Μπενζεμά - Βινίσιους: Το καλύτερο επιθετικό δίδυμο της Ευρώπης - Το νικηφόρο σερί της Ρεάλ!

Metrosport Team14 Δεκεμβρίου 2021

Γράφει ο Αλέξανδρος Κεσανλής

Η Ρεάλ Μαδρίτης κλείνει το 2021 στην κορυφή της βαθμολογίας της La Liga και στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League, με την Παρί Σεν Ζερμέν να βρίσκεται στον δρόμο της για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Εκεί που έμοιαζε ότι η «Βασίλισσα» δεν θα έχει κάποιο ηγέτη πια, μετά την φυγή του Σέρχιο Ράμος για το Παρίσι, βρέθηκε ο Καρίμ Μπενζέμα, ο οποίος έχει πάρει στις πλάτες του τους «μερένχες», σε συνδυασμό με τις καταπληκτικές επιδόσεις του νεαρού Βινίσιους αλλά και τα έμπειρα πόδια των Κρός - Μόντριτς.

Ο Γάλλος αρχηγός της Ρεάλ, διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του με 18 γκολ και οκτώ (8) ασίστ σε 21 εμφανίσεις. Μάλιστα, στο Champions League, σε πέντε (5) συμμετοχές έχει σκοράρει πέντε (5) γκολ, ενώ έχει μοιράσει και μια ασίστ. 

Μπορεί ο πολύπειρος επιθετικός να βρίσκεται στα 33 χρόνια της ηλικίας του, ωστόσο δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στο γήπεδο. Συνεργάζεται με καταπληκτικό τρόπο με τον φορμαρισμένο εδώ και αρκετό καιρό Βινίσιους Τζούνιορ και η Ρεάλ δείχνει ικανοποιημένη από την φόρμα της ομάδας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει χάσει μόλις δύο παιχνίδια (Σέριφ, Εσπανιόλ) σε όλες τις διοργανώσεις την φετινή σεζόν, έχοντας σημειώσει ένα νικηφόρο σερί 10 κερδισμένων αναμετρήσεων.

To καλύτερο επιθετικό δίδυμο της Ευρώπης

Μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, ο Μπενζεμά και ο Βινίσιους έχουν πετύχει 23 γκολ και 12 ασίστ μεταξύ τους στη LaLiga, καθιστώντας τους δύο από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες στην Ευρώπη.

Οι επιδόσεις τους με την φανέλα της Ρεάλ, τους έφεραν μπροστά από τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Ντιόγκο Τζότα της Λίβερπουλ , οι οποίοι έχουν συνολικά 22 γκολ και εννέα ασίστ.

Το ζευγάρι της Μπάγερν Μονάχου, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Σερζ Γκνάμπρι έχει πετύχει επίσης 22 τέρματα.

Ο Μπενζεμά και ο Βινίσιους ήταν μια τεράστια ώθηση για την επιθετική γραμμή της Ρεάλ Μαδρίτης αυτή τη σεζόν. Ο Γάλλος συνεχίζει να είναι ο ηγέτης του συλλόγου, με τον Βραζιλιάνο να βρίσκεται σε τρομερή φόρμα και να μοιράζεται το βάρος της επίθεσης.

Πέρα από τα στατιστικά, η ικανότητα τους να συνεργάζονται και να νικούν αναμετρήσεις στη LaLiga και στο Champions League ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακή.

Οι σταθερές εμφανίσεις του Μπενζεμά και του Βινίσιους επέτρεψαν στη Ρεάλ Μαδρίτης να αντιμετωπίσει μια σοβαρή πρόκληση για τον τίτλο, ένας στόχο που σχεδόν έχει επιτευχθεί, καθώς βρίσκεται οκτώ (8) βαθμούς μπροστά από την 2η Σεβίλλη αλλά και να μπει στα νοκ άουτ του Champions League.

Βέβαια, οι οπαδοί των «μερένχες» δεν θέλουν να...βαρύνουν τα πόδια των δύων τους και ελπίζουν να συνεχίσουν να πραγματοποιούν αυτές τις καταπληκτικές επιδόσεις, χωρίς να το...ματιάσουν.

Ο τραυματισμός του Γάλλου σέντερ φορ τις προηγούμενες ημέρες, τρόμαξε τα τμήματα της «Βασίλισσας», ωστόσο το κενό του καλύφθηκε αμέσως από έναν παίκτη που δεν έχει φανεί  τόσο πολύ που ακούει στο όνομα, Λούκα Γιόβιτς. Όπως ανέφερε και ο τεχνικός της ομάδας, Κάρλό Ανσελότι, αν χρειαστούν ανάσες τα δύο βαριά πυροβολικά των «μερένχες», ο Σέρβος επιθετικός θα είναι πάντα έτοιμος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.