Μπεσίκτας: «Ψάχνει μπλόκο για Ακπομ-Σφιντέρσκι»

Metrosport Team19 Αυγούστου 2020

Από τις 10 Αυγούστου που έγινε γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Μπεσίκτας τα πάντα στην Τούμπα και την Νέα Μεσημβρία κινούνται γύρω από το μεγάλο παιχνίδι αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ. Το πρόβλημα στην παρούσα φάση για την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα είναι ότι η τουρκική ομάδα βρίσκεαι σε φάση μεγάλων αλλαγών, έχοντας χάσει σημαντικούς παίκτες από την περασμένη σεζόν και προσθέτοντας άλλους που φιλοδοξούν να γίνουν άκρως κομβικοί.

Προφανώς και για τον κόσμο του Δικεφάλου η τουρκική ομάδα είναι σε μεγάλο βαθμό ένα άγνωστο σύνολο, γι' αυτό και η «Μ» επέλεξε να δώσει βήμα στον αναλυτή της μεγαλύτερης τουρκικής αθλητικής εφημερίδας της «Fanatik», Γκοκμέν Οζκάν για να δώσει λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συμβαίνει στην τουρκική ομάδα λίγα εικοσιτετράωρα πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά, τα όσα μας μετέφερε ο Τούρκος συνάδελφος:

-Ποια είναι η κατάσταση στην Μπεσίκτας αυτή την περίοδο. Ποιοι παίκτες αποχώρησαν, ποιες μεταγραφές έγιναν και ποιο είναι το πλάνο προετοιμασίας μέχρι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:

«Όταν η σεζόν ολοκληρώθηκε, αποχώρησαν ορισμένοι από τους καλύτερους παίκτες της Μπεσίκτας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο Burak Yilmaz (35χρονος φορ, πήγε στην Λιλ), Caner Erkin (32χρονος αριστερός μπακ, πήγε στην Φενέρμπαχτσε), Gökhan Gönül (35χρονος δεξιός μπακ, πήγε στην Φενέρμπαχτσε), Kevin Prince Boateng (33χρονος επιτελικός μέσος, επέστρεψε από δανεισμό στην Φιορεντίνα). Από την άλλη απέκτησε τους: Fabrice N'sakala (30χρονος δεξιός μπακ από την Αλάνιασπορ), Welinton (31χρονος στόπερ από την Αλάνιασπορ) και Bernard Mensah (26χρονος μέσος από την Καϊσέρισπορ). Πιθανότατα θα πάρουν και έναν επιθετικό. Μάλλον αυτός θα είναι ο Papiss Cisse (35χρονος φορ). Κάνουν προπονήσεις στην Κωνσταντινούπολη πριν το παινίδι με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν έχουν φιλικό παιχνίδι εξαιτίας του κορονοϊού.

-Τι πιστεύουν οι άνθρωποι της Μπεσίκτας για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ποιους παίκτες θεωρούν επικίνδυνους:

«Θέλουν να περάσουν άμεσα αυτό το εμπόδιο, να προκριθούν επί του ΠΑΟΚ για να πάνε στα επόμενα δύο βήματα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Όσον αφορά το αγωνιστικό πλάνο για το ματς με τον ΠΑΟΚ το κύριο μέλημά τους θα είναι να σταματήσουν τον Ακπομ και τον Σφιντέρσκι, είτε αγωνιστούν μαζί, είτε ένας από τους δύο».

-Ποιο σύστημα θα εφαρμόσει ο προπονητής της Μπεσίκτας, Σεργκέν Γιαλτσίν ποια είναι τα ατού της ομάδας και ποια είναι η πιθανή ενδεκάδα:

«Κατά την γνώμη μου, οι καλύτεροι παίκτες αυτή την περίοδο είναι οι Kevin N'koudou (25χρονος εξτρέμ), Jeremain Lens (33χρονος εξτρέμ), Bernard Mensah (26χρονος κεντρικός μέσος) και Cyle Larin (25χρονος επιθετικός). Το σύστημα της Μπεσίκτας είναι 4-2-3-1. Εκτιμώ ότι η ενδεκάδα θα έχει ως εξής: Τερματοφύλακας θα είναι ο Ersin, στην άμυνα από δεξιά θα αγωνιστούν οι Douglas, Vida, Roco και N'Sakala, οι δύο κεντρικοί μέσοι θα είναι οι Dorukhan, Mensah στην μεσοεπιθετική γραμμή από δεξιά θα κινούνται οι Lens, Atiba, N' Koudou και στην κορυφή ο Larin».

-Τι λένε οι οπαδοί της Μπεσίκτας για το παιχνίδι. Αν επηρεάζονται από την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με δεδομένο ότι η Μπεσίκτας είναι ο τουρκικός σύλλογος που είναι πιο φιλικά προσκείμενος στις ελληνικές ομάδες:

«Οι οπαδοί της Μπεσίκτας είναι οι καλύτεροι στην Τουρκία. Η άποψή τους είναι περισσότερο ανθρώπινη σε σχέση με τις απόψεις των οπαδών άλλων τουρκικών ομάδων. Φυσικά, τους επηρεάζει η πολιτική κατάσταση. Αλλά είμαστε δύο λαοί που ζούμε στην ίδια θάλασσα. Πολλοί πιστεύουν ότι δεν είναι πρόβλημα μεταξύ των δύο λαών, αλλά πολιτικό ζήτημα μεταξύ δύο κρατών».

Η διάταξη

Σύστημα: 4-2-3-1

Κάτω από τα δοκάρια ο Ersin, η τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά, Douglas, Vida, Rocco, N'Sakala. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής αναμένεται να βρίσκονται, Dorukhan και Mensah, ενώ μπροστά τους από τα δεξιά προς τα αριστερά όπως μεταφέρει ο Τούρκος συνάδελφος θα βρίσκονται οι Lens, Atiba και N' Koudou. Στην αιχμή του δόρατος αναμένεται να πάρει θέση ο Larin.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.