Να, η (μία ακόμη…) ευκαιρία του!

Αρις Νικολάκης30 Ιανουαρίου 2022

Φαινόταν έτοιμος να ρίξει λευκή πετσέτα ! Η τουλάχιστον , έτσι τον βλέπαμε εμείς.Σε κάποια φάση, κατά την διάρκεια της παρούσας αγωνιστικής περιόδου, έτσι ήταν ο ΠΑΟΚ. Δεν την έριξε. Ξύνοντας τον πάτο του βαρελιού με ψυχικά αποθέματα, βρήκε κάποια πατήματα του. Κι όχι μόνον, δεν την έριξε αλλά δεν κρατά καν.

Στο Πρωτάθλημα κυρίως, επειδή σε αυτήν την διοργάνωση ο ΠΑΟΚ ήταν για τα ανάθεμα, είχε χαθεί κάθε ελπίδα. Στις άλλες δύο διοργανώσεις δεν ήταν για το ωσαννά. Είχε κι έχει πάντως, ελπίδες.

Ο ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα έχασε νωρίς νωρίς μάλιστα, όλες τις ευκαιρίες του. Όλες; Μάλλον όχι. Καθώς του δίνεται η …μία ακόμη απόψε στην Τούμπα. 

Με νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό δε θα διανοίξει πεδίον δόξης λαμπρόν. Δε θα διαγραφούν οι μέχρι τούδε απώλειες βαθμών. Δε θα εξαγνισθεί για τις αμαρτίες του, που λέει ο λόγος. Απλά, πολύ απλά ο ΠΑΟΚ θα καταστεί και πάλι, πρωταγωνιστής επί σκηνής Πρωταθλήματος.

Με λίγα λόγια; Ο «δικέφαλος» θα σηκώσει τα κεφάλια του. Και θα δει ξανά ορίζοντα Πρωταθλήματος κατά την παρούσα αγωνιστική περίοδο. Έτσι με νίκη του κόντρα στους «ερυθρόλευκους» θα αλλάξουν πολλά, πάρα πολλά. Ως εκ τούτων απόψε στην Τούμπα παίζονται τα πάντα, όλα για τον ΠΑΟΚ εφέτος στο Πρωτάθλημα…

Είναι και καλοί οι οιωνοί! Πέραν του Νέλσον Ολιβέιρα και του Ομάρ Ελ Καντουρί όλοι οι άλλοι παίκτες είναι στο παρουσιολόγιο του προπονητή τους. Είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Με γαλήνη σε ψυχή και μυαλό. Και με στα ύψη το ηθικό!

Με μειονέκτημα όμως, την άδεια Τούμπα. Μεγάλο μειονέκτημα του ΠΑΟΚ. Κι ίσως το μόνο μεγάλο πλεονέκτημα απόψε του Ολυμπιακού. Θα ήταν, βλέπετε, ολότελα οι συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα με γεμάτη Τούμπα. Δεν είναι.

Είναι φυσικά, σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση ο γηπεδούχος από τον φιλοξενούμενο. Αρκεί να αξιοποιήσει αυτήν την διαφορά τους. Κι από την ΑΕΚ ήταν σαφώς καλύτερος ο ΠΑΟΚ, πριν τον αγώνα Κυπέλλου, στην Τούμπα. Δεν αξιοποίησε την διαφορά. Έχασε την ευκαιρία κλειδαμπαρώματος της πρόκρισης.

Θεωρούμε πάντως, πως οτιδήποτε δεν πήγε καλά στον αγώνα με την ΑΕΚ, καταγράφηκε. Ερευνήθηκε. Μελετήθηκε. Κατέστη εκείνο το πάθημα, μάθημα για τον ΠΑΟΚ, για τον ΠΑΟΚ ως σύνολο προπονητών και παικτών.

Γενικά λοιπόν, η εικόνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης έχει έντονα χρώματα. Είναι φωτεινή. Η ομάδα του Πειραιά έχει αχνά χρώματα. Δεν είναι φωτεινή η δική της εικόνα.

Ελάτε όμως, που δεν παίζουν μπάλα απόψε στην Τούμπα οι εικόνες των δυο ομάδων. Μπάλα παίζουν ένδεκα από μια κι ένδεκα από την άλλη υπό τον συντονισμό του ενός και του άλλου προπονητή. Ο ΠΑΟΚ λογικά, θα έχει επιθετικό προσανατολισμό. Ο Ολυμπιακός λογικά επίσης, αμυντικό. Ο ΠΑΟΚ θεωρούμε πως πρέπει, να ρισκάρει. Ούτως ή άλλως εννέα είναι οι βαθμοί της διαφοράς δεύτερου με πρώτο. Ο ΠΑΟΚ αξιοποιώντας την καλύτερη του – συγκριτικά - αγωνιστική κατάσταση στοχεύει, να τους φθάσει στους έξι. Ο Ολυμπιακός παίζοντας με τον χρόνο στοχεύει – αν μη τι άλλο – να τους κρατήσει στους εννέα.

Με λίγα λόγια; Τα προγνωστικά δίνουν στον ΠΑΟΚ το πάνω χέρι… Είναι πλέον, στα πόδια του να αξιοποιήσει τη (μία ακόμη…) ευκαιρία στο Πρωτάθλημα. Υπό σχετικά μάλιστα, κατά κανόνα ευνοϊκές συνθήκες. Εξαίρεση του; Η παρουσία του κόσμου του στην Τούμπα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.