Μπότο προχώρα πιο ψηλά υπάρχει και το πάνω ράφι

Δημήτρης Μπούζας06 Ιουλίου 2022

Καλή η μέχρι τώρα προσπάθεια, αλλά δεν θα θεωρηθεί ολοκληρωμένη, αν δεν υπάρξουν μία ή δύο προσθήκες υψηλού επιπέδου.

Ημουν από τους πρώτους που έδωσαν συγχαρητήρια στον Μπότο για τη μεθοδικότητα και τη συνέπεια του. Ήμουν όμως και ο πρώτος που καλοπροαίρετα και καταθέτοντας την άποψη μου για τη δραστηριότητα του, την έκρινα μη ολοκληρωμένη ως τώρα, από τη στιγμή που «κάτι» σημαντικό της έλειπε. 

Κι αυτό το «κάτι» το προσδιόρισα (παίκτες από το πάνω ράφι), ελπίζοντας πως ήταν μέσα στον προγραμματισμό του. Οπως και στις υποσχέσεις της ηγεσίας, όταν εξήγγειλε συμφωνούντων και των καθ ύλην αρμοδίων (κόουτς και τεχνικού διευθυντή) ότι θα αποκτηθεί ότι καλύτερο και ποιοτικότερο απαιτείται, για να σχηματιστεί μια πανίσχυρη ομάδα μεγάλων διακρίσεων. 

Είναι αλήθεια ότι στο ξεκίνημα υπήρξε «φως». Ακούστηκαν ονόματα – όπως του Μαρτίνς – και διακινήθηκαν σενάρια που αφορούσαν στόχους από το πάνω ράφι. Σιγά – σιγά όμως η μεταγραφική δραστηριότητα επικεντρώθηκε και περιορίστηκε σε συμφωνίες με νέους (κατά το πλείστον) σαφέστατα εξελίξιμους. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε μονοδιάστατα προς αυτήν την κατεύθυνση, παράλληλα με την «ανακάλυψη» - έστω και καθυστερημένα – μεγάλων ταλέντων από τις ακαδημίες της Τούμπας.

 Η εν γένει κινητικότητα, ίσως και χωρίς πρόθεση, άφησε στην άκρη την περίπτωση να αποκτηθούν παίκτες ειδικού βάρους, μεγάλων εμπειριών αλλά και ηγετικών προσόντων. Οι οποίοι ασφαλώς θεωρούνται και είναι αναγκαίοι, όχι μόνο γιατί θα βοηθήσουν τα νέα παιδιά, αλλά θα προσδώσουν και διαφορετική διάσταση και άλλο πρεστίζ στη νέα ομάδα. Δεν ξέρω αν αυτή η «απομάκρυνση» σημαίνει πως άλλαξε ο αρχικός προγραμματισμός και η... «φιλοσοφία» που αφορούσε τον σχεδιασμό μιας ομάδας ικανής να διεκδικήσει τα πάντα. 

Διαβάζοντας χθες το σχόλιο του Στέλιου Γρηγοριάδη, ο οποίος προφανώς εντόπισε κι αυτός έγκαιρα τη συγκεκριμένη «απόκλιση», συμβούλευσε τους υπεύθυνους (Ιβάν, τεχνικό διευθυντή και κόουτς) πως θα ήταν προτιμότερο αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, να το ξεδιαλύνουν στον κόσμο. 

Να βγουν δηλαδή και ξεκάθαρα να πουν ότι εμείς αυτή τη στιγμή θα ασχοληθούμε με τον σχηματισμό μιας νέας ομάδας, χωρίς να θεωρούμε απαραίτητη την παρουσία ποδοσφαιρικών προσωπικοτήτων. Τίμια πράγματα. Συνοψίζοντας και αφού πούμε για μια ακόμη φορά τον καλό μας λόγο για ότι έχει προσπαθήσει μέχρι τώρα ο Μπότο, επαναλαμβάνουμε πως η προσπάθεια και ο κύκλος της δημιουργίας μιας νέας και ισχυρής ομάδας, απαιτεί οπωσδήποτε και κινήσεις από το πάνω ράφι.

ΥΓ: Προσκεκλημένος του προέδρου της ΦΙΦΑ Τζιάνι Ινφαντίνο στο Παρίσι ο Μπαλτάκος ! Κάποιοι έπαθαν σοκ. Ο Βαγγέλης μαζί με τα παραρτήματα του, που έσπευσαν να δώσουν την τελευταία μάχη για τον Κλάτενμπεργκ, έμειναν άφωνοι. 

Ο σκληρός πρόεδρος της ΕΠΟ τους έκοψε τον βήχα και τους προϊδέασε πως από εδώ και πέρα «λογοτιμήτες» και «πεμπτοφαλλαγίτες» (όπως αποδείχθηκε είναι όλοι το ίδιο) θα τα βρουν σκούρα μαζί του. Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός ότι στην προσπάθεια του ερυθρόλευκου προέδρου για να διατηρήσει τον ανεκδιήγητο Εγγλέζο στο πόστο του, είχε μαζί του το σύνολο σχεδόν - πλην ΑΕΚ και ΠΑΟΚ – των εκπροσώπων της ανυπόληπτης Σούπερ Λίγκα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.