Μπότο για μεταγραφικό πλάνο, Σαββίδη, ανανέωση Ινγκασον, πώληση Σφιντέρσκι και Ακαδημία

Πέτρος Χαριζακλής14 Φεβρουαρίου 2022

Σε μια συνέντευξη τύπου που διήρκησε περίπου μία ώρα και 45 λεπτά, ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Ζοσέ Μπότο, μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα, ανέλυσε την φιλοσοφία του ενώ προσπάθησε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου καθώς όπως εξήγησε είναι δύσκολη περίοδος λόγω των συνεχόμενων αγώνων της πρώτης ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Αρχικά θα ήθελα να απολογηθώ που έγινε η συνέντευξη τύπου σήμερα μετά από 2 μήνες που ήρθα. Επρεπε όμως να δουλέψω, προερχόμουν από μια διαφορετική πραγματικότητα οπότε καλύτερα ήταν να μην χάσω χρόνο, και απολογούμαι στους οπαδούς και σε εσάς. Είμαι τώρα πιο ήρεμος και μπορώ να μιλήσω και απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σας» είπε στην πρώτη του εισαγωγή.

-Για το πότε έγινε η πρώτη επαφή με Σαββίδη, πως τον έπεισε να αφήσει την Σαχτάρ και ποιοι είναι οι στόχοι του πρότζεκτ και ο δρόμος για την επιτυχία:

«Στα μέσα Δεκεμβρίου η πρώτη επαφή μου με τον ΠΑΟΚ, ήμουν έκπληκτος στο πρώτο μίτινγκ, δεν ήμουν σίγουρος αν ήθελα να κάνω το βήμα. Μετά από λίγο καιρό είχαμε επαφή με τον κύριο Σαββίδη, στην αρχή υπήρξε ένα μπέρδεμα με τις ώρες, εγώ υπολόγιζα σε ώρα Ουκρανίας, ο πρόεδρος σε ώρα Ρωσίας. Ωστόσο με έπεισε μετά από δύο ώρες να έρθω.

Σε αυτό το μίτινγκ όταν με έπεισε να έρθω, δεν μιλήσαμε για λεφτά ή μπάτζετ. Μου μίλησε για την ιστορία της ομάδας, μου έβγαλε έναν λόγο, πρώτη φορά κάποιος πρόεδρος μου μίλησε για την ιστορία, τις παραδόσεις, την κουλτούρα μια ομάδας, ήταν πολύ ωραίο ήταν αυτό και μου άνοιξε τους ορίζοντες για να έρθω εδώ.

Μου ζήτησε να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να γίνει ακόμη πιο μεγάλος. Μου λένε οι οπαδοί να κάνω ξανά τον ΠΑΟΚ μεγάλο, είναι λάθος, ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα. Ο κύριος Σαββίδης μου ζήτησε να τον βοηθήσω να την κάνουμε μεγαλύτερη. Μου ζήτησε με τις γνώσεις μου να τον κάνω μια ομάδα με ευρωπαϊκά στάνταρ σε όλες τους τομείς και όχι μόνο όσον αφορά την πρώτη ομάδα, να ανεβάσω την ομάδα σε άλλα πρότυπα. Δεν μου ζήτησε να κατακτήσω να πάρουμε το πρωτάθλημα ή κάτι σχετικό, αν ανέβει στάνταρ η ομάδα τότε οι τίτλοι θα έρθουν».

-Για τα 12 συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι και αν τον απασχολεί η ηλικιακή ανανέωση της ομάδας:

«Όταν ήρθα εδώ, είχα μια ιδέα. Μελέτησα αρκετά την ομάδα, αλλά ήθελα να δω με τα μάτια μου πως συμπεριφέρονται οι παίκτες στην προπόνηση, στους αγώνες. Όχι να πάρω απόφαση από αυτά που είδα στα βίντεο. Και είπα στον πρόεδρο αφήστε με να δω τι γίνεται στην προπόνηση καθημερινά και να αποφασίσουμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Εγώ ο κόουτς, ο πρόεδρος, ξέρουμε τι θα γίνει το καλοκαίρι. Φυσικά δεν μπορώ τι θα κάνουμε, είμαστε μέσα στους στόχους μας και δεν είναι δίκαιο. Άλλη εικόνα είχα όταν ήρθα για την ομάδα και άλλη έχω τώρα, γιατί είμαι καθημερινά στις προπονήσεις και πρέπει να αλλάζεις γνώμη όταν χρειάζεται. Αυτό που μπορώ να πω στους οπαδούς, μην ανησυχείτε γιατί ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Εννοείται πως δεν μπορώ να πω τι ακριβώς κάνουμε.

