Μπαρτζώκας: «Κερδίσαμε σε μία έδρα που έχασε ο Παναθηναϊκός»

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2022

«Κερδίσαμε σε μία έδρα που έχασε ο Παναθηναϊκός», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά το διπλό του Ολυμπιακού στο Αλεξάνδρειο, ο προπονητής των Πειραιωτών, Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Είχαμε ένα βαρύ πρόγραμμα και δύσκολο που περιλάμβανε δύσκολα ταξίδια και παιχνίδια Ισπανία και όταν κλείνει αυτό το πρόγραμμα πάντα το κίνητρο πέφτει. Ωστόσο, ο Άρης είναι μια ομάδα η οποία δεν σ’ αφήνει να αντιμετωπίσεις χαλαρά ένα παιχνίδι γιατί παίζει με μεγάλη ένταση, πάει με δύναμη στα ριμπάουντ και είδατε ότι σήμερα στο πρώτο ημίχρονο είχε 13 επιθετικά. Γενικά απέναντι στον Άρη οφείλεις να είσαι σοβαρός και νομίζω ότι με τις 30-32 ασίστ που είχαμε στο παιχνίδι ήμασταν σοβαροί για 35 λεπτά. Στη συνέχεια σταματήσαμε να παίζουμε και κακώς το κάναμε. Μην ξεχνάμε όμως ότι είναι μια σημαντική νίκη σ’ ένα γήπεδο στο οποίο έχασε ο Παναθηναϊκός».

Ρωτήθηκε τόσο για τον Ταρίκ Μπλακ ο οποίος θύμισε… φουνταριστό στο πόλο αλλά και την αποτελεσματικότητα του Αϊζάια Κάαναν. «Ο Άρης έπαιζε με αλλαγές και μάλιστα πήγαινε πολλές φορές με 2-3 παίκτες οπότε εμείς έπρεπε να βρούμε το κατάλληλα μις ματς. Ο Κάαναν είναι καλός σουτέρ, έχει καλές και κακές στιγμές αλλά είναι σίγουρο ότι θα προσαρμοστεί στα δεδομένα της ομάδας. Αυτή έχει καλό ρυθμό από πέρυσι και δεν είναι εύκολο για τον κάθε νέο παίκτη να μπει σ’ αυτόν τον ανταγωνισμό και στο επίπεδο που είναι η ομάδα. Δεν είναι εύκολο να μπει στο ροτέισον. Θα έχει τα πάνω και τα κάτω του αλλά κι εμείς θα έχουμε αυτό που πάντα μας χαρακτηρίζει. Υπομονή. Μέσα από τα παιχνίδια και τις προπονήσεις θα έρθει στο επίπεδο που αξίζει να είναι».

Σε ερώτηση για το απόλυτο σε εννιά αγώνες κι αν κοιτάει πιο μακριά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν απόλυτος. «Σήμερα η απόδοσή μας δεν έβαλε μάτια. Κάποιες φορές χρειάζεται διαχείριση αλλά και κατανόηση απέναντι στους παίκτες. Εδώ κι εγώ αισθάνομαι κούραση μετά από τέτοια ταξίδια και παιχνίδια. Το ζητούμενο είναι το κίνητρο των παικτών. Οι αντίπαλοί μας έχουν μεγάλο κίνητρο για να μας κερδίσουν. Για παράδειγμα εμείς σήμερα παίξαμε έχοντας κάνει μισή προπόνηση. Δεν κοιτάμε μακριά στον χρόνο. Δεν κοιτώ πώς θα είμαστε τον Μάη γιατί δεν μας δίνει αυτό το δικαίωμα η καθημερινότητά μας. Σε τρεις ημέρες ακολουθεί ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.