Να αξιοποιούνται! Να μην (παρα)πετιούνται…

Αρις Νικολάκης29 Μαΐου 2022

Φυσικά, οι ανανεώσεις συμβολαίων προηγούνται των μεταγραφών. Οι ανανεώσεις – βλέπετε – καθορίζουν τις μεταγραφές. Άλλος σχεδιασμός για τον ΠΑΟΚ με Μπίσεσβαρ, Κρέσπο, Σβαμπ. Άλλος δίχως αυτούς. Δεν αναφέρουμε τον Βιεϊρίνια επειδή ΠΑΟΚ δίχως Βιεϊρίνια, επί του παρόντος, δε νοείται. Κι ο «κάπτεν» χωρά σε κάθε σχεδιασμό με κάθε ρόλο, για κάθε έργο.

Η οποιαδήποτε απάντηση των τριών παικτών στην πρόταση της ΠΑΕ θα δρομολογήσει τις μεταγραφές. Αν και λίγο, πολύ ήδη υπάρχουν κάποιες στα σκαριά… Κι είναι όσες ουδόλως εξαρτώνται από την παραμονή ή όχι Μπίσεσβαρ, Κρέσπο και Σβμαπ, όπως του Νκολάς, του Νικόλα (κατά την προσφιλή τακτική, να τους αναβαπτίζουμε ελληνιστί) Κουαλιάτα… Εν τούτοις η αναμενόμενη, με σεβασμό, απάντηση είναι άκρως καθοριστική για τις περαιτέρω εξελίξεις.

Παρεμπιπτόντως, δεν πιστεύουμε πως για τον εξ Ουρουγουάης ορμώμενο επιτελικό μέσο, δεν ζητήθηκε η γνώμη του Πάμπλο Γκαρσία. Δεν γνωρίζουμε κάτι είτε έτσι, είτε αλλιώς. Καταγράφουμε απλά, την πίστη μας πως ο «Τσε» ρωτήθηκε. Θεβωρουμε δε, πως θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ενσωμάτωση του νεαρού συμπατριώτη του στον ΠΑΟΚ…

Είναι πάντως, ωφέλιμη για τον ΠΑΟΚ η προετοιμασία των αρμοδίων για τα μεταγραφές. Δε συμβαίνει συχνά. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ βολόδερνε σε θολά νερά κατά τη μεταγραφική περίοδο. Πλήρωνε δε, με ναυάγια στο παρελθόν, την έλλειψη προετοιμασίας. Προς το παρόν διαφαίνεται στον ορίζοντα του, πως όλα λειτουργούν υπό έλεγχο και υπό σχεδιασμό. Για να δούμε, τι θα δούμε, τελικά.

Όσο για τις αναφορές σε ρεπορτάζ με παίκτες εκτός σχεδιασμού ΠΑΟΚ, οι οποίοι ενδιαφέρουν Ολυμπιακό, Άρη και Παναθηναϊκό; Περί Πασχαλάκη, Λημνιού, Ουάρντα κι άλλων; Έχουμε την εντύπωση πως εάν κι εφ’ όσον τους ήθελε ο ΠΑΟΚ, θα τους είχε δίχως δεύτερη κουβέντα. Εάν όμως, καλώς ή κακώς δεν τους θέλει; Ο χρόνος θα δείξει!

Οφείλουν όμως, στον ΠΑΟΚ να μην παραλείψουν από τον σχεδιασμό της νέας ομάδας, την αξιοποίηση των εξαιρετικών προϊόντων των Τμημάτων Υποδομής. Καλές οι μεταγραφές αλλά… Κάποια εκατομμύρια επενδύονται στα Τμήματα Υποδομής. Και με αυτά παράγονται εξαιρετικά προϊόντα… Αυτά, τα προϊόντα – κι αυτά τα εκατομμύρια φυσικά - πρέπει να αξιοποιούνται. Όχι να (παρα)πετιούνται!

ΥΓ 1: Πήραν την Πόλη, πήραν την! Πήραν τη Σαλονίκη! Πήραν και την Αγια Σοφιά, το μέγα μοναστήρι. Που είχε τριακόσια σήμαντρα, κ’ εξήντα δυο καμπάνες. Κάθε καμπάνα και παπάς, κάθε παπάς και διάκος… (Δημοτικό άσμα)

ΥΓ 2: Στο ίδιο δημοτικό άσμα γίνεται ο λόγος και για την Φραγκιά. «…Να έρθουν να πιάσουν τα Άγια, να πάρουν το χρυσό Σταυρό, και τ’ άγιο Ευαγγέλιο, και την αγία Τράπεζα, να μην την αμολύνουν…». Απούσα τότε, απούσα και τώρα…

ΥΓ 3: Αποφράδα… Η (με κεφαλαία το άρθρο) αποφράδα ημέρα για τον ελληνισμό, από γεννησιμιού του, είναι η σημερινή. Ακούτε κάτι σοβαρό, περί τούτου; Βλέπετε κάτι; Στα σχολεία; Στην κοινωνία; Συνήθης ημέρα! Η συνήθεια πάντως, είναι εκτροφείο σφαλμάτων…

ΥΓ 4: Δύσκολο το χθεσινό βράδυ. Δύσκολο και το σημερινό ξημέρωμα. Η μισή ψυχή με τη «βασίλισσα», τη Ρεάλ, Η άλλη μισή με την «αυτοκράτειρα», τη Λίβερπουλ! Και ταραχή του μυαλού στην διάρκεια του Τελικού. Με κατανόηση και συμπάθεια στους …συμπάσχοντες!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.