Να (μην) κρατήσουν οι χοροί...

Αρις Νικολάκης05 Μαΐου 2021

Είθε το φως της Ανάστασης Του, να μας οδηγεί στον ορθό δρόμο της ζωής! Να έχει υγεία ο κόσμος όλος. Κι η Ελλάδα μας ομονοούσα να αντριεύει και να θεριεύει! Χρόνια σας Πολλά και Καλά. Ο πλους του ΠΑΟΚ σε πελάγη ευτυχίας - μετά την πρόκριση (με το σπαθί του και την ψυχή του) στον Τελικό τού Κυπέλλου - πρέπει να σταματήσει. 

Να δέσει ο ΠΑΟΚ σε κάποιο μουράγιο τον στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου (προσθέτοντας μία ακόμη χάντρα του θεσμού του στο κομπολόι των τίτλων του...). Να ηρεμήσει. Να ξαποστάσει. Κι από εκεί να βάλει πλώρη με άλλον πλου, για τον έτερο στόχο... Στόχο; Που λέει ο λόγος, στόχο, την δεύτερη θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στόχοι οι οποίοι δεν αρμόζουν σε ομάδες του επιπέδου του ΠΑΟΚ. Δεν περιποιούν τιμή γι' αυτόν με δεδομένο - για ομάδες του επιπέδου του - ξημερώνει και βραδιάζει κάθε χρονιά με στόχο Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Να μην βάζουμε όμως, ξανά μανά το μαχαίρι στην πληγή των φίλων του "δικέφαλου". Και το στρίβουμε κιόλας.

Η προοπτική κατάκτησης του Κυπέλλου είναι βάλσαμο για αυτήν την πληγή. Δεν αφήνει πάντως, στο περιθώριο μήτε την προοπτική κατάκτησης της δεύτερης θέσης, μήτε την προοπτική κατάκτησης του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Ως εκ τούτου με τον αέρα πολλών μποφόρ - ψυχολογίας. τουλάχιστον - ο ΠΑΟΚ πλέει σε πελάγη Πρωταθλήματος. Κι ο αποψινό αγώνας με την ΑΕΚ (στην Αθήνα) πίσω από τη νίκη κρύβει σιγουριά και δεύτερη θέση και για ευρωπαϊκό εισιτήριο. Για τη νίκη βέβαια, χρειάζονται αρκετά και να διορθωθούν και να βελτιωθούν. 

Στον Ημιτελικό με την ΑΕΚ μπορεί ο ΠΑΟΚ να ήταν σαφώς ανώτερος και να κέρδισε δίκαια... Μπορεί να πήρε την πρόκριση και με το σπαθί και με την ψυχή του αλλά... Ορισμένες λειτουργίες του δεν ήταν άρτιες. Ορισμένοι παίκτες του δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά. Η αρτιότητα των λειτουργιών και η καλή βραδιά των παικτών δεν πρέπει να παραπεμφθεί για τον Τελικό. Απαραίτητη είναι κι από σήμερα στην κόντρα με την ΑΕΚ στην Αθήνα και μέχρι τον Τελικό. Δεν είναι εύκολο τούτο για να επιτευχθεί. Ουσιαστικά είναι δυο καρπούζια σε μία μασχάλη ενός ιδιαίτερα κατάκοπου και καταπληγιασμένου οργανισμού.

Είναι φυσικά, απαραίτητες κι η αρτιότητα των λειτουργιών κι η καλή βραδιά των παικτών. Κι είναι οι τελευταίες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ για να ολοκληρώσει ορθός μία αγωνιστική περίοδο την οποία διήγε ...σκυφτός! Γι' αυτό λοιπόν, λέμε να (μην) κρατήσουν οι χοροί για την πρόκριση στον Τελικό του Κυπέλλου. Και τούτο καθώς στο "μέτωπο" του Πρωταθλήματος... Καίγεται το πελεκούδι. Χρόνια Πολλά και Καλά. Να προσεύχεστε και να προσέχετε. Και του χρόνου... Μη χειρότερα!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.