Μπορμπόκης: «Ο ΠΑΟΚ είναι στην καλύτερη κατάσταση απ' όλες τις ομάδες, ο Ολυμπιακός είναι ευνοημένος από το πρόγραμμα»

Metrosport Team16 Μαρτίου 2023

Ο Βασίλης Μπορμπόκης μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον Μίμη Παπαϊωάννου και την μάχη των πλέι οφ, τονίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ΠΑΟΚ. 

«Το έχω ακούσει ότι ο Παπαϊωάννου θα μπορούσε να παίξει και στην Ρεάλ Μαδρίτης, ότι είχε μία επαφή και δεν μπορούσε, κάτι έγινε με τα συμβόλαια. Ο κόσμος δεν καταλάβαινε τότε, ήταν άλλες εποχές. Ακόμη και τώρα λέμε ότι κάποιος θα πάει στην Γουλβς και λέει... ποια Γουλβς. Πάει σε μία παγκόσμια αγορά. Και τότε κάποιοι έκαναν συγκρίσεις, έλεγαν εμείς είμαστε ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ....» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είναι καλό να πάει, αλλά σκεφτείτε, ακόμη καλύτερα είναι να παίζει κιόλας. Θα έψαχναν από τότε όλοι την ελληνική αγορά, αυτό δηλαδή που γίνεται τώρα θα γινόταν από τότε. Μετά τα Τέμπη ήρθε και αυτό με τον Παπαϊωάννου και παρότι έχει ήλιο εγώ βλέπω τον καιρό συννεφιασμένο. Τον ήξερα τον Μίμη, τον γνώρισα και κάποια πράγματα που μου είπε μου έμειναν χαραγμένα στο μυαλό. Τα λέγαμε συχνά. Τι χαρά είχε δώσει αυτός ο άνθρωπος σε όλη την Ελλάδα δεν λέγετε... Δεν είμαι σε καλή κατάσταση».

Σημείωσε ότι: «Μου είχε πει ότι εσύ θα μείνεις με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ΑΕΚ, πριν ακόμη γίνω βασικός. Δεν ξέρω αν τα πίστευε αυτά που έλεγε, αλλά εμένα μου έδωσε ώθηση. Μου είπε κάποια πράγματα που δεν μπορούν να φύγουν από το μυαλό μου. Γιατί να μην βγουν και τώρα τέτοιοι παίκτες; Πρέπει να υποστηρίξουμε τον Έλληνα. Μιλούσαμε για τον Τσιάρτα, ότι ήταν ιδιαίτερος. 

Ο Τουρσουνίδης δεν ήταν; Απλά τότε το ποδόσφαιρο δεν ήταν τόσο επαγγελματικό. Πλέον, σπάνια θα δεις παίκτη να μην τρέχει, αυτό είναι επιστήμη. Δουλεύουν στοχευμένα και πώς θα είναι καλά την Κυριακή στον αγώνα. Εμείς δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα πόδια μας την Κυριακή γιατί όλη την εβδομάδα κάναμε σκληρή προπόνηση. Και εσείς οι δημοσιογράφοι εξελιχθήκατε. Υπάρχει περίπτωση τώρα να γράψει κάποιος «τους ξεθέωσε»; Όχι. Οι ερωτήσεις πρέπει να είναι πιο στοχευμένες. Γιατί αν δεν τις κάνουμε δεν θα μπορέσουμε να κρίνουμε».

Για τη μάχη των πλέι οφ υπογράμμισε: «Ο ΠΑΟΚ την στιγμή που μιλάμε είναι στην καλύτερη κατάσταση. Κάτι δεν είχε πάει καλά στον πρώτο γύρο, από προετοιμασία και παιχνίδια. Κάποιες ομάδες ευνοήθηκαν από την διακοπή, αυτές ήταν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Δεν παίζουν ρόλο μόνο τα πρόσωπα. Δεν ήξερα ποιο είναι το πρόβλημα, αλλά κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο ΠΑΟΚ εντόπισε το πρόβλημα γρήγορα. Πέρασε ο Κωνσταντέλιας στον άξονα, ο Αουγκούστο στην κανονική του θέση και ο Σβαμπ πήρε χρόνο, που ήταν εξαφανισμένος. Ακόμη και στα παιχνίδια που έχασε βαθμούς ήταν καλύτερος.

Τώρα είναι καλά ο ΠΑΟΚ. Γιατί να μην αντέξει; Το πρόβλημα είναι ότι κυνηγάει τρεις ομάδες, αν είχε μία μπροστά του θα είχε πολλές πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα. Γιατί και στα ντέρμπι τα πάει καλά. Ετσι και αλλιώς ο προπονητής δεν θα αλλάζει ενδεκάδες όταν δεν έχει εμβόλιμες, θα κάνει μόνο φρεσκάρισμα. 

Είμαι υπέρ του προγράμματος και έλεγα ότι όποιος παίξει με Βόλο και Άρη στην αρχή θα είναι ευνοημένος. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ ευνοημένος, την 3η αγωνιστική θα διεκδικεί στα ίσια πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει δύο νίκες στα τρία πρώτα και την ήττα -αν κάνει- να μην την κάνει με τον Ολυμπιακό. Φαβορί θεωρώ τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Μην κοιτάτε με τον ΠΑΟΚ, εκεί ο ΠΑΟΚ έκανε το καλύτερο ματς της χρονιάς».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.