Ν. Παπαδόπουλος: «Γι’ αυτό κέρδισε ο ΠΑΟΚ, γι’ αυτό έχασε ο Άρης»

Metrosport Team22 Απριλίου 2021

Ο προπονητής του ΑΟ Χανίων, Νίκος Παπαδόπουλος, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για το χθεσινό ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους πήρε τη νίκη ο Δικέφαλος του Βορρά, αλλά και τους λόγους για τους οποίους δεν κατάφερε ο Άρης να κερδίσει το ντέρμπι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τους λόγους που ο ΠΑΟΚ κέρδισε το ντέρμπι και ο Άρης το έχασε:

«Ο ΠΑΟΚ νίκησε γιατί κράτησε το μηδέν στην άμυνα. Ήταν πολύ καλός αμυντικά και είχε, όποτε χρειάστηκε, σε καλή μέρα τον Πασχαλάκη. Είχε πάθος το ματς και τακτική. Νομίζω ότι το πλάνο του ΠΑΟΚ βγήκε, με την έννοια ότι είχε να αντιμετωπίσει μια καλή ομάδα στο ένας με έναν και μια ομάδα με ποιότητα. Έδωσε την μπάλα στον Άρη και προσπάθησε να κάνει γκολ στη μετάβαση. Το κατάφερε 1-2 φορές να το κάνει με τον Ελ Καντουρί. Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν έβγαλε πολλές φάσεις. Τα ντέρμπι είναι στιγμές, κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο εύστοχος και κέρδισε το ματς. Ο Άρης έχασε γιατί δεν κατάφερε να σκοράρει στις 2-3 καλές στιγμές. Τους προπονητές μας ξεγελά η κατοχή μπάλας πολλές φορές. Δεν έβγαλε πολλές ευκαιρίες ο Άρης, όπως σε προηγούμενα ματς. Για εμένα είναι πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που έπρεπε να βγάλει περισσότερες φάσεις».

Για τις αγκαλιές Γκαρσια-Πασχαλάκη και το μήνυμα που βγάζει η εικόνα:

«Είναι εύκολο να το εξηγήσει κανείς. Έχει να κάνει με τη στήριξη του προπονητή στον Πασχαλάκη σε μια δύσκολη ή και κακή στιγμή και αντίδραση του Πασχαλάκη. Επικοινωνιακά και ψυχολογικά επηρεάζουν τέτοιες καταστάσεις τον ποδοσφαιριστή. Τον στήριξε ο προπονητής με τις δηλώσεις του. Είναι αυτή η στήριξη του προπονητή και οι σχέσεις που μπορεί να έχει ο προπονητής με τους παίκτες του, πόσο τους εμπνέει και τους μιλάει. Εκεί χρειάζονται οι προπονητές, στις δύσκολες στιγμές, να τους στηρίζεις τους παίκτες, να τους πιστεύεις».

Για τη δήλωση Πασχαλάκη για τον Γκαρσία ότι είναι ο ιδανικός προπονητής για τον ΠΑΟΚ:

«Καλό είναι οι παίκτες να λένε μεν τη γνώμη τους, αλλά δεν επιλέγουν εκείνοι τους προπονητές αλλά η διοίκηση. Πιο πολύ το λέει όσον αφορά το DNA που έχει ο Γκαρσία, το DNA του ΠΑΟΚ και το πάθος που βγάζει».

Για το ότι ο Άρης δεν πατάει καλά στο κρίσιμο finish για τη 2η θέση:

«Δεν θα έλεγα ότι δεν πατάει καλά. Ο Άρης έχει κάνει πολύ καλή πορεία φέτος. Δύο ματς που έχασε δεν μπορούν να πάνε πίσω όλη την προσπάθεια. Θα γίνει μεγάλη μάχη για τη 2η θέση. Ο Άρης αυτό που πρέπει να κάνει ως πολύ καλή ομάδα, είναι να βγάλει αμέσως αντίδραση. Να στηριχθούν οι παίκτες ψυχολογικά για να βρει αντίδραση στο επόμενο ματς και να διεκδικήσει τη 2η θέση. Πιστεύω μπορεί να την κατακτήσει».

Για το αν η πραγματική εικόνα του Κουέστα είναι στο γκολ του Σβάμπ ή στις σωτήριες επεμβάσεις που απέτρεψαν το 0-2:

«Ο Κουέστα είναι πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας. Έχει 3 πολύ καλούς γκολκίπερ ο Άρης. Τους τερματοφύλακες τους κρίνουμε από ένα λάθος. Ή τους επιθετικούς αν χάσουν ένα γκολ. Ο Κουέστα είναι η φάση που σώζει τον Άρη και όχι το γκολ που δέχεται. Μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε τερματοφύλακα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.