Μπεσίκτας-Φενέρμπαχτσε: Καθοριστική μάχη τίτλου στην Πόλη

Metrosport Team21 Μαρτίου 2021

Το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ της Μπεσίκτας και της Φενέρμπαχτσε (21/3, 18:00) δεσπόζει στο πρόγραμμα της 31η αγωνιστικής της τουρκικής Super Lig.

Οι «μαυραετοί» βρίσκονται σε καταπληκτική φόρμα έχοντας 8 συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Μεσοβδόμαδα λύγισαν την αντίσταση της Μπασάκσεχίρ (3-2) στην παράταση και προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσουν την Αντάλιασπορ.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και στο πρωτάθλημα όπου η Μπεσίκτας επικράτησε εκτός έδρας με 2-3 με το γκολ στο 85’.

Η ομάδα του Σεργκέν Γιαλτσίν οδηγεί την κούρσα με 63 βαθμούς σε 28 ματς, δύο περισσότερους από τη δεύτερη Γαλατάσαραϊ που έχει 61 αλλά σε 30 αγώνες.

Μοναδικές απουσίες για τον Γιαλτσίν οι τραυματίες Τορέ και Τοσούν.

Η πιθανή ενδεκάδα είναι οι Ντεστάνογλου στο τέρμα, οι Ν΄Σακαλά, Βίντα, Ουέλιντον και Ρόζιερ στην άμυνα, μπροστά τους ο Σόουζα και η τετράδα Λάριν, Λιάιτς, Χάτσινσον, Γκεζάλ πίσω από τον Αμπουμπακάρ.

Μονόδρομος η νίκη για τη Φενέρ

Στον αντίποδα, η Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Πέλκα βρίσκεται στην 3η θέση και στο -5 από την Μπεσίκτας με παιχνίδι περισσότερο.

Την προηγούμενη αγωνιστική γνώρισε οδυνηρή ήττα με 1-2 από την αδύναμη Γκεντσλερμπιρλιγκί μέσα στο «Σουκρού Σαράτσολγλου» .

Πλέον για να έχει ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου θα πρέπει να φύγει με το «διπλό» από τη Vodafone Arena.

Έχοντας αποκλειστεί από το Κύπελλο, η Φενέρ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κούραση των αντιπάλων από τα 120 λεπτά της μάχης τους στο Κύπελλο με την Μπασάκσεχίρ.

Ο Ερόλ Μπουλούτ δεν υπολογίζει στους Οζίλ, Γκονούλ, Περότι και Γκουμούζ.

Η πιθανοί «11» των «καναρινιών» είναι ο Μπαϊντίρ στο τέρμα, οι Νόβακ, Σάλαϊ, Αζίζ και Σανγκαρέ στην άμυνα, ο Λούις Γκουστάβο μπροστά τους και η τετράδα των Βαλέντσια, Σόσα, Πέλκα και Σάμουελ πίσω από τον Σαματά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.