«Να μην αρθεί το lockdown πριν τον Ιανουάριο»

Metrosport Team03 Δεκεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης και μίλησε για την εξέλιξη της πανδημίας μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Σημειώνεται επιβράδυνση της πτώσης των νέων κρουσμάτων, των κατειλημμένων ΜΕΘ και των νεκρών τις τελευταίες ημέρες κυρίως στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Αν όμως ξεφύγει η κατάσταση στην Αττική με τόσα εκατομμύρια κατοίκους, δεν θα είναι καλό».

Όπως αναφέρει ο καθηγητής του ΑΠΘ, που «τρέχει» στο εργαστήριό του το πιο πετυχημένο μέχρι στιγμής μοντέλο πρόβλεψης της πορείας της πανδημίας στην χώρα μας, «Με ανησυχεί διότι έχουν υπάρξει συμβάντα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διασπορά και τώρα ίσως φανούν. Αυτή την στιγμή πάει όπως λέγαμε, πτωτικά, αλλά με καθυστερήσεις και επιβραδύνσεις σε σχέση με τους χρόνους που περιμέναμε. Και ανησυχώ πραγματικά».

«Στη Θεσσαλονίκη στις 14 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα είναι 300 και στο τέλος του μήνα στα 190. Tο διάστημα του lockdown πρέπει να εξοπλιζόμαστε με τρόπους ώστε να μειωθεί η μετάδοση και όχι να πηγαίνουμε από το ένα lockdown στο άλλο. Αν μείνουμε έναν μήνα ακόμη μέσα, υπάρχει χρόνος για να βελτιωθούν οι συνθήκες με τις οποίες θα ανοίξουμε. Αν θέλουμε να αποφύγουμε μια άνοδο κρουσμάτων μέσα στον Ιανουάριο θα πρέπει να συνεχιστεί το lockdown μέχρι τα Θεοφάνεια. Θα πρέπει να αποφύγουμε να πάμε για δείπνο με άλλα άτομα πέρα από την οικογένειά μας.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.