Must win αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ

Metrosport Team18 Ιανουαρίου 2024

Ο Ολυμπιακός (11-10) υποδέχεται την Μακάμπι Τελ Αβίβ (12-9) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (18/01, 21:15) για την 22η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Οι ερυθρόλευκοι μετά το 0/2 που είχαν στην διαβολοβδομάδα στην Ισπανία με Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια, καλούνται σήμερα να επιστρέψουν στις νίκες κόντρα στην ομάδα του λαού προκειμένου να μην χάσουν και άλλο έδαφος για την 6άδα, αλλά σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος τότε θα διπλώσουν τις νίκες με τους Ισραηλινούς, αφού στον αγώνα του πρώτου γύρου που έγινε στο Βελιγράδι στις 14 Νοεμβρίου του 2023 επικράτησαν με 79-74. Άλλωστε, οι νταμπλούχοι Ελλάδας γνωρίζουν πως δεν έχουν περιθώριο να μείνουν δυο νίκες μακριά από την ομάδα του Κάτας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναμένεται να έχει μία σημαντική απουσία αυτή του Μουστάφα Φάλ ο οποίος υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί οστεοχόνδρινη βλάβη έσω μηριαίου κονδύλου δεξιού γόνατος και θα μείνει εκτός δράσης για 3 εβδομάδες. Κάτι που σημαίνει πως θα χάσει σίγουρα το σημερινό αγώνα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, το ντέρμπι αιωνίων για το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, ενώ θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το final-8 του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης. Όσον αφορά για τον Φιλίπ Πετρούσεφ η συμμετοχή του για τη σημερινή αναμέτρηση θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Μιλώντας για το ματς ο προπονητής του Ολυμπιακού ανέφερε: «Πρέπει να κερδίσουμε, αναγνωρίζοντας πως σίγουρα είναι ένας ισχυρός διεκδικητής της 8άδας και πιθανόν και του Final-4. Οπότε είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς την δεδομένη χρονική στιγμή και με αυτά τα προβλήματα που έχουμε» και συνέχισε λέγοντας:

«Είναι No. 1 ομάδα στο επιθετικό ριμπάουντ στην EuroLeague. Όπως ξέρετε με πάρα πολλούς Αμερικανούς παίκτες, οι οποίοι έχουν αθλητική ικανότητα. Ανοίγουν το σκορ, παίζουν καλά, έχουν τον ίδιο προπονητή πλέον για αρκετό χρονικό διάστημα και ξέρουν τον τρόπο που παίζουν. Περνούν και αυτοί δυσκολίες με βάση το τι συμβαίνει στη χώρα τους και πού προπονούνται και πού παίζουν. Αλλά έχουν πολύ ταλέντο σαν ομάδα, η βαθμολογική τους θέση το δείχνει. Εμείς κερδίσαμε έχοντας ένα πλάνο στο Βελιγράδι και πρέπει να μείνουμε πιστοί σε αυτό το πλάνο και αύριο».

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Νταμίρ Γιαβόρ (Κροατία), Κάρλος Κορτές (Ισπανία) και Έντουαρντ Ουντιάνσκι (Μεγάλη Βρετανία).


Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.