Μπόνι: «Έλληνες, μείνετε στο σπίτι σας!»

Στέλιος Παρθενάκης14 Μαρτίου 2020

Ο Μάριο Μπόνι είναι ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες του έχουν περάσει από τον Αρη και το σύνθημα “είναι τρελός ο Ιταλός” έχει ηχήσει πολλές φορές στο Αλεξάνδρειο από τον κόσμο των κίτρινων. Ο βετεράνος αθλητής πλέον του μπάσκετ βιώνει και αυτός από τη μεριά του την τραγική κατάσταση που περνάει η γειτονική χώρα με τον κορωνοϊό.

Η “Μ” ζήτησε από τον Μάριο Μπόνι να περιγράψει μια τέτοια σπάνια κατάσταση που ζει η Ιταλία, η οποία είναι στο επίκεντρο του κόσμου...

Αρχικά τόνισε: «Από την αρχή θέλω να συμβουλέψω τους φίλους μου Έλληνες να μην πανικοβάλλονται και να μείνουν σπίτι τους. Η Ιταλία ζει μια πρωτόγνωρη κατάσταση και ουσιαστικά όλες οι περιοχές γύρω από το Μιλάνο είναι σε καραντίνα. Το Μπέργκαμο, η Τοσκάνη, η Ρέτζιο Εμίλια και πολλές άλλες περιοχές. Προσωπικά, δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο και φυσικά όλα έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα. Με ψυχραιμία και σύνεση όλα θα περάσουν, έκανα όλες τις εξετάσεις και είμαι καλά».

Πως όμως ζουν οι συμπατριώτες του όλη αυτήν την τραγωδία: «Εγώ μένω στην περιοχή του Μοντεκατίνι, όπου είμαστε πιο μακριά από το κέντρο των γεγονότων. Στην αρχή δεν πήραμε τόσο σοβαρά τα νέα και το έχουμε πληρώσει με απώλειες ανθρώπων. Γνωρίζω καλά πόσο μοιάζουν οι Ιταλοί με τους Ελληνες. Είναι άνθρωποι του έξω και της καλοπέρασης. Είναι αναγκαίο να με ακούσουν και να μείνουν σπίτι τους. Μόνο έτσι θα προστατευτούν. Γνωρίζουν όλοι ότι η Ελλάδα για μένα είναι το δεύτερο μού σπίτι, αφού έχω περάσει μερικά από τα καλύτερά μου χρόνια».

Κλείνοντας, ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει σε όλους τους Ελληνες και τους φίλους του μπάσκετ με ιδιαίτερη μνεία σε αυτούς του Αρη: «Το μπάσκετ είναι στο αίμα μας. Στέλνω τις θερμότερες ευχές μου στους φιλάθλους του Αρη και σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Θα πρέπει όλοι να δείξουμε εγκράτεια και συμμόρφωση. Η αγάπη μου για τον Αρη και την Ελλάδα είναι μεγάλη… Εύχομαι στην επόμενη επαφή μας να έχουν ξεχαστεί όλα...Μπόρα είναι και θα περάσει».

Ο Μάριο Μπόνι δεν παύει να ασχολείται με το μπάσκετ είτε σαν παίκτης είτε σαν προπονητής, ενώ παραμένει με την ίδια τρέλα και αγάπη για τον αθλητισμό!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.