Έπρεπε να δουλέψω στην μεταγραφική περίοδο, δεν είναι όπως στο Football manager που παίζουν τα παιδιά στο σπίτι τους. Όταν ήρθα εδώ ήξερα πως η ομάδα χρειάζεται έναν εξτρέμ και έψαχνα να βρω έναν. Είχαμε τον Μιτρίτσα. Είδα ότι έχει ποιότητα αλλά δεν έχει αυτοπεποίθηση και πως αν έφερνα κάποιον άλλον, θα κατέστρεφα εκείνον. Γιατί αν έφερνα άλλον θα χρειαζόταν 1-2 μήνες για να προσαρμοστεί. Ετσι δεν πήραμε κανέναν εξτρέμ. Χθες ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας».

Για τους στόχους και αν η έλευση του είχε σχέση με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου:

«Δεν έχω δουλέψει στη Σαχτάρ με τον Μιρτσέα, τον συνάντησα δύο φορές αλλά δεν έχει να κάνει με εκείνον που ήρθα εδώ. Είναι ψέμα.

Πρέπει να βελτιώσει πολλά πράγματα η ομάδα, αλλά όχι όσα πίστευα πριν έρθω. Πρέπει να έχουμε μια συγκεκριμένη γραμμή, το ανέλυσα την οικογένεια Σαββίδη. Ο Λουτσέσκου ήταν το 2019 προπονητής και στη συνέχεια οι επόμενοι προπονητές είχαν άλλη οπτική για το ποδόσφαιρο. Δεν θα κρίνω αν ήταν καλοί ή κακοί. Μπορεί να ήταν ο Γκουαρδιόλα ή ο Σιμεόνε. Δεν πρέπει να πηγαίνουμε από το κρασί στο γάλα».

Για τις ανανεώσεις των συμβολαίων και τους δανεικούς:

«Για τον Ίνγκασον δεν υπάρχει θέμα, ο κόσμος να μην ανησυχεί. Ο παίκτης θέλει να μείνει. Η ομάδα τον θέλει, οπότε τις επόμενες ημέρες θα έχουμε ευχάριστα νέα. Για τον Εσίτι, είναι ένας παίκτης για τον οποίο διαπραγματευόμαστε ελπίζω ως το τέλος της ημέρας να έχει κλείσει η υπόθεση. Για τους δανεικούς... Δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε για αυτό. Ξέρουμε τι θέλουμε βέβαια, αλλά δε είναι η ώρα να μιλήσουμε για αυτό. Οι παίκτες πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι. Παίζουν ανά 3 μέρες και δεν είναι εύκολο. Ξέρω και εγώ και το κλαμπ τι θέλουμε».

Για την εικόνα που είχε και αν είναι καλύτερη από αυτή που είχε όταν ήρθε και τη σχέση που δημιούργησε με τον Λουτσέσκου και τους πανηγυρισμούς στο ΟΑΚΑ:

«Θα σας πω πως η εμπειρία μου λέει να μην πιστεύω αυτά που βλέπω απ’ έξω. Όταν άρχισα να μιλάω με τον σύλλογο, μου έδωσε μια ιδέα αλλά όχι την λύση γιατί είναι η ομάδα έτσι. Ηρθα σε μια στιγμή που ο σύλλογος μεγάλωνε. Μετά ήρθα και είδα κάποια πράγματα, εμπιστεύομαι τα μάτια μου. είδα μια πολύ επαγγελματική ομάδα, παίκτες που δίνουν το 100% στην προπόνηση και ίσως το πρόβλημα ήταν στην αυτοπεποίθηση. Αυτό ισχύει σε όλες τις δουλειές και για εσάς τους δημοσιογράφους. Τα πράγματα τώρα στην ομάδα είναι καλύτερα αν και δεν είναι τέλεια. Πρέπει να δούμε καθαρά τι θέλει η ομάδα.

