Να «γεμίσει» τον «άδειο» ΠΑΟΚ ο «Τσε»!

Αρις Νικολάκης09 Ιανουαρίου 2021

Διαβάζουμε: «Νεύρα κι ένταση στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ μετά την ήττα»! Τα …παλικάρια τα είχαν με τον εαυτόν τους, λέει το ρεπορτάζ.. Τι λέτε τώρα; Σοβαρά; Τέτοια στενοχώρια! Πριν την ήττα τα ίδια… παλικάρια μήτε νεύρα έβγαλαν, μήτε ένταση στον αγωνιστικό χώρο. Και στενόχωρα δε θα τα λέγαμε! Μετά; Δώρον άδωρον. Εξάλλου μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…

Είναι πάντως, τόσα πολλά λάθη και στον αγώνα με τον Ατρόμητο ώστε να μην έχει τελειωμό η απαρίθμηση τους. Και κατά πως λέγαμε και χθες, είναι τόσο διάτρητη η (αγωνιστική…) εικόνα του ΠΑΟΚ ώστε να μην βρίσκεται άκρη στο συμμάζεμα του.

Για τον εκτροχιασμό τού ΠΑΟΚ από την τροχιά διεκδίκησης (και) του εφετινού τίτλου φταίνε όλοι. Από την διοικητική, την τεχνική ηγεσία μέχρι τους παίκτες. Η διοικητική κι η τεχνική ηγεσία όμως, δεν παίζουν μπάλα. Οι παίκτες παίζουν. Τα δικά τους παιδαριώδη, απαράδεκτα (για την όποια αξία τους) αλλά κι ασυγχώρητα λάθη επαγγελματιών παικτών έβλαψαν σοβαρά τη υγεία του ΠΑΟΚ.

Η απόδοση ευθυνών δε θεωρούμε πως ωφελεί την υγεία του ΠΑΟΚ. Η ανάληψη; Ίσως. Και δη η ανάληψη δια έργων (από τους παίκτες, έτσι;) επειδή δια λόγων… Έχουν φλομώσει από αυτά οι φίλοι του «δικέφαλου». Τα βαρέθηκαν. τα σιχάθηκαν.

Όχι άλλο κάρβουνο!

Ο ΠΑΟΚ εξ αιτίας κυρίως, κακής αγωνιστικής κατάστασης καλών του παικτών… Δεν μπορούμε, να πούμε πως ξέχασαν, να παίζουν μπάλα Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Γιαννούλης, Βαρέλα, Πασχαλάκης κι όλοι οι άλλοι… Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, εξ αιτίας τους απέτυχε, να λειτουργήσει εφέτος με δυο ταχύτητες. Ήτοι κι ομάδα να φτιάξει και τίτλο (Πρωταθλήματος) να διεκδικήσει.

Ως εκ τούτου προχωρά πλέον, με μία ταχύτητα. Για να φτιάξει ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος ζωής του ΠΑΟΚ. Τούτο καθώς η ζωή συνεχίζεται. Κι ο εκτροχιασμός στο Περιστέρι δεν έφερε το τέλος της.

Θεωρούμε μάλιστα, πως γι’ αυτόν τον στόχο επιλέχθηκε κι η επένδυση στον Πάμπλο Γκαρσία. Κοντά σε αυτόν τον σαφή στόχο υπήρχε κι η ελπίδα του άλλους. Της διεκδίκησης τίτλου (Πρωταθλήματος) αλλά… Αυτή πάει. Θάφτηκε ο στόχος της κάτω από ένα σωρό λάθη προπονητών και κυρίως, παικτών.

Το ξεκάθαρο… κήρυγμα εμπιστοσύνης του Ιβάν Σαββίδη στον «Τσε» ήταν η καλύτερη ψύχραιμη κίνηση εν μέσω της ταραχής από την ήττα στο Περιστέρι. Αυτή η ήττα ξεχείλισε οργή κι αγανάκτηση του κόσμου του ΠΑΟΚ. Αυτό είναι το κακό. Το χειρότερο είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης του.

Παρεμπιπτόντως, είχαμε, έχουμε και θα έχουμε πάντα την πεποίθηση πως ο «δικέφαλος» είναι αετός κι η εμπιστοσύνη του κόσμου τα φτερά του…

Δεν είναι η πρώτη φορά – η πολλοστή είναι – κατάθεσης της εντύπωσης μας πως ο Πάμπλο Γκαρσία είναι ο μοναδικός προπονητής στον κόσμο… ναι, ναι! Όπως ακριβώς το διαβάζετε… Ο οποίος έχει την δυνατότητα να «γεμίσει» τον «άδειο» ΠΑΟΚ. Πόσο «άδειος» είναι φάνηκε προχθές στο 0-1 όταν στο γκολ του Σφιντέρσκι οι πανηγυρισμοί ήταν χαμηλών τόνων. Φάνηκε και μετά το 1-1 και το 2-2 όταν πελαγοδρομούσε. Όπως και στη Λάρισα μετά το 1-0!

Ο ΠΑΟΚ βλέπετε, είναι «άδειος» από γαλήνη στην ψυχή, καθαρό μυαλό αλλά και φυσική δύναμη. Χρειάζεται προπονητή ο οποίος να έχει ψυχή ΠΑΟΚ. Να εμπνέει ΠΑΟΚ. Και να φτιάχνει ΠΑΟΚ. Να σκαλίσει κι άλλο (δεν φθάνει όσο τις σκάλισε μέχρι τώρα) τις στάχτες, να ξανάβρει φωτιά. Θεωρούμε πως υπάρχει ακόμη φωτιά. Φάνηκε προχθές, στο 1-2 όταν στο γκολ του Ουάρντα σείστηκε ο τόπος από τους πανηγυρισμούς!

Εάν κι εφ’ όσον πέρα από αυτά, τα μοναδικά προσόντα για την συγκεκριμένη περίπτωση ζωτικών αναγκών του ΠΑΟΚ, αναδειχθούν κι άλλα του «Τσε»… Καλοδεχούμενα είναι!

ΥΓ : Ό, τι χειρότερο είναι η (απαράδεκτη) αστοχία α λα Τζόλη στο πέναλτι και Σιφιντέρσκι στο τετ α τετ αλλά… Είναι το χείριστο τα (ασυγχώρητα) πολλά, πάρα πολλά λάθη Γιαννούλη, Ελ Καντουρί. Ντόουγκλας και Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.