Μπελά: «Το πρωτάθλημα περνάει από τα Γιάννινα - Η Εθνική πρέπει να ξεκινάει από τον Κωνσταντέλια»

Metrosport Team24 Φεβρουαρίου 2023

Ο Άριαν Μπελά, πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον φετινό ΠΑΟΚ, το ταλέντο του Γιάννη Κωνσταντέλια και την μάχη του πρωταθλήματος. «Είναι χαρά να επενδύουν στην Ελλάδα και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Φέτος βλέπουμε ένα πρωτάθλημα με ενδιαφέρον από όλες τις μεγάλες ομάδες. Αυτό είναι το καλύτερο. Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός το έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια, τώρα μπήκαν και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Εγώ είμαι με τις ομάδες που έχουν σταθερότητα. Το αυριανό με τον ΠΑΣ δεν είναι εύκολη αποστολή για τον ΠΑΟΚ. Το πρωτάθλημα φέτος περνάει από τα Γιάννινα, ο Ολυμπιακός έχασε βαθμούς και η ΑΕΚ ηττήθηκε. Τα Γιάννινα παλεύουν κάθε ματς μέχρι το τέλος και η έδρα είναι πολύ δύσκολη» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Παραδέχομαι τον ΠΑΟΚ γιατί εδώ και 7-8 χρόνια επενδύει στις ομάδες των ακαδημιών και τα χρήματα που δίνει στις υποδομές τα έχει βγάλει και θα βγάλει κι άλλα. Ο Κωνσταντέλιας είναι ό, τι καλύτερο συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή η πολιτική του βγαίνει, βλέπετε ότι παλεύει για το πρωτάθλημα. Δεν είναι κακό να βάζεις παιδιά από μικρή ηλικία στην πρώτη ομάδα. Από τις ομάδες από την 6η θέση και κάτω μόνο ο ΠΑΣ Γιάννινα το εφαρμόζει αυτό. Ο Πήλιος, ο αριστερός μπακ, δείχνει ότι αξίζουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές. Οι ξένοι που έκαναν την διαφορά όσο έπαιζα εγώ ήταν λίγοι. Δεν είπαμε κάτι για ξένους όπως ο Βιεϊρίνια, ή ο Τζόρτζεβιτς αυτοί έκαναν την διαφορά. Ο παράγοντας πρέπει να έχει την πολιτική να μπαίνουν νεαροί ποδοσφαιριστές.»

Για τον Κωνσταντέλια υπογράμμισε: «Είναι ειδική περίπτωση. Είναι γεννημένο ταλέντο. Αξίζουν συγχαρητήρια και στους σκάουτερ του ΠΑΟΚ που παρακολουθούν αυτά τα παιδιά και, φυσικά, στους προπονητές. Αν ο Κωνσταντέλιας έπαιζε στην Μπαρτσελόνα και λεγόταν Μέσι θα ξεκινούσε από αυτόν η εθνική Αργεντινής, έτσι πρέπει να γίνει και τώρα. Να ξεκινάει από αυτόν η εθνική Ελλάδας. Έχει το μυαλό και τα προσόντα για να κάνει τα πάντα.»

Για τον φετινό ΠΑΣ σημείωσε: «Κάθε προπονητής έχει το δικό του στυλ. Ο κ. Στάικος έχει το δικό του. Έχει υπομονή και δούλεψε για να φτιάξει την ομάδα. Δεν έχει τους παίκτες που είχαν οι προηγούμενοι προπονητές. Αυτός κατάφερε με πιο πολλούς Έλληνες να χτίσει αυτό το σύνολο. Στα Γιάννινα έχουν πρόεδρο που δεν επεμβαίνει ποτέ και έναν κόσμο που αγαπάει πάντα την ομάδα.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.