Είμαι αθλητικός διευθυντής και πρέπει να έχω ενασχόληση με την ομάδα, να είμαι κοντά στην ομάδα, να υποστηρίζω την ομάδα, να είμαι σκληρός όταν χρειάζεται. Δεν μπορώ να πάρω αποφάσεις αν δεν είμαι κάθε μέρα στην προπόνηση και δεν συζητάω με τον προπονητή. Αυτός είναι ο ρόλος μου. ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα τώρα, υποφέρω, πανηγυρίσω όχι σαν φίλαθλος αλλά πιο ήρεμος. Ήταν απίστευτο αυτό που έγινε στη νίκη μας έστω και αν τότε στο ΟΑΚΑ δεν είδα το πρώτο γκολ που πετύχαμε, γιατί ήθελα να κατέβω στον αγωνιστικό χώρο και από εδώ και πέρα όταν χάνουμε θα κατεβαίνω στον αγωνιστικό χώρο.

Ολες οι ομάδες χρειάζεται να βελτιώνονται. Αυτός είναι ο στόχος το καλοκαίρι, η ομάδα να είναι καλύτερη, πιο συμπαγής, και να βάλουμε σε λειτουργία αυτή τη γραμμή που σας είπα. Δηλαδή να μην επηρεαστεί η λειτουργία της ομάδας, αν φύγω εγώ, αν φύγει ο προπονητής. Το καλό είναι πως οι ιδέες μου για το ποδόσφαιρο ταιριάζουν με του Λουτσέσκου. Αυτό είναι πραγματικά καλό. Είναι πιο εύκολο όταν έχεις ξεκάθαρους στόχους και κοιτάζεις πως να τους πετύχεις. Μην με ρωτάτε τι δεν μου άρεσε στην ομάδα, είναι οι παίκτες μου αυτή τη στιγμή, αυτή είναι η ομάδα μου, με αυτούς πάμε στον πόλεμο κάθε Κυριακή και κάθε Τετάρτη. Οπότε δεν θα με ακούσετε να λέω κάτι κακό για ανθρώπους της ομάδας».

Για τον τρόπο που έγιναν οι μεταγραφές τον Ιανουάριο με νεαρούς παίκτες και από την Ιβηρική: 

«Σίγουρα θέλουμε να ανανεώσουμε την ομάδα από πλευράς ηλικίας. Να είναι 21-22-24 ετών οι παίκτες αλλά να έχουν εμπειρίες και αρκετές συμμετοχές στις ομάδες τους. Δεν έχει σημασία η χώρα. Ο σύλλογος θέλει να φτιάξει ένα επιχειρηματικό μοντέλο. Να πάρει παίκτες με προοπτική και στο μέλλον να μπορεί να τους πουλήσει. Αυτές οι ηλικίες είναι σημαντικές στην αγορά. Σε περιφερειακές λίγκες όπως της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ουκρανίας, πηγαίνουν παίκτες μέχρι 25-26 ετών. Ετσι είναι η αγορά. Στην Μπενφίκα καταφέραμε να κάνουμε την ομάδα μηχανή πώλησης ποδοσφαιριστών, μελετήσαμε την αγορά, πιστεύω πως μπορεί να γίνει και εδώ. Όταν ήρθα στην Ελλάδα μου είπαν γιατί ήρθα εδώ ενώ ήμουν στη Σαχτάρ. Η Ουκρανία και η Πορτογαλία δεν είναι καλύτερες ή πιο προηγμένες χώρες από την Ελλάδα. Μπορεί να τα καταφέρουμε αλλά με διαφορετικό τρόπο».

Για το γεγονός πως είναι ο 8ος αθλητικός διευθυντής στα 10 τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ και αν θέλει να σπάσει αυτό το ρεκόρ:

«Δεν το σκέφτομαι αυτό. Τον Δεκέμβριο ήμουν στο Μιλάνο και παίζαμε με τη Σαχτάρ αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Αν με ρωτούσατε αν θα είμαι τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα, θα έλεγα όχι θα είστε τρελός. Αλλά βλέπετε πως είμαι εδώ. Όταν θα φύγω θέλω να έχω αφήσει κάτι εδώ».

Για τη γνώση που έχει στη βραζιλιάνικη αγορά και αν θα κινηθεί προς τα εκεί

«Η Βραζιλία είναι μια αγορά που την ξέρω καλά και είναι από τις καλύτερες στον κόσμο. Είναι μια δύσκολη αγορά. Ένας παίκτη μπορεί απλά να ξέρει να σουτάρει και για αυτό σου ζητούν 20 εκατομμύρια. Πρέπει να είσαι προσεκτικός στις κινήσεις σου στη Βραζιλία. Αν δούμε συνολικά τους παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη οι Βραζιλιάνοι είναι μακράν περισσότεροι».

