Μπουφόν: «Θα παίζω τουλάχιστον ως τα 43»

Στέφανος Αβραμίδης05 Ιουλίου 2020

Την απόφασή του να συνεχίσει να αγωνίζεται ανακοίνωσε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Ο εμβληματικός τερματοφύλακας της Γιουβέντους είναι πλέον ο απόλυτος ρέκορντμαν συμμετοχών (648) στη Serie A μετά το ντέρμπι με την Τορίνο όπου αγωνίστηκε ως βασικός.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ιταλός γκολκίπερ μίλησε για το μεγάλο του κίνητρο που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση του Champions League.

«To Champions League περιστρέφεται στο κεφάλι μου. Φτάσαμε πάρα πολλές φορές κοντά και με δυσαρεστεί πολύ το γεγονός ότι δεν κατακτήσαμε το τρόπαιο. Μέσα όμως από συγκεκριμένες στενοχώριες, βρήκα τη δύναμη να μην τα παρατώ.

Θα παίζω τουλάχιστον μέχρι τα 43 μου χρόνια. Από τη στιγμή ωστόσο που έκλεισα τα 40 μου χρόνια, σκέφτομαι πλέον μήνα-μήνα. Για όσο υπάρχουν κίνητρα, είμαι ευτυχισμένος που συνεχίζω να παίζω. Δε θέλω να σπαταλήσω όσα μου δώρισε η φύση» είπε αρχικά ο Μπουφόν.

Στη συνέχεια μίλησε για το ιστορικό για τον ίδιο ματς με την Τορίνο και το ρεκόρ του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο με τις 705 συμμετοχές με τη φανέλα της «Γιούβε».

«Ήμασταν σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν και αισθανόμουν τη ένταση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δεν σκεφτόμουν το ρεκόρ αλλά το πώς θα υπερασπιστώ την εστία μου.

Εάν έχω φτάσει σε αυτό το επίπεδο είναι επειδή δεν αισθανόμουν ποτέ ικανοποιημένος. Τα ρεκόρ γίνονται για να καταρριφθούν από κάποιον άλλον, όμως δεν είναι μέσα στους στόχους μου να ξεπεράσω τον Ντελ Πιέρο.

Εάν έχω τα κατάλληλα κίνητρα, μπορώ να κάνω κάποια ματς υψηλού επιπέδου χωρίς κανένα πρόβλημα και να δώσω μερικές καλές απαντήσεις» πρόσθεσε ο 42χρονος πορτιέρε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.