Μπιλ Γκέιτς: Ζήτησε σε ραντεβού δύο υπαλλήλους της Microsoft ενώ ήταν παντρεμένος!

Metrosport Team17 Μαΐου 2021

Στην αποκάλυψη πως ο Μπιλ Γκέιτς είχε ζητήσει ραντεβού και δείπνο από δύο υπαλλήλους του, ενώ ήταν παντρεμένος με τη Μελίντα, αποκάλυψε η Daily Mail.

Όπως έχουν κάνει γνωστό οι Γκέιτς της αμύθητης περιουσίας των 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυτό το μήνα θα χωρίσουν, καθώς όπως έχει τονίσει η Μελίντα ο γάμος είναι «ανεπανόρθωτα σπασμένος».

Ο Μπιλ Γκέιτς ζήτησε από δύο γυναίκες που εργάζονταν στη Microsoft και στο φιλανθρωπικό ίδρυμά του σε ραντεβού, ενώ το ίδιο ισχυρίζονται και οι New York Times. Πρόκειται για ένα περιστατικό που συνέβη το 2006.

Ο Γκέιτς φέρεται να είπε στην υπάλληλο που της ζήτησε ραντεβού: «Αν αυτό σας κάνει να νιώθετε άβολα, προσποιηθείτε ότι δεν συνέβη ποτέ», κάτι που η ίδια ακολούθησε.

Μάλιστα ο Γκέιτς λίγα χρόνια αργότερα, ζήτησε σε ραντεβού μία άλλη υπάλληλο από το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates, όταν οι δύο τους βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη για ταξίδι εργασίας: «Θέλω να σε δω. Θα φάτε μαζί μου δείπνο;». Η γυναίκα είπε στους Times ότι η προσέγγιση την έκανε να νιώθει άβολα, αλλά το άφησε να περάσει.

Η επιστολή που τον καίει

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η σχέση του ιδρυτή της εταιρείας με μία εργαζόμενη του είχε γίνει πριν από 20 χρόνια και στο πλαίσιο αυτό δόθηκε εντολή διερεύνησης της επιστολής, η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε καθώς ο Γκέιτς παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft.

Η γυναίκα που έστειλε την επιστολή απαιτούσε αλλαγές στη θέση της στη Microsoft και επίσης ζητούσε να παραδοθεί το γράμμα της στην Μελίντα Γκέιτς, χωρίς ωστόσο το δημοσίευμα να διευκρινίζει εάν πραγματικά συνέβη κάτι τέτοιο.

Μέλη του συμβουλίου προσέλαβαν μια νομική εταιρεία για να διεξάγει έρευνα για την παράνομη σχέση, όπως αποκαλύπτει η Journal. Κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας, οι ανησυχίες ορισμένων μελών για τους ισχυρισμούς της γυναίκας αυξήθηκαν και άρχισαν να θεωρούν ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να αποσυρθεί ο Γκέιτς από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου. Ο Γκέιτς εκλέχθηκε ξανά στη θέση του, για να παραιτηθεί τελικά λίγο καιρό αργοτερα, με την αιτιολογία ότι ήθελε να εστιάσει στα φιλανθρωπικά του έργα.

Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε: «Η Microsoft έλαβε μια καταγγελία στο δεύτερο μισό του 2019 ότο ο Μπιλ Γκέιτς επιδίωξε τη σύναψη μια στενής σχέσης με μια υπάλληλο της εταιρείας το 2000. Μια επιτροπή του Συμβουλίου εξέτασε την καταγγελία, βοηθούμενη από μια εξωτερική νομική εταιρεία, προκειμένου να διεξαχθεί διεξοδική έρευνα. Κατά τη διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης, η Microsoft παρείχε εκτεταμένη υποστήριξη στην υπάλληλο που έκανε την καταγγελία».

Πηγή: In.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.