Για τον ΠΑΟΚ Β και αν υπάρχει η ίδια γραμμή με εκείνη την ομάδα όπως και με τον Γκαρσία

«Δεν μπορώ να πιστέψω πως μια μεγάλη ομάδα είναι μεγάλη, αν δεν έχει καλή ακαδημία. Πρέπει να έχουμε την ίδια ιδέα από την πρώτη ομάδα, έως την τελευταία, δεν χρειάζεται να παίζουν το ίδιο σύστημα. Είναι πολύ σημαντική για μένα η ακαδημία της ομάδας. Προφανώς η ακαδημία δεν είναι το ίδιο με την πρώτη ομάδα. για παράδειγμα ο Αγιαξ είναι ο πιο σημαντικός σύλλογος που εκμεταλλεύεται σωστά την ακαδημία. Οι ακαδημίες είναι σημαντικές για να αναπτύσσουν τα παιδιά και όχι τις ομάδες. Δεν έχει σημασία αν είμαστε πρωταθλητές στην Κ19 αλλά να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τους παίκτες. Στην Μπενφίκα όταν πήγα τα τμήματα υποδομής ήταν πάντα πρωταθλήτριες αλλά δεν είχαν αναδείξει κανέναν παίκτη για την πρώτη ομάδα. Τότε αποφασίσαμε να αλλάξουμε την διαδικασία. Ο καλύτερος παίκτης θα έπαιζε στην μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα, δηλαδή ο καλύτερος της Κ17 έπαιζε στην Κ19, ο καλύτερος στην Κ19 έπαιζε στην Β ομάδα και ο καλύτερος της Β ομάδας έπαιζε στην πρώτη ομάδα. Ετσι μπορεί να μην κερδίζεις αλλά αναπτύσσεις παίκτες. Οι προπονητές γκρίνιαζαν γιατί τους παίρναμε τους καλύτερους παίκτες, γι’ αυτό τους δώσαμε 5ετή συμβόλαια για να αισθάνονται άνετοι. Ετσι βγήκαν παίκτες παγκοσμίου κλάσης όπως ο Ζοάο Φέλιξ, ο Ρόυμπεν Ντίας. 

Δεν είχα τον χρόνο να ασχοληθώ βαθιά με την Ακαδημία αλλά υπόσχομαι πως θα το κάνω. Ο Γκαρσία ήταν ο πρώτος άνθρωπος που συνάντησα όταν ήρθα στον σύλλογο τον Δεκέμβριο. Ο βοηθός μου βλέπει πάντα τα παιχνίδια της Ακαδημίας, ο στόχος είναι να φέρνει η ακαδημία παίκτες στην πρώτη ομάδα, παίκτες έτοιμους να μπορούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Πολλές φορές οι τίτλοι σε μια ακαδημία δεν είναι σημαντικοί, αν μπορείς να τους κατακτήσεις και να αναπτύξεις και παίκτες για την πρώτη ομάδα τότε είναι καλό».

Για τους Ελληνες παίκτες που είχε στη Μπενφίκα και αν έχει κοιτάξει την ελληνική αγορά:

«Είναι ένα από τα πράγματα τα οποία βλέπουμε, μια ομάδα πρέπει να έχει αρκετούς γηγενείς ποδοσφαιριστές, γνωρίζουν καλύτερα την κουλτούρα ενός συλλόγου, γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, να το αναπτύξουμε. Είναι ένα από τα πράγματα που θα έχουμε στο μυαλό μας το επόμενο χρονικό διάστημα».

Για τον Σαββίδη και τι κατάλαβε από τα μίτινγκ μαζί του:

«Το πρώτο μίτινγκ ήταν πολύ καλό γιατί με έπεισε ο Σαββίδης να έρθω. Το τελευταίο ήταν για να του πω τι πρέπει να κάνουμε για να βελτιωθεί η ομάδα. Γνωρίζει, συμφωνεί οπότε δίνει απαντήσεις για όσους πιστεύουν πως δεν ασχολείται. Επίσης, δίνει αρκετές ιδέες για τη βασική ιδέα που έχουμε».

