Να μη βαυκαλιζόμαστε με σαχλαμάρες, γιατί σύντομα μπορεί να δούμε κι άλλους εφιάλτες

Στέλιος Γρηγοριάδης21 Σεπτεμβρίου 2021

Αγαπητή Metrosport

Ας είμαστε σοβαροί. Δεν είναι δύσκολος. Τόσος δα ρεαλισμός χρειάζεται. “Ηρθε η εποχή των αποτελεσμάτων για τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου”, λένε. “Σημασία έχει ότι ο ΠΑΟΚ πήρε δύο νίκες και, μάλιστα, εκτός έδρας, με Λίνκολν και Αστέρα”, λένε. “Ηταν μια επαγγελματική νίκη στην Τρίπολη”, λένε. “Η ομάδα αντέδρασε θετικά μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα”, λένε. Κι εγώ γελάω και θυμώνω μαζί.

Γελάω μ’ αυτούς που αλλάζουν τα συμπεράσματα και τις τοποθετήσεις τους ανάλογα με το αποτέλεσμα κάθε αγώνα. Θυμώνω μ’ αυτούς που χαίρονται με τις νίκες και “ξεχνούν” τα τεράστια αγωνιστικά προβλήματα. Είναι επικίνδυνοι και οι μεν και οι δε. Διότι αν δεχτούμε ότι οι κριτικές αγγίζουν τους παίκτες και τον Λουτσέσκου, τότε κινδυνεύουν άπαντες να πέσουν σε ύπνο βαθύ και να παρουσιάσουν στα επόμενα ματς μια ομάδα ακόμη χειρότερη.

Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον ΠΑΣ και είχε κακή απόδοση. Δεν ήταν ένα ματς για να χάσει, αλλά ας πούμε ότι δεν έγινε η “τζούφκα” του Ζίβκοβιτς και έληξε ισόπαλο. Δεν αλλάζει τίποτε. Η νίκη δεν ήρθε και, το κυριότερο, η απόδοση ήταν τραγική. 

Με τη Λίνκολν νίκησε, αλλά η απόδοση ήταν πάλι κακή. Και, βέβαια, το καφενείο του Γιβραλτάρ έχασε περισσότερες ευκαιρίες. Ας είναι καλά ο Πασχαλάκης. Με τον Αστέρα επίσης νίκησε ο ΠΑΟΚ, αλλά η απόδοση ήταν απογοητευτική. 

Ουσιαστικά δεν έκανε τίποτε απολύτως μεσοεπιθετικά, πήρε πέναλτι δώρο με διπλό λάθος των αντιπάλων, είχε κέρβερο Πασχαλάκη και είχε και την τύχη με το μέρος του. Αν, λοιπόν, δεν άξιζε να χάσει από τον ΠΑΣ, σαφώς δεν άξιζε και να νικήσει τον Αστέρα. 

Αρα, για να δούμε ποια είναι η κατάσταση στην οποία πραγματικά βρίσκεται η ομάδα δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τα αποτελέσματα. Το συμπέρασμα είναι ένα και μοναδικό, αν θέλουμε να ξέρουμε τι λέμε: Και στα τρία τελευταία παιχνίδια ο ΠΑΟΚ είχε κακή απόδοση. Και με κακή απόδοση, δεν πας πουθενά μακροπρόθεσμα.

Υστερα, ποια εποχή των αποτελεσμάτων, βρε παιδιά; Πέρασαν καμιά δεκαριά αγωνιστικές και δεν το ξέρω; Μια Λίνκολν κέρδισε ο ΠΑΟΚ και έναν Αστέρα, χάρη στην τύχη και τον Πασχαλάκη. Εκανε κάτι σπουδαίο; Οχι. Επεισε ότι βελτιώνεται; Οχι. Η μήπως δεν έπαιξε δύο μόνο ματς μετά την ήττα από τον ΠΑΣ αλλά δέκα και δεν το ξέρω; Οχι.

 Αρα, νωρίς δεν είναι για να πούμε ότι η ομάδα μπήκε στη ρότα των θετικών αποτελεσμάτων κι ας μην παίζει καλό ποδόσφαιρο; Κι αν με τον Παναιτωλικό ή με την ΑΕΚ έρθει πάλι μία ήττα, τι θα μας λένε; Θα βρουν κάτι άλλο να φταίει, ή θα ξαναθυμηθούν το μεγάλο πρόβλημα που είναι η έλλειψη ποιότητας στο αβαθές ρόστερ και φέρνει τις κακές εμφανίσεις;

Κουράστηκα με τις σαχλαμάρες των στρατευμένων και των αφελών. Εγώ ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ δεν βλέπεται. Ναι, είμαστε στην αρχή της σεζόν, υπάρχουν απουσίες κομβικών παικτών, οι νεοαποκτηθέντες δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμη, είναι λογικό να μην έχει βρει μέχρι στιγμής “χημεία” ο Λουτσέσκου, ωστόσο η ανησυχία είναι δικαιολογημένη από την εικόνα της ομάδας και το να περιμένουμε μια νίκη για να κρύψουμε τα αγωνιστικά προβλήματα κάτω από το χαλάκι, δεν ωφελεί κανέναν.

Στο κάτω-κάτω, πρέπει ο ΠΑΟΚ να είναι κομπλέ και να χρειάζεται όλες τις μεταγραφές του για να κάνει μία, έστω μία, επίθεση της προκοπής με αντίπαλο τον Αστέρα και να δημιουργήσει μία, έστω μία, καλή ευκαιρία; Ηταν τόσο δύσκολο γι’ αυτούς που έπαιξαν στην Τρίπολη να μας δείξουν στα 90λεπτά ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει και επίθεση;

ΥΓ. Ακου εκεί “Επαγγελματική νίκη του ΠΑΟΚ”… Αλλος έπρεπε να ήταν ο τίτλος, αγαπητοί του ΟPEN: “Ερασιτεχνική ήττα του Αστέρα”. Για να μη βαυκαλιζόμαστε και να μην κοιμόμαστε ήσυχοι, γιατί πολύ σύντομα μπορεί να δούμε κι άλλον ή κι άλλους εφιάλτες...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.