αδικεί τον ΠΑΟΚ. Όπως αδίκησε τον ΠΑΟΚ ο διαιτητής σε κρίσιμες φάσεις αλλά ο περισσότερο ο ΠΑΟΚ ως σύνολο προπονητών και παικτών αδίκησε τον εαυτόν του… Ως εκ τούτου είναι άκρως απαραίτητο, να βρεθεί άκρη από τον ΠΑΟΚ ως σύνολο προπονητών και παικτών πως και γιατί ενώ είναι ανώτερος, δεν δρέπει τους καρπούς της ανωτερότητας του. Δίχως αυτήν την άκρη ο ΠΑΟΚ δεν έχει προοπτικές. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.

Και δεν είναι δικαιολογία η απουσία του Κρέσπο και του Ελ Καντουρί. Πέραν των απουσιών και της ΑΕΚ… Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος της. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως δεν είχε πρόβλημα απουσιών. Είχε πρόβλημα… παρουσιών. Με λαθεμένες επιλογές για την ενδεκάδα και λαθεμένες επιλογές για γκολ. Τσόλακ και Σφιντέρσκι δεν συγχωρούνται για τέτοιες αστοχίες…

Οι διορθώσεις των λαθών (στην αρχική ενδεκάδα) του Φερέιρα δεν πιστώνονται στο ενεργητικό του. «Έπρεπε να νικήσουμε εμείς», είπε στο τέλος. Δεν διαφωνούμε αλλά… Στο ποδόσφαιρο δε νικά όποιος παίζει καλύτερα. Νικά όποιος σκοράρει. Κι ο ΠΑΟΚ τελευταία δεν σκοράρει. Να το προσέξουν αυτό προπονητές και παίκτες του.

Ας ανάψουν και μία λαμπάδα ίσα με το μπόι στο Ζίβκοβιτς! Κράτησε το 1-0 για να γίνει το 1-1. Και να σωθεί – εάν λέγεται σωτηρία της – η παρτίδα…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.