Για τον Βιεϊρίνια και το συμβόλαιο που τελειώνει:

«Ο Αντρέ γνωρίζει τι θέλουμε να κάνουμε μαζί του, αλλά δεν πρέπει να το συζητήσουμε αυτή τη στιγμή. Ξέρετε παίζουμε συνεχόμενα παιχνίδια και δεν θα είναι καλό για την ομάδα να σχολιάζω ξεχωριστά για τους παίκτες. Έχει σημασία πως ο Αντρέ ξέρει τα σχέδια μου για εκείνον».


Για τις ανανεώσεις Πασχαλάκη-Μπίσεσβαρ-Κρέσπο-Σβαμπ;

«Ξέρω τι θέλω να κάνω με αυτούς τους παίκτες, αλλά δεν μπορώ να το πω αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορώ να πω».

Για την πώληση του Σφιντέρσκι και τον τρόπο σκέψης του:

«Δεν μπορούμε να έχουμε 4 φορ όταν παίζουμε με έναν στο σύστημα της ομάδας. Είχαμε τους Σφιντέρσκι, Ακπομ, Τσόλακ, Ολιβέιρα και τον Κούτσια που έχει το ταλέντο και την προοπτική. Θα είχαμε 5 επιθετικούς για μια θέση άρα σημαίνει πως θα έχεις 4 δυσαρεστημένους. Όταν έχεις δύο αυτοκίνητα ποιο θα πουλήσεις; Το πιο καλό ή το πιο ακριβό. Σημασία έχει και η τιμή που πουλάς. Πιστεύω πολύ στον Τσόλακ, πιστεύω πως μπορεί να προσφέρει στην ομάδα. Επιλέγεις να πουλήσεις αυτόν για τον οποίον σου προσφέρουν τα περισσότερα χρήματα.

Για μένα το πιο εύκολο είναι να μελετήσω το πως παίζει μια ομάδα. Αν είχε διαφορετικές ιδέες για το ποδόσφαιρο από μένα, ίσως να μην ήμουν εδώ. Τώρα τα πράγματα είναι καλά γιατί δεν πρέπει να προσαρμοστούμε ο ένας στον άλλον. Μίλησα με τον Λουτσέσκου στις 26 Δεκεμβρίου, ήταν κοντά στο δικό μου στυλ. Αν ήταν διαφορετικής φιλοσοφίας με εμένα θα επέλεγα να μην έρθω στην ομάδα γιατί δεν θα χρειαζόταν να τσακωθώ, το έχω βιώσει σε προηγούμενες ομάδες. Την ημέρα που θα πιστέψω πως δεν είναι εφικτό να συνδυάσουμε την επιτυχία με την αυτάρκεια, τότε θα είμαι ο πρώτος που θα φύγω. Ο στόχος μου είναι να καταφέρουμε τον πρωταθλητισμό, την αυτάρκεια και την πορεία στην Ευρώπη.

Το πιο δύσκολο για μένα ήταν να αλλάξω τη νοοτροπία. Προέρχομαι από άλλη χώρα, ήμουν σε άλλη ομάδα, με άλλο μπάτζετ, άλλη λίγκα. Στην πρώτη χρονιά που πήγα στη Σαχτάρ έφερα 7-8 Βραζιλιάνους νεαρούς, το επίπεδο του πρωταθλήματος μου επέτρεπε να πάρω παιχνίδια με παίκτες χωρίς εμπειρία. Το επίπεδο εδώ είναι πιο υψηλό οπότε πρέπει να αλλάξω και το δικό μου σκεπτικό».

Για τον Βαρέλα

«Είναι διαφορετικό κομμάτι αν είναι έτοιμος να δώσει στην ομάδα κάτι και αυτό το αναλύουμε. Είναι μια περίπτωση που έχει ομοιότητες με του Αντρέ, έχει ιστορία στην ομάδα και πρέπει να το σεβαστούμε. Μου αρέσει να αναλύω το σκεπτικό μου και ίσως το καλοκαίρι σας εξηγήσω γιατί έκανα αυτή την κίνηση ή την άλλη.

Επίσης, θα ήθελα να πω κάτι γενικό, δεν έχει σχέση με τον Βαρέλα. Μερικά από τα λάθη που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο είναι οι ομάδες να σέβονται την ιστορία ενός ποδοσφαιριστή αλλά μένουν εκεί. Δεν πρέπει να μένουν κολλημένοι στο παρελθόν. Πρέπει να δούμε αν μπορεί να προσφέρει ο κάθε παίκτης».

