Μπότο, ήρθε η ώρα σου!

Metrosport Team09 Μαρτίου 2022

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Δε μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα γίνει στους αγώνες του ΠΑΟΚ με την Γάνδη. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο πρόκρισης το οποίο είναι σοβαρό. Η Γάνδη δεν είναι φόβητρο ενώ από την άλλη ο Δικέφαλος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, χωρίς τραυματισμούς και δίχως να τον επηρεάσει σημαντικά ο φόρτος από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Κατά συνέπεια θεωρούμε ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Σε περίπτωση όμως που ο ΠΑΟΚ προκριθεί, η ΟΥΕΦΑ μέσω της χθεσινής της απόφασης δίνει μια τεράστια ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να ενισχυθεί και να αποζητήσει το κάτι παραπάνω στην Ευρωπαϊκή του πορεία. Κάτι που στην αρχή της χρονιάς ίσως να μην μπορούσε να το φανταστεί. 

Συγκεκριμένα η ΟΥΕΦΑ λόγω του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αποφάσισε να ανοίξει μεταγραφικό παράθυρο για όλους τους παίκτες που αγωνίζονται στα δυο παραπάνω πρωταθλήματα μιας και υφίσταται ο όρος «ανωτέρα βία» που είναι ικανός να σπάσει οποιοδήποτε συμβόλαιο δίχως κάποια χρηματική επιβάρυνση ή άλλου είδους ποινή. Αυτό σημαίνει ότι μια πλειάδα πολύ ικανών παικτών είναι έτοιμη αλλά και επιθυμεί διακαώς να απομακρυνθεί από το πεδίο πολέμου προφανώς ακόμη και για αρκετά λιγότερα χρήματα. Εδώ μπαίνει ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ κ. Μπότο. Την συγκεκριμένη αγορά τη γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα στην Ελλάδα. 

Έχει τη δυνατότητα να φέρει παίκτες από τα δύο πρωταθλήματα σε κανονικές συνθήκες. Αυτό σημαίνει ότι τώρα παρουσιάζεται μια ευκαιρία για τον ίδιο και φυσικά για τον ΠΑΟΚ προκειμένου να ενισχυθεί χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει μια περιουσία. Είναι γνωστές οι ανάγκες της ομάδας. Ανάγκες που της στέρησαν φέτος να διεκδικήσει τον τίτλο ως το τέλος και που μπαίνουν ως προτεραιότητα για το καλοκαίρι. Μήπως όμως αυτή η «προσφορά» της ΟΥΕΦΑ χρίζει άμεσης εκμετάλλευσης για τον ΠΑΟΚ;

Το σενάριο απόκτησης παικτών από το πάνω ράφι που θα ενσωματωθούν ως της 7 Απριλίου μπορεί να δώσει στον Δικέφαλο τρεις άκρως επιθυμητές συνέπειες: θα έχει μεγαλύτερο ρόστερ αλλά και δυναμικότητα στα πλέι οφ, θα μπορεί να κοιτάξει με μεγαλύτερες πιθανότητες οποιονδήποτε αντίπαλο σε περίπτωση που προκριθεί κόντρα στην Γάνδη και τρίτον θα μπορέσει να αφομοιώσει πολύ πιο γρήγορα τους παίκτες που έχει ανάγκη σε σύγκριση με τις μεταγραφές του καλοκαιριού που φτάνουν ως το τέλος Αυγούστου. 

Συμπερασματικά θεωρούμε ότι επιβάλλεται να γίνει μια συνάντηση άμεσα μεταξύ Σαββίδη – Λουτσέσκου και Μπότο προκειμένου να διερευνηθεί και αυτό το σενάριο. Διότι παίκτες όπως ο Μάτος μπορούν να βρεθούν περισσότερο εύκολα απ’ ότι φανταζόμαστε στην Τούμπα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.