Μπάσκετ : 7 ξένους ζητούν ομάδες της Α1

Metrosport Team20 Ιουλίου 2022


Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, υπάρχουν έντονες συζητήσεις ανάμεσα σε ομάδες της Α1 για 7 ξένους στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων θα αγωνίζονται 6 κάθε αγωνιστική, χωρίς όμως να χρεώνονται αλλαγές.

Η πρόταση αυτή, που θα κατέβει είτε στο σημερινό ΔΣ της Λίγκας είτε στη ΓΣ της 25ης Ιουλίου, έχει αρκετούς υποστηρικτές, ανάμεσα τους και ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ενώ άλλοτε είχαν ταχθεί με την σειρά τους υπέρ των 7 ξένων ο Προμηθέας και το Περιστέρι. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός που έχει το «αβαντάζ» του ισχυρού ελληνικού κορμού φαίνεται να μην συμφωνεί με τους υπόλοιπους, εκτός αν τελικά δεν αποκτήσει τον Κώστα Αντετοκούνμπο και κινηθεί ούτως ή άλλως με 7 ξένους.

Στην πράξη δεν θα προκύψουν ουσιαστικές αλλαγές στις τελικές 12αδες. Έξι Έλληνες κι έξι ξένοι θα δηλώνονται όπως γινόταν μέχρι τώρα σε κάθε αγώνα, απλά οι ομάδες θα διευκολυνθούν ώστε να μην γίνονται συνεχείς δηλώσεις σε αλλαγές ξένων.

Παράλληλα θα υπάρχει συνοχή καθώς με τις ίδιες συνθέσεις θα μπορούν να αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά Κύπελλα όπου δεν υπάρχει αυτός ο αναχρονιστικός κανόνας που εξυπηρετεί μόνο τους Έλληνες αθλητές, η ποιότητα των οποίων έχει πέσει δραματικά.

Σε κάθε περίπτωση , οι τελικές αποφάσεις αναμένονται άμεσα ώστε να μπορούν να κάνουν όλες οι ομάδες τον προγραμματισμό τους εγκαίρως.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.