Για την διαδικασία επιλογής ενός παίκτη: 

«Όταν ήρθα έπρεπε να βάλω τα όρια μου γιατί η ομάδα για έξι μήνες δεν είχε αθλητικό διευθυντή, για να ξέρει ο καθένας που πρέπει να φτάσει στη διαδικασία εξεύρευσης ενός ποδοσφαιριστή. Μιλάω με τον κόουτς για τους παίκτες και τα χαρακτηριστικά, αναλύω την αγορά, προτείνω στον κόουτς, συμφωνούμε. Κάτι πρέπει να βελτιώσουμε είναι η στόχευση για το που να πάμε για να αγοράσουμε παίκτες, να έχουμε καλύτερη στόχευση. Αν δεν έχω λεφτά για να πάω στη Λουί Βιτόν, τότε πάω στα Ζάρα. Πρέπει να ξέρουμε που να κοιτάξουμε για αυτό που θέλουμε. Γνωρίζουμε το μπάτζετ, μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε, εγώ στη συνέχεια πρέπει να πείσω την διοίκηση και τον πρόεδρο για να αγοράσω τον παίκτη».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τον Σάστρε και τι να περιμένουμε από τον Σοάρες

«Τον ήξερα, δεν εντυπωσιάστηκα από την απόδοσή του, ήταν ένας από τους λόγους που τον έφερα. Θέλαμε να έχει έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά με τον Λύρατζη, ο οποίος σύντομα θα γίνει ο επόμενος δεξιός μπακ της Εθνικής Ελλάδας. Αυτή είναι η άποψή μου. Ηταν μια καλή απόφαση που ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τον Σάστρε χωρίς να υπάρχουν πολλές προσδοκίες. Ο Φιλίπε έκανε πολλά πράγματα για να έρθει εδώ. Δεν έκανε προπονήσεις για 10 μέρες με τη Μορειρένσε, ήρθε με το χιόνι και έμεινε άυπνος μια ολόκληρη μέρα. Μετά είχε κάποιος πόνους και συζητήσαμε με τον κόουτς να τον προστατεύσουμε. Είναι 2 βδομάδες εδώ αλλά παίζουμε παιχνίδια συνέχεια και δεν είχε χρόνο να μάθει στην προπόνηση. Είμαι σίγουρος πως θα τον αγαπήσει ο κόσμος του ΠΑΟΚ όταν είναι στο 100%».


Για το μπάτζετ που του έδωσε ο Σαββίδης για το καλοκαίρι;

«Εχω μιλήσει με τον πρόεδρο, ξέρουμε τις τιμές των παικτών που θέλουμε. Για όλες τις ομάδες είναι πολύ κακό να λένε πόσο χρήματα έχουν να ξοδέψουν γιατί αν αύριο θέλω έναν παίκτη, τότε μια ομάδα θα ζητήσει παραπάνω για μια μεταγραφή αν ξέρει πόσα μπορείς να δαπανήσεις».

Για το αν πιστεύει πως μπορεί να ανατρέψει τα πράγματα για τον τίτλο στα πλέι οφ:

«Όταν ήρθα ήταν αλλιώς η βαθμολογία, η ομάδα έχει βελτιωθεί αρκετά αυτούς τους δύο μήνες. Στο ματς με τον Ολυμπιακό αξίζαμε να κερδίσουμε. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά πιστεύω πως μπορούμε να το παλέψουμε μέχρι τέλους. Από αυτά που έχω δει μέχρι τώρα και από το παιχνίδι μεταξύ μας, η διαφορά των δύο ομάδων δεν είναι όπως δείχνει στη βαθμολογία, εννιά βαθμοί».

Για το τι δεν του αρέσει στο ποδόσφαιρο:

«Μου αρέσει το ποδόσφαιρο, είναι το πάθος μου και ένας από τους λόγους που ήρθα στον ΠΑΟΚ είναι το πάθος. Μου αρέσει το πως ο κόσμος εδώ ασχολείται με την ομάδα, πως ζει τον σύλλογο. Δεν θα σας πω ότι θα αλλάξω το ποδόσφαιρο δεν έχω τη δύναμη να το κάνω. Μου αρέσει το πάθος που υπάρχει εδώ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.