Νούσιας: «Είχε αποφασιστεί, λυπηρό που η Ελλάδα δεν έκανε ταινία για τη Γενοκτονία»

Metrosport Team20 Μαΐου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας και μίλησε για την Γενοκτονία των Ποντίων, την προκλητική ανακοίνωση των Τούρκων αλλά και την κινηματογραφική παραγωγή που έμεινε στα χαρτιά.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για την προκλητική ανακοίνωση των Τούρκων: «Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από τους Τούρκους, προχθές ο Ερντογάν πανηγύρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων ως αρχή του δικού τους κράτους. Εμείς δεν πρέπει να κοιτάμε τι κάνουν οι Τούρκοι, αυτά που έκαναν στον Ελληνισμό είναι γνωστά και είναι περασμένα από το πετσί μας. Μελετώντας τα κομμάτια της παράδοσής μας δεν θα μπορούσα να λείπω από οποιοδήποτε κομμάτι του Ελληνισμού, ειδικά όταν 353.000 ψυχές ζητούν δικαίωση. Μόνος στόχος όλων πρέπει να είναι η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. 

Για το γύρισμα ταινίας:

«Από πέρυσι με τα 100 χρόνια έχουμε συζητήσει για να γίνει μία ταινία, οργανώσαμε μια παραγωγή που δεν ολοκληρώθηκε γιατί το θέμα είναι οικονομικό, γιατί μια κινηματογραφική εκπομπή είναι κάτι ακριβό, χρειάζεται 3-5 εκατομμύρια ευρώ. Ευτυχώς φέτος έγινε το Ποτάμι και μπόρεσε να έρθει ο κόσμος πιο κοντά. Μακάρι να πειστούν επιχειρηματίες επιφανείς και Πόντιοι για να γίνει κάτι τέτοιο, μπορούν να βρεθούν αυτά τα χρήματα που θα έχει παγκόσμιο βεληνεκές. Ηταν όλα έτοιμα, ήμασταν σε διαδικασία προβών, είχαν βρεθεί οι χώροι και δεν ολοκληρώθηκε. Για μένα είναι λυπηρό που η Ελλάδα, η Πολιτεία δεν αποφάσισε πέρυσι στα 100 χρόνια να γίνει η ταινία και να έχουμε ένα ακόμη όπλο στην φαρέτρα μας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ήταν εθνικό χρέος».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.