Μπορεί ο φθαρμένος και υπό αμφισβήτηση Κλάτενμπεργκ να εγγυηθεί την διαιτητική ομαλότητα στο νέο πρωτάθλημα;

Δημήτρης Κανελλάκης28 Μαΐου 2022

Η ανανέωση της εμπιστοσύνης από την ΟΥΕΦΑ στο πρόσωπο του Κλάτενμπεργκ και το... «πράσινο φως» που άναψε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου προκειμένου ο Άγγλος πρώην διαιτητής να παραμείνει στη θέση του αρχιδιαιτητή στη χώρα μας για μία ακόμη σεζόν, είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Όπως είναι γνωστό, ο... μήνας του μέλιτος με τον Κλάτενμπεργκ έχει λήξει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Γνωστό, επίσης, είναι ότι εδώ και πολύ καιρό έχει πάψει να είναι απολύτως αποδεκτός. 

Ο Άγγλος έχει αμφισβητηθεί, κατά περιόδους, και από τις τέσσερις ομάδες οι οποίες συμφώνησαν όταν προτάθηκε γι' αυτό τον ρόλο. Βέβαια, στη διάρκεια αυτού του διαστήματος που βρίσκεται στην Ελλάδα και κάνει αυτή την δουλειά στο πρωτάθλημά μας, οι σχέσεις του με τους 4 ισχυρούς έχουν περάσει από διάφορα κύματα. Για το τελευταίο διάστημα, είναι ξεκάθαρο ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ, ότι ο ΠΑΟΚ έχει τρομακτικά παράπονα από τις επιλογές και την διαχείρισή του και ότι η ΑΕΚ κρατάει μια... παράξενη στάση, αφού ούτε πολύ... ζεστή είναι μαζί του αλλά ούτε και τον απορρίπτει. 

Ανεξάρτητα, πάντως, από το πώς είναι οι σχέσεις του Κλάτενμπεργκ με το «Big 4», δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι ο Άγγλος αρχιδιαιτητής έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Η φθορά που έχει υποστεί αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα είναι ήδη πολύ μεγάλη. Σε τέτοιο βαθμό που δεν ξέρω πώς μπορεί να την αντιπαρέλθει, πώς μπορεί να την ξεπεράσει, πώς μπορεί να κάνει τη δουλειά του χωρίς να τον περιμένουν οι ομάδες μονίμως έτοιμες για να τον... πυροβολήσουν. Έχω την εντύπωση ότι η ΟΥΕΦΑ δεν έκανε την καλύτερη επιλογή με την απόφαση για την διατήρησή του στη θέση του αρχιδιαιτητή. 

Νομίζω ότι έβαλε σε κίνδυνο τις ισορροπίες ενόψει του επόμενου πρωταθλήματος και δημιούργησε κινδύνους για εντάσεις έως και πολύ σοβαρά προβλήματα. Από την στιγμή που αμφισβητούνται οι ξένοι διαιτητές που φέρνει ο Κλάτενμπεργκ, από την στιγμή που αμφισβητούνται ακόμη και οι διαιτητές στο VAR, δεν ξέρω πώς θα μπορέσει να σταθεί ο Άγγλος την επόμενη σεζόν και πώς θα αποφευχθεί ο κίνδυνος να τιναχτεί το πρωτάθλημα στον αέρα εξαιτίας της διαιτησίας, στην εποχή, μάλιστα, του VAR και των ξένων διαιτητών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.