Άρης: Μπήκε σε ευρωπαϊκό mood, παραμένει το ερωτηματικό στην άμυνα

Γιώργος Στράντζαλης24 Ιουλίου 2023

Ο Αρης ολοκλήρωσε σήμερα το πρωί με μία προπόνηση την προετοιμασία του, εντός Ελλάδας, για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Αραράτ και στις 11:15 το βράδυ θα πετάξει για το Γερεβάν της Αρμενίας. Εκεί η ομάδα θα προπονηθεί και τις δύο ημέρες που έχει διαθέσιμες πριν τον αγώνα της Πέμπτης, προκειμένου να εγκλιματιστεί καλύτερα στις συνθήκες και να εμφανιστεί έτοιμη στην πρώτη αγωνιστική πρόκληση που έχει μπροστά της, με στόχο τη διάκριση στη φετινή διοργάνωση.

Στη χθεσινή προπόνηση, που σήμανε ουσιαστικά και την έναρξη της επιχείρισης “Αραράτ” για τους Κιτρινόμαυρους, μπήκε για πρώτη φορά στο ομαδικό πρόγραμμα ο Λορέν Μορόν. Ο Ισπανός επιθετικός δούλεψε σε τακτική για να μπει στο πνεύμα της ομάδας και της αγωνιστικής φιλοσοφίας και η αλήθεια είναι ότι δείχνει σε καλή κατάσταση, αποτέλεσμα της παρουσίας του στο προηγούμενο διάστημα στην προετοιμασία της Μπέτις. Μαζί με τον Μόμπεργκ Κάρλσον, ο οποίος επίσης έχει ρυθμό και το έδειξε αυτό στο διάστημα που αγωνίστηκε στο φιλικό με τον Εθνικό Άχνας, δεν αποκλείεται να είναι οι δύο από τους “νέους” που θα χτυπήσουν και την πόρτα της ενδεκάδας στον αγώνα της Πέμπτης.

Στο μεταξύ, ακόμη παραμένει ερωτηματικό ο κεντρικός αμυντικός που θα πλαισιώσει τον Φαμπιάνο, τον μοναδικό δηλαδή διαθέσιμο στόπερ που έχει ο Αρης για τα ματς με την Αραράτ. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν δώσει προτεραιότητα στη μεταγραφή κεντρικού αμυντικού, με τις επαφές τους να εντείνονται μετά τον τραυματισμό του Γιακούμπ Μπράμπετς, ωστόσο ακόμη δεν έχουν βρει αυτό που ψάχνουν. Γεγονός που δημιουργεί νέα δεδομένα ενόψει του αγώνα της Πέμπτης, εκτός κι αν καταλήξουν στον “εκλεκτό”, από τους 3-4 κεντρικούς αμυντικούς που είναι στη λίστα, μέσα στις επόμενες ώρες. Μέσα σε αυτούς είναι και ο Λίντσεϊ Ρόουζ αλλά χωρίς ακόμη να έχουν δημιουργεί προϋποθέσεις συνεργασίας. 

Στο (πιθανό πλέον) σενάριο να μην προλάβει ο Αρης να καλύψει το κενό, που αφήνει μετά τον τραυματισμό του ο Μπράμπετς, θα αναζητηθούν λύσεις εκ των έσω. Με το δεδομένο ότι ο Αντώνης Αηδόνης είναι εκτός της ευρωπαϊκής λίστας, κι εφόσον αυτό δεν αλλάξει, τότε η πιθανότερη επιλογή είναι να μετατοπιστεί ο Μόουζες Οντουμπάτζο στο κέντρο της άμυνας. Θέση την οποία έχει παίξει έξι φορές συνολικά στην καριέρα του, εκ των οποίων η μία στον Αρη, στον εκτός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό, όταν χρειάστηκε να παίξει στόπερ αλλά με